2012-11-29

You ain't gonna take me down, no way


Snart är det fredag, nästa helg åker man hem och om 3 veckor får vi jullov! Nog går tiden fort. Känns som man nyss började gymnasiet
Idag hade jag nog en för lång sovmorgon. Steg upp 10 minuter innan jag skulle gå till bussen.. heh.. På skolan somnade man nästan på engelskan och på rasten/lunchen satt vi i biblioteket. Jag läste en bok & drack choklad, hopp om att piggna till. Sen lunch och matte. Där fick vi veta betyget på provet och fick ett C. Nöjd och förvånad fortsatte man efter den lektionen till bild. Där lämnade jag in min bild uppgift & skissade. Försökte på mig en häst som blev okey. 


Hemma igen, åt jag middag och kröp i sängs för att vila. Visste direkt att jag kommer inte orka plugga när jag var så seg. En timma senare vaknade jag upp med musik i ena hörluren. Tog ett tag innan jag klev upp och börja plugga på nk. När klockan var halv åtta tog jag bort sminket och satte mig framför tv:n å kollade rapport. I helgen kommer vintern! Gissa en som blev glad. Gjorde därefter nutella mackor till simpsons. Just nu sitter man här, pigg och lyssnar på Natalie Merchant, min absoluta favorit låt av henne är "my skin" & på Sleeperstar. Ska snart kolla igenom nk igen och efter det vet jag inte vad jag ska göra - antingen sova eller kolla serie. 
Har ju trots allt sovmorgon imon. 

2012-11-28

Old times

Känner mig lite friare nu när samhälls är bortgjort. Var lite små nervös och det var en fråga som jag var mest osäker på men i helhet tycker jag det gick bra. Sen på svenskan fick vi en läxa som ska vara klar till på fredag + till bilden måste jag skriva en presentation. Så har lite plugg nu. På gymnastiken hade hälften pingis och den andra halvan hade klättring. (dem som inte hade sist) De var väl skoj att få spela. Påminde mig om friskoletiden. Åh, vad jag saknar den tiden!

Kom hem för en stund sen och framöver kommer jag - äta, plugga, kolla simpsons och jah, det vanliga. ^^ 

2012-11-27

Don't matter if I fall from the sky

Äntligen är denna långa tisdag över men jag kan inte pusta ut än. Imon har vi det muntliga provet och på fredag är det provet i nk. 
Idag så vaknade man upp efter en sen natt och for till skolan. Där hände det vanliga, först matte där man räknade på om algebra. På samhälls råkade jag ropa till lite... heh.. Hon pratade om att vissa grupper hinner redovisa imon och andra nästa vecka. Och jag var väl verkligen inställd på att få göra bort det så fort som möjligt och just efter Anki sagt sin mening sträcker jag upp handen och säger rakt ut JAG.. åååhh hojja, klassen garvade och jahh.. lite pinsamt. Det bara hände, en reflex. Men min grupp fick göra imon så, bara bra. På nk gick vi igenom vad vi ska kunna till provet och två redovisade. Även där släpptes ut små skratt då & då. Vi skulle också skriva ner en eller flera frågor om sex. Våran klass ska ha nästa vecka om det. Nån från ungdomsmottagningen skulle komma. Yey.. Också så lovade niklas att vi kunde hänga honom om han inte hade rättat klart proven till på fredag. Det har typ tagit mer än en månad nu. Äntligen får man veta sitt betyg. 

På bilden fortsatte man på bilden och blev klar. Men är ju inte direkt överlycklig över den. Helst när man tittar på de andras verk. När roliga timmen slutade for jag hem och här har man ätit, pluggat, vilat, duschat och kollat tv. Min plan nu är att läsa igenom materialet en gång till innan jag ska stänger mina ögon för natten. 

2012-11-26

Portkod 1321

Dagen började med en behövande sovmorgon och sen engelska & en kopp choklad medan man läste serier i biblioteket under rasten. Sedan iväg på filmkursen där våran grupp först skulle filma mig sittande på en bänk i stan och vara så still som möjligt. Hojja... vad jag garvade i vissa stunder och rumpan frös bort. Det har ovanligt nog varit kallt idag och några snöflingor föll här & där. Snart är det vinter här också. När vi sen på kulturens hus skulle filma hade vi inge band kvar och fick gå tillbaka till norrbottens teater. Där stannade jag sen kvar medan de andra gick tillbaka. För jag importerade och redigerade klippen. Även hörlurarna var på med musik dunkande. 

Efter att handlat på Willys en halvtimma senare då vi slutat, for jag hem. Här har jag ätit, pluggat, pratat med mamma och kollat en snutt simpsons, two and a half men (mily cyrus var med) och även portkod 1321 som jag tidigare inte sett. Men de avsnitt jag nu hunnit se var ju bra. Aja, klockan är sent om jag måste gå och sova om jag alls ska stiga upp imon... är så trött nuförtiden!   

2012-11-25

Every second counts

Redan söndag, då var den ledigheten slut. Men det har varit en helt underbar helg med vännerna. Som jag skrev tidigare idag, så har jag haft tvättstuga. Som jag faktiskt inte tycker just nu är så tungt. Jag hann plugga lite smått under det gånger jag gick tillbaka och hann skriva en sammanfattning till allt i samhälls. När tvätten sedan var upphängd började jag läsa igenom nk. Ett tag blev jag så trött och trodde att klockan var 7 när den i själva verket var bara halv 6. Jag somnade nästan i soffan och tillslut beslöt jag mig för att det här går inte. Utan duschade håret, rostade mackor och slog på tv för att kolla på face off. Sen efter det blev det dubbel avsnitt av how i met your mother. 

Just nu sitter jag här under dämpad belysning från en stjärna i fönstret och ljus på bordet, med guldmålade naglar och ett glädjetjut inombords. Inte för att det är skola i mon, med två prov i veckan. Utan för att mamma, kanske syrran och hundarna kommer ner nästa helg och sen blir hon här i några dagar. Det om något ser jag fram emot. Även att det bara är några veckor till jullov & julafton!


Safe & Sound

Det var en galen dag/natt igår. Morgon började ganska segt. Segade från sängen vidare till datorn där jag kollade några avsnitt av merlin och dreglade över en systemkamera som jag så gärna vill ha! Tillslut kom jag upp på fötter och fixade till mig. Tog sen bussen in till stan och där promenerade jag till mikkis lägenhet och sen till centrum där vi vandrade runt bland affärerna. Jag köpte inget (men det var mycket som jag ville ha) för har det lite tight med pengar.. I alla fall gick vi sen till max å åt. Ett tag sen man var där. Verkligen världens godaste hamburgare ^^ 

Vi drog sen hem till mikkis och där blev det massa snack, skratt och flum. Nån gång pinsam tystnade.. heh.. och på kvällen traskade vi till Willys och handlade lite gött. Somnade sen efter 2 nån gång. Å efter 3 kom hennes rumskompis på småfyllan med kompisar. Jah..ni kan ju försöka föreställa sig hur det var och försöka somna om.. På morgonen vid 9 steg vi upp och jag gick med jasse halva vägen till busstationen då jag kom på att jag kollat på fel dag så bussen skulle först komma 50 min senare. Så jag smsade mikkis och var där en stund innan jag vandrade tillbaka.


Å nu är jag här hos moster, små trött och ska om nån timma till tvättstugan. Gah.. och undertiden då jag väntar på maskinerna blir det att hård plugga då jag inte fått nått gjort under dessa dagar jag varit ledig..

2012-11-24

Lördagsmys

Igår så for jag då på bio och kan ju säga att man fick en chock. Att en film kan vara så jävla bra! Värt varenda krona. Vilken rolig kväll det var! :D Dock så när jag satt på bussen hem mådde jag piss & trodde först att jag skulle spy men idag mår jag mycket bättre, bara lite ont i huvudet. 



Just nu sitter jag här i en mörk, nästan tyst lägenhet med trocadero upp hälld. Funderar på om jag ska se några avsnitt av merlin.. Sedan på eftermiddagen blir det att fa till stan för att umgås med mikkis & jasse. ^^

Ps: Ni ser kanske att jag gjort om bloggen. Det berodde på att jag helt enkelt var less på den och vill ha lite vinter känsla någonstans när den inte finns i Luleå. 

2012-11-23

Härlig sovmorgon

Det var en härlig sovmorgon som börjades med att läsa några kapitel ur boken. Fortsatte sedan mot datorn där jag fixade så jag kunde kolla några avsnitt av one upon a time och merlin. Till det mumsade man på nutella mackor och oboy. Efter att kollat några avsnitt hoppade man i duschen och fixade söligt till mig. Har nu för ett tag sen kommit hem efter att varit och handla på Willys. 


Om några timmar ska jag än en gång på bussen för att möta upp Jennifer så vi kan hämta ut biljetterna till bion. Vi ska kolla på sista delen i Twilight. Nog är man excited. Första gången man går här i luleå. Spännande, spännande men ska nu fixa till bloggen och fortsätta digga musik. 

2012-11-22

Min underbara familj

Detta är en, vad man nu ska kalla det, som jag kom på för nån dag sedan


Då tog man helg!


Nemen då var det torsdag och jag har tagit helg. Fyfasiken vad härligt. Allting känns bara så bra! Idag så hade vi matte provet och gick väl ganska bra men man vet ju aldrig. Hoppas på minst ett E. Sen på bilden fortsattes det att jobba på bilden och tog även ut glaseringarna. Det blev riktigt nice. Jag verkade vara den enda som visste att vi skulle sluta kvart i 3 idag och efter den tiden droppade alla hem lite då & då. Jag, Jennifer och Emma stannade över till 16 nån gång. Inte hade jag bråttom hem. Så istället för att stressa nästa vecka då vi ska vara klar på torsdag försökte jag bli nästan klar idag. 

Å nu sitter jag här hemma, med musiken på och resten av kvällen spenderas i mysbyxorna under filten och ska kolla simpsons/serier/film & att läsa. Trevlig helg alla! 


2012-11-21

Fångarna på hälsans hus

Vilken dag! På svenska lektionen fick vi veta att vi inte skulle ha någon lektion på fredag. Det betyder att vi är lediga hela den dagen. Så tar helg redan imorgon! :D Sen på idrotten hade vi fångarna på hälsans hus. Vi och två andra klasser var i samma hall och skulle klassvis delas upp i grupper. Jag hamnade med Jennifer, Julia, Felicia och Hampus. Sedan hamnade alla på varsin station. Hallen var uppdelad på mitten och det stationer som fanns på ena sidan fanns på andra. Om man klarade av uppgiften innan musiken stannade fick en från vardera grupp gå till Lotta (våran gympa lärare) och få en ledtråd. Under tiden som man gör uppgift efter uppgift skulle man klura ut vad ledtråden skulle vara. Man kunde chansa under hela lektionen men man fick först på slutet veta om man hade rätt. Det gick jätte bra och samarbeta och det vara bara 2 eller 3 st som vi inte klarade av. Efter sjätte eller sjunde stationen kom vi på vad det var och i slutet då vi fick veta vilka som kom 3,2,1. Vi kom etta och vann hela skiten. Men det är inte att vinna som är det viktigaste, utan att man ska ha skoj! Fort efter att vi slutat gick jag upp till skolan för att prata med Anki om betyget på rapporten. Vi pratade på om hennes kommentarer och fick B+. Fan vad nice! Min dag blev lyckad. 
Såhär känns det just nu inombords
Väl hemma har jag ätit, pluggat matte och skulle vila en stund men somnade i nån timma.. heheh.. Fortsatte plugga en stund innan jag duschade och sen kollade man simpsons. Ska nu fixa mig till sängs så jag is stiga upp imorgon.  

2012-11-20

Tog en powernap

Inte fick jag mycket gjort när jag kom hem. För somnade i ca två timmar. Höll på med matte men efter ett tag kunde jag inte hålla mina små ögon öppna längre. Tänkte om jag blundar ögonen för en stund så börjar jag sen igen.. hah.. så blev det inte. Ack så kan det gå, men härligt efteråt. På skolan var jag ganska trött men kämpade mig igenom lektion efter lektion. Det var skönt att komma på nk lektionen och veta att jag inte skulle behöva redovisa, att jag redan var klar. Under bildlektionen hade vi fått våran bilduppgift och jag satte direkt igång o skissa. Vi skulle få med skissen som vi gjorde på ett föremål från utställning. Min uggla hamnade i ett hål i ett träd. Hann börja lite med att måla. 

När jag nu för några minuter sedan vaknat upp så säger moster att min mobil hade ringt och det var mamma. Hade glömt bort att jag skulle ringa henne på söndag när jag kom hem. Så har snackat med henne och nyss fått i mig en macka och några klunkar dryck. Snart blir det att krypa ner i kojs. Dock så känner jag mig ganska pigg.. Kanske hinner kolla runt på systemkameror innan. ^^