2011-10-14

Min novell som jag skrivit i svenskan


Det röda kriget
Död, död, lever, död, lever, lever, död....
Dränkt i tårar och djupa tankar. I denna mörka och kalla natt lämnade du henne här för att dö. En ros liggande bredvid, endast ett blad kvar. Likaså hennes liv. Om det inte vore för hennes vita änglar som skyddat henne under det röda kriget så skulle inte rosen ha några blad kvar och hon inget liv kvar.

I en fallen värld betyder hon inget. I en fallen värld finns ondskan kvar. En fallen värld mår inte bra för den är bombad och slagen. Året är 2161. Månaden är juni och dagen den 12:e. En månad efter kriget i Norrbotten. Då hela världen var i krig mot terroister.

Himlen är svart och marken röd efter allt blod som spillts. De människor som överlevde, ej terroister, bosatte sig i grottor, det som var kvar av husen eller byggde kojor. Allt som kunde användas som tak blev nya hem.

Nu sitter hon där, ung och rädd i en liten koja mitt ute i ingenstans. Fast jo tack. Hon, Alicia lever. Men hon har ingen där vid sig. Ensam i en träkoja. Vem vill leva då.. vem? Det enda hon sett dag ut och in är några fåglar som kvittrat på sorgsna melodier, ett magert däggdjur som stupat några meter bort och döden som lurar bakom varje hörn. Inte ens i hennes trygghet kan hon hundra procent känna sig säker. Kojan är tom och mörk som hon ibland känner sig. Att allt är hopplöst, att det är inte någon ide att leva. Magen kurrar, hon tittar på sitt gevär som hon har bredvid sig. Det hade hon plockat av en blundande man i skogen.

Nätterna kommer och går som dagarna. Alicia vet att hon inte kan eller vill sitta kvar där. Tankarna, minnena, ensamheten, det kommer göra henne galen. Hon måste få röra på sig, se vad som finns kvar därute. Vare sig det är farligt eller ej. Den instinkten fick henne genast att öppna dörren och kika ut. Ett steg efter det andra smyger hon hukande omkring och lyssnar efter någon eller något som kan innebära fara eller varför inte mat. Med sitt gevär på sidan kan hon känna sig lite säkrare än att inte ha det. Efter timmar med hukande och smygande i en väldigt tyst och dimmig skog så finner hon en plast lika magisk som ordet. Glädjen som för längesedan försvann kom tillbaka och hon log för första gången på länge. Solens svaga ljus strålar letar sig genom den nästan ihopväxta skogen och framför rinner en bred bäck. Kraftfull och blå. Den verkar aldrig ta slut både åt höger eller vänster. Dimman har lättat, men ser hon verkligen rätt. En plast utan mörker och hat. Hon går genast fram och dricker klunkar fyllda med vatten. Misstag efter misstag görs och det leder till ett sorgsett slut. Pang ekar det i öron och hon känner något klibbigt på magen. Först då kommer smärtan och hon förstår. Någon skriker i bakgrunden men ej hon hör. Blodet rinner ner längs bäcken efter några sekunder faller en tyngdlös person i. Det stinker ruttet i vinden och genast blev ännu denna plats mörk. Ni måste förstå, i alla hörn lurar döden, även i de finaste. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar