2012-08-30

Skola och mera skola

Dagens timmar börjar från 20 över 6 då jag stiger upp, rejält seg och känslan av att inte idas gå till skolan. Men det gjorde jag och som vanligt gick jag med raska steg till skolan i ett molnigt väder från smedjegatan. Först lektionen var engelska - chill. Sen 2 tim. hål/lunch. Dock så öppnar matsalen först vid halv 11 å vi slutar den lektionen 9.35. Jag hade redan planerat att gå till LLT info för att kolla om mitt busskort kommit. Så vi for dit och stod där i nån minut innan det öppnade. Å det hade kommit = . Tillbaka till biblioteket i några minuter innan vi sen åt lunch. Var verkligen vrål hungrig. När maten var slukad for vi först till biblioteket där tove, emmy och anna köpte choklad. 10 minuter innan lektionen började for vi upp till skåpen å hämtade matte böckerna. Det blev en väldigt pratsam lektionen och fick väl nån timme gjord med matte tal innan jag sen hamnade å rita. Håkan hade enskilt samtal med en efter en om hur vi tycker vi är i matten osv. Tillslut var den tråkiga lektionen över och snart skulle den roliga börja - bild! Där fick vi måla med kol och se en kort snutt om kolritning. 
Foto: Imorgon drar jag hem!

Vid halv 3 sedan gick jag och mikkis till stan och runt där som virrande hönor. Fick med mig en ny huvtröja, täckstift och lite gött till tågresan imon. Aja, ska nu snart kolla en film och smaska på nån macka. :)

2012-08-29

Happy face

Mitt i veckan och idag var en riktig bra dag. Till att börja med hade vi samhälls med den roliga läraren. hojja.. och så sen svenska. Lunch eller om man ska kalla det hål i ca 2 timmar. 40 min innan gympan skulle börja stod vi i ett av omklädnings rummen, bytte om och väntade sedan utanför den vita tavlan. Fullt med folk och det passet var en aning intensiv och sisådär rolig. Jag är en sådan som verkligen gillar gympa. Det är så bra å vara aktiv nån dag än bara sitta på ett par stolar och bli helt död med bara snack. I alla fall efter den lektionen for jag och jennifer tillbaka till skolan för att gå på mentorsamtalet med våran bildlärare. Där fick vi våra schema & skriva på ett papper med information osv. Vid 3 for vi två sedan iväg till smedjegatan för jag skulle hämta ut pengar och sen över gatan för att köpa tågbiljett. På fredag kommer jag hem! :D Kan ju erkänna att nog har jag haft hemlängtan fast jag endå trivs här. Saknar alla och vill gå ut på en promenad med hunden. Även prova på rockys nya halsband och ge hans leksak. 

Så i stort så trivs jag och det går jätte bra i skolan. Känns som jag redan har bott här i 1 månad. Tycker att vissa saker borde redan hänt men så kommer jag på mig att det bara gått 2 veckor.. heheh..Hoppas att det fortsätter vara så här bra och god mat. ;) 

Just nu sitter jag o lyssnar musik. Ska strax börja se på ett avsnitt av Once upon a time. Har bara några avsnitt kvar. 

2012-08-27

Regn..

Vilket sugit väder det varit hela dagen. Regn och mera regn. Skolan började med naturkunskap, sen engelska och sedan ca 2 timmars hål med lunch. Jag, jennifer & tove for en sväng på stan. Efter ett tag tog tove sin buss hem å vi for till sista lektionen. Media fick alltså sluta vid 11 och vi bild fick i alla fall ha lektion från 13 till 16. (Vet inte de andra) Då hade vi filmkurs och först babblade fröken på om själva kursen o vad vi ska göra. Just denna dag hamnade vi i grupp om 5/6. Vårat gäng kom på iden om att denna 1 min. filmsnutt skulle vara en skräckis och va som en trailer. Den handlar om en blodtörstig vampyr som jagar på en skola. När skolan var slut gick jag ner till willys å handlade mat, tog bussen hem och hamnade framför datorn. Gjorde läxan om att kolla upp hur en myra ser ut, ätit, prata med mamma/mikkis och sen datorn igen. Det är så att jag kan inte bestämma mig om jag ska upp i helgen eller nästa..Kollat bussar och tåg men det krockar med min lektion.. -.-
Men,men.. som mannen här nere sjunger - "Don't worry be happy" - g'natt.

2012-08-26

John Blund



Denna solmolniga dag tog jag bussen från mikkis vid halv 4. Väl hemma hamnade man framför datan, åt köttbullar med makaroner, duschat, bokat tvätt tid, skrivit handlings lista och sen igen framför datorn. Då har jag surfat runt & kollat några avsnitt Once upon a time. Verkligen en bra serie, dock jobbigt då i ett av avsnitten var texten helt efter.. -.- Aja, ska nu krypa ner i sängs och invänta john blund. Nog är han en riktigt mysig kille allt..hahah..g'natt :) 
Sweet Dreams

2012-08-25

Fest hos mikkis

Dagarna har flugit förbi och en hel del har ju hänt. Skolan har gått jätte bra, känner att jag kommer bra överens med några i klassen och lär mig klassrummen osv. Varit med mikkis på stan och träffat på jasse & alia. Även en sväng med syrran. Det var ganska skönt att vi hade sovmorgon till 12.25 igår och bara två lektioner. Sen kom mikkis till skolan och vi for en snabbis på stan innan vi sedan tog bussen mot gammelstad. Familjen for dock också hem igår, lite surt men.. aja..kommer hem om nån vecka. I alla fall så for vi ut på promenader, beställt pizza, spanat ute på balkongen, flummat, kollat film och massor med annat skoj! :D 

Idag så for vi ut på en tur här i området, åt rester av pizzorna, varit förbi ica, kollat film, mumsat på kakor och flummat! Helt enkelt haft ännu en rolig dag å också spanat ;) Satan här finns det fullt med grabbar.. Men nu avrundar jag detta och låter crazy nr 2 blogga. :) 

2012-08-21

Second day

Andra skoldagen och idag har jag fått lite bättre kontakt med några i klassen. Första lektionen var matte med läraren håkan. Efter det skulle vi haft samhälls men efter att suttit i klassrummet i ca en kvart for några tjejer ut och kom sen tillbaka med nyheter om att vi inte hade någon lektion = ca 1,5 tim. hål. Då satt vi uppe i fiket, for till biblioteket och sedan till lektionen med niklas längst upp. Satte mig ner och först snackade han ett tag om sig själv osv. och sen gjorde vi namnlekar. Kanske en kvart senare satt vi i matsalen å åt. God mat, i alla fall idag. Vidare och vänta utanför aulan till halv 2 då vi skulle få se en pjäs. Tycker den var bra.. men just i början av den började det tjuta och rektorns röst hörs i högtalarna. Brandövning.. så vi stod där ute i regnet och väntade på att få komma in. Tillslut fick vi det och pjäsen fortsatte. De sista timmarna/timmen var vi bildgrupp nere i magasinet och gjorde platspåsar till våra grejer. Tjugo över 4 slutade vi sedan för dagen och jag for upp till stan. 

Där gick jag runt med syrran och fick med mig hem ett par nya byxor och hon ett par. Å väl hemma igen har jag snackat med mikkis, busat med hunden, ätit och nu blir det att kolla vamp. avsnitt o mumsa på choklad. Lyckad och tröttsam dag. Ni skulle hört min mage innan lunch x) 

2012-08-20

Hedgehog

Första skoldagen har gått riktigt bra. Fick skjuts av kussen i hans dunkar bil ca halv 12. Jag var inte alls något nervös men när jag sedan kom upp, trappa efter trappa och insåg hur mycket folk det va där uppe började fundera om jag verkligen var på väg åt rätt håll. Men några minuter senare satt jag då längst ut i en av raderna inne i aulan. Där pratade rektorn ett tag och sen några lärare. Jag trodde först att jag skulle gå med de andra i bild men det slutade med att jag hamnade i klass C med blandningar från alla linjer. Dock fanns det ingen från teater i våran. Vi samlades i ett av klassrummen och där gick de igenom några punkter som busskort, maten osv. Vi är fyra som ska gå bild i min klass. Många kände varandra och funderade om jag verkligen kommer hitta någon. Men det gör jag väl, hoppas på det i alla fall.. I alla fall så fortsatte vi till skåpen och hade då fått varsitt. Jag hamnade ovanför en i klassen och för båda två (tror flera tjorvade med det) krånglade det. Fick inte upp det. Dra hit och dit.. men får se om det går bättre/snabbare imon.. Sen visades vi runt i byggnaden och även ute runt i kvarteren och ner till magasinen. Känns som detta kommer bli 3 bra år. Det är vad jag tror alla hoppas på! :D 

Efter det att vi fick gå, vandrade jag uppåt mot stan och mötte mikkis i shopping. Vi snackade på och jag köpte mig en ny kajal penna. Visade henne innan vi sedan gick skilda vägar till LLT info så hon fick köpa en tidtabell. Morsan & syrran kom sedan å hämta mig. Under hela bilresan tbx (förbi också å köpte glass på ica) berättade jag om dagen. Mat, chill, fota igelkotten som kommer på återbesök ibland och sen iväg o handla på storheden. Jag fick med mig lager med skriv/rut -block, pennor, kuddar, överkast, gympaskor, tröja till gympan och massa andra småsaker. Väl tillbaka från den storhandlingen har jag hunnit fixa lite och ska nu ut på en promenad. :)

2012-08-18

Terra Nova

Har just kollat klart några avsnitt av terra nova. Verkligen en bra serie. Har nu ett avsnitt kvar. I alla fall så har eftermiddagen bestått av att man varit hemma, ute med hundarna och väntat på att kusinerna skulle komma över. De skulle hjälpa morsan med däcket och nu är det fixat! Så imorgon, hoppas jag att vi far ut till storheden eller till nån badstrand. Om det då blir bra väder. Nog för att de visar de på smhi, men man vet ju aldrig. Förutom att försöka vara så tyst som möjligt nu när hela huset ligger och sover.. (eller syrran är ju också vaken) ska jag nog fixa mig, för att checka in sängen för en godnatts sömn. Även få lillplutten som myser så härligt i soffan till egen säng. ^^

Video

Här är också två videor på vovven



25 grader

De var några dagar sen och nu är jag då som sagt i Luleå med familjen och den nya medlemmen - Leo. Första dagen, alltså torsdag kom vi då hit till moster och packade ur bilen och morsan tog en kopp kaffe innan vi sedan for vidare mot Piteå. Vi alla hade ett stort leende på läpparna när vi tillslut kom fram till kvinnan som hade varit så snäll och tagit med våran hund samtidigt som hennes från Norrtälje. Där hamnade vi i några timmar, busade med hundarna, pratade och jag fotade. Efter 10 kom vi hem och fixade oss sedan för kvällen.. 


På fredagen vaknade jag upp ganska tidigt och efter att fixat sig så for vi ut på en promenad. Mamma och moster for sen å handla. Under tiden duschade jag, busade med hundarna, ätit, packad kläderna in i garderoben och när vi var klara gick jag & morsan till bussen. For med den in till stan. Jag visade mamma skolan och vi stannade en stund vid parken & smejdan. Där for vi förbi apoteket och clas ohlson. Hahaha testad mitt kort för första gången, men det blev inge pinsamt då han i kassan var så trevlig. x) Även så var vi förbi LLT för att fråga om en busstabell osv. I vanliga fall skulle vi fått betala 5kr. De var så att vi stod där och pratade med denna små snygge killen om detta och om årskort. Kön bakom oss hade blivit längre och just innan vi sa hejdå förväntade jag mig att han skulle säga 5 kr. Ej, vi gick därifrån med den. ^^ I alla fall så tänkte vi först ta bussen från smedjegatan men det blev att vi gick ner till willys för bussen skulle först komma om 26 min. Väl hemma igen blev det parisare till middag och en sista promenad. 

Nu idag var tanken att jag, syrran och morsan skulle fara till storheden. Dock så kom vi inte längre än bilen. Den har tydligen fått pyspunka. Vi kommer ingenvart. Så då har jag då suttit här och surfat runt på nätet. Aja, får se om vi alls kommer iväg någonstans idag. -.-

I helhet har det varit super varmt och soligt väder. Upp till 25 grader. Avis? :) Å jag är knappt nå nervös nu inför det hära med skolan och det känns som jag redan bott här i en månad.. 











2012-08-16

Packning

Denna dag började med att riva ut kläderna ur garderoben och sedan packa ner allting som jag ska ha med mig nu när jag flyttar imorgon. Det blev en hel del och ännu så har jag småsaker kvar att trycka ner. Fortfarande är alla känslor upprivna men det börjar samla sig och jag känner mig mer spänd och att det ska bli roligt å börja. Lära känna alla och helt enkelt flytta hemifrån är en så stor grej. Jag kommer sakna alla, från familj, djur till mina underbara vänner. Men såklart lär man ju komma hem under helger/lov. Å även blir det nu att hålla kontakten i liv med my buddies på fb, skype osv. 

I alla fall så har jag då resten av dagen varit ute och hjälpt mamma med att vattna blommorna, fotat, varit på långpromenad med rocky. Hojja, vilket frispel han fick när jag var på kyrkogården och vattnade blommorna till faffa/fammos grav. Han krockade nästan in i gravstenarna när han sprang runt i cirklar. Sedan har jag ätit pizza och tagit det chill. Jah, nu sitter jag här framför datorn. Borde vara i sängs då man ska upp halv 7 för att vara hos tandläkarn 7.50 -.- Efter det blir det att packa in i bilen och fara sin kos. Jo, juste, valpen ska också hämtas från piteå imon. :D 





 !

2012-08-15

BILDBOMB

Dessa är några få av så många och alla bilder är lite huller om buller..
 Ni är bäst! :)







 Jamen, det glömde jag skriva.. 
Linnea hittade en blodigel vid stranden.













Helgen osv

Herre gud! Vars ska jag börja. Jag har ju massor att skriva.. Men antar att det blir från fredag: Jag, jasse och moa fick skjuts av mamma till byn efter att varit och handlat vid 9. Släpptes av hos mikkis och då packades det av och snacket kom igång, vi for en sväng runt byn o till flottkalaset. Dock inte in dit.., träffade på folk och tog det chill hos henne. 

Lördag: Vi vaknar upp nån timma innan 12 då mikkis skulle jobba där ute på holmen. Medan hon var där ute, satt vi i pool rummet å chillade, drog på en promenad och en sväng ner till flottkalaset. Mötte på folk som mamma & margona osv. När vi sedan kom tillbaka till mikkis igen tog de ett dopp i polen och robin kom äntligen. Vi fixade till oss inför kvällen och vid 8 var vi sedan där. Då for vi lite runt och kollade läget, träffade på folk, snackade med några fyllisar, dansade och flummade ute på flotten, satt på robins axlar och helt enkelt hade en awesomw time och umgåtts såklart! Dock så var det mindre ös och mindre fylla än förra året. Men nog får den dagen en tummen upp. När vi var på väg därifrån ute på bron vid 1 så föll samma fulla snubbe som snackat med oss tidigare i två gånger.. hojja.. han kan inte varit så glad nästa dag han vaknat upp och kanske insett att ex mobilen var paj.. :P I alla fall gick vi då hem igen och då snackades det en hel del innan vi alla somnade in. Jag var pigg ute och ville festa vidare hela kvällen. Men när jag kom in så blev jag nästa direkt trött.

Söndag: Denna gång fick vi vakna upp tidigare då mikkis igen skulle jobba och moa hade redan dragit iväg vid 8 då hon skulle ut o träna. När jobbarbruden for så fixade vi bort sängarna och robin for en stund senare hem. När han då dragit, satte vi oss än en gång i pool rummet med musik och fb framme. Fast inte så länge då morsan ringde å frågade om vi skulle hänga med ut till en annan holme. Sandholmen tror jag det var den kallades. Först gick vi till moffa o tog med mamma och syrran ut båten och rodde till margona. Plockade upp de och margona fick ro oss ut. Några minuter senare ror jag ut mig och jasse. Dessa timmar framöver for vi runt och rodde. Även jasse och mikkis rodde. Vid några tillfällen släppte vi årorna in i båten och gled över vattnet. Musik på, solen stekande & knappt någon blåst. Det var det perfekta vädret för en tur med båten. Jao, förutom att ro, kastades det pinnar och var ute på holmen. Syrran, linnea och hennes kompis badade. När klockan sedan var efter 6 nån gång for vi hem igen och släppte av alla hos margona förutom jasse. Jag rodde sedan oss till moffa och båten sattes in i båthuset. Resten av timmarna var vi hos mikkis och sen kom mamma & hämtade upp oss.

Måndag: Vi for tidigt på morgonen till byn med jasse och mamma hjälpte oss med båten och sedan for hon iväg med bilen, med king o gabbe. Vi rodde till margona och sen ut till holmen igen. Jag och jasse stannade inte alls kvar där utan jag tog tag i årorna och rodde ut mot "flottkalas holmen och sedan vidare ut mot.. hahah som jag sa "ut till havs". Det lät mycket bättre än sjöss. ^^ I alla fall var då inte heller knappt någon blåst och stekande sol. Jag satte in årorna och vi flöt ute där. Snackade och såg sen efter ett tag ungdomarna som skulle jobba där ute, inklusive mikkis komma gående. Då funderade jag på om vi skulle fa dit och hälsa men det slutade med att vi flöt vidare tillbaka till de andra. Tog oss en fika och busade med hundarna. Efter ett tag tog jasse i årorna och rodde oss en bra bit ut mot vågorna. Det är tungt att ro mot vågor. För mig känns det nästan som man bara ror på samma ställe. När vi kommit ut en bra bit och jasse i sin bra sovarställning, småstyrde jag båten när vi sedan flöt tbx. Lugnet, musiken och tankarna som vimlade. Jo, nog var de två härliga dagar. Eller alla dagar har varit helt underbara. Så när allting än en gång var tillbaka på sina platser gick vi till mikkis. Vi for ut och fotade och tog det chill. Tanken var att pappa skulle hämta upp oss då vi två inte kunde få plats i bilen. Margona, linnea & johan skulle till tåget hemåt.. :( Det slutade med att vi hade as flum långt in på natten och vi sovde över. 

Idag: Kan ju säga att det var så förbannat varmt inne i hennes rum att jag vaknade lite då och då under morgonen. De jävla surrade myggen gjorde det inte bättre. Tillslut steg vi upp och åt frukost. Gick sedan ut och satte oss ute på deras "altan". Mikkis fixade jasses naglar och jag solade. Sedan in igen och   mikkis tog en dusch. Jag hade inte tänkt duscha där utan hemma. Men det blev att jag duschade håret för de skulle platta mitt hår. Hihi, man har ju inte gjort det tidigare. Har inte vela eller idas. Så när håret och hon var fixade (därimellan fixat mat) fick vi sedan skjuts av hennes mamma in till stan. Direkt när jag kom hem tog jag upp resväskan och duschade sedan kroppen, fixade mig och försökte äta men fick bara i mig två tuggor från hamburgaren och läsken. Jag slängde resterna i hundens skål och väntade sedan på skjutsen. När då sedan robin och jasse kom in dunkande med epan for vi sedan mot moa. Där väntade moa & mikkis. Resten av dagen åt vi då tacos, efterrätt, kollade deras nya utbyggnad på huset, gick till stan och träffade på folk, med tillbaka kom alia & julia. Så tbx åt vi lite mer och snackade. De for hem och vi fyra - moa, jasse, mikkis and me , skålade och sedan småspringde vi till tågstationen för att ta bussen hem. Å nu är jag här hemma och ska strax sova. Imorgon är en stor dag! :D

2012-08-11

Galenskap i blåbärs skogen

Nu sitter jag här hos mikkis i tjotti och de andra brudarna badar i pool rummet med hög volym å skrik.. haha. Kom hit igår. I alla fall blir det snart att äta & fixa oss inför flottkalaset. Hojja, ska väl tillbaks till galningarna moa, mikkis & jasse. Skriver mer om helgen imon eller nåh. :D

2012-08-09

Bajsnödig hund

Denna dag hamnade jag i byn och först ut på en promenad med mamma, margona och alla hundar mot en av sjöarna, dock så vet jag inte riktigt hur man stavar den. Sen har vi då även ätit en god kycklingfile med ris. God mat som mättade min hungriga mage. På kvällen kom vi hem och då packade jag ner sakerna som jag behöver ner till jasse och sen in i duschen. När håret var nästan torrt for jag upp till pappa för att packa ner de sista grejerna och just kollat klart två avsnitt av terra nova & väntar ett samtal från jasse. 

Jah, som jag "miljontals" gånger nämnt att jag är väldigt nervös inför skolan är fortfarande kvar. Jag börjat funderat hit och dit, som om jag verkligen kommer vara nog bra för att gå den linjen å tillbaka att såklart jag är. Vill ju dit för att lära mig. Just nu känns det som jag borde spenderat mer timmar till skissning och målning. Känner mig inte förbered. Gaaaahhhh! Å så allt detta med hur bussarna går, vara nästan ensam, ingen hund att gå ut med.. hjälp.. :/ Jag är nog delad i två delar - Bra & dåliga tankar. Aja, får väl skriva av mig lite mer en annan gång. Min hund gnäller ut så måste nog gå ut i den kall mörka höst natten. G'natt! 

Valp!

Kvällen började med att titta ett program på tv och sedan ut på 1 timmes promenad ute i skogen med både monty & rocky. På slutet fick vi spurta på, för att jag inte skulle kissa på mig... hojja, inte skoj å gå i stress. I alla fall när jag sedan kom hem till pappa fick vi då reda på att vi ska få hunden och hämta upp den från piteå. Allting började med att pappa sa att syrran kunde kolla på hundar, men tanken var aldrig att hon skulle få någon. Men efter hennes övertalning ska vi nu snart få en liten valp. Det är här den ska komma ifrån - http://www.myrvangs.se/. Lilla valpen - Myrvang Lancelot. Vi har än inte kommit på vad den ska heta. Kanske leo eller buster.. Voj vad jag längtar! En lite jack russell terrier. Inte för att det är en ras som jag skulle vela skaffa men... nog är han endå söt som steffi hittat! :D 
de är hanen till höger som vi
ska ha :)

Min plan nu här mitt i natten är att antingen kolla på film/serier eller sova. Aja, ser väl hur jag gör, g'natt!