2013-01-31

Överraskningar

Igår var en väldigt snöig/regnig & varm dag. Som även idag. En riktigt bra dag har det varit. På engelskan så fick vi efter glosorna se på film. Tjugo minuter innan lektionen skulle sluta så stängde hon av den och vi fick gå, då vi skulle på en föreställning i museet. Överraskningar efter överraskningar. Den var verkligen skrämmande, intressant & lärorik. De handla om förintelsen (andra världskriget), om hur vi dömer folk osv. Istället för samhälls åt vi lunch, drack choklad, hade fängslande samtal och sen gick man till sista lektionen, bild. Då blev jag klar med en bild och fortsatte på den andra. Innan jag for hem gick jag ner till busstationen där jag laddade på mitt kort och skaffade ett till syrran. Köpte också en schweppes. Här hemma har man packat, lyssnat på musik och snackat med familjen. Ska snart titta på serier och ta det lugnt - har just nu inga läxor, en lektion imon och tar den tidigare bussen till Gällivare! :) 
Längtar till sommaren! 

2013-01-29

Kreativa stunder som man älskar

Den här dagen har innehållit massor med kreativa stunder. Fast det är väl inte konstigt då man går på estet. Har verkligen hamnat på rätt skola med rätt klass!  I alla fall, vanliga lektioner med genomgångar innan vi hamnade i norrbottens teater och fick fortsätta med arbetet från förra gången. Då kladdades det på förfullt och resultatet blev skit bra. Innan vi slutade hann även jag & Cecilia testa på ansiktsfärgerna då vi ska använda det till föreställningen.. hehehe.. det var väl lite skoj. Har inte gjort så mycket när jag kom hem igen. Vilat & kollat på tv största delen och ska snart läsa igenom glosorna innan jag ska se ett avsnitt av hart of dixie.
 det finns alltid nått att hitta på under rasterna ^^

2013-01-28

Störtar genom isande stormar

"Vilket jävla väder - snö,hagel,is-storm. Stressad morgon och äcklig lunch. 
Mycket skratt, fika paus och hemsk promenad till Willys."


Haha, kort - kort sammanfattning om dagen och här en längre. Var ännu en gång bambi på is när jag skulle till skolan. Innan jag kom till hälsan hus hamnade jag i en myrkö, alla på väg till skolorna för sitt arbete. Där borta fick en i gruppen göra konditionstestet medan vi andra, i mitt fall - jag, skriva ner pulsen/min. Sen tillbaka till skolan och ha några minuters lektion. Vi fick 2 papper med 8 dagar sammanlagt som är våran början till hälsodagboken. På engelskan fick vi se film efter våra tal. På rasten trotsade jag & Jennifer vädret å for på stan. Vi skulle på varsina ärende. Men mitt ärende slutade med en ny (skol-)väska. Svart & rymlig. Ett fint impulsköp såhär på sömniga måndagen. Då var det 1 timma innan nästa lektion så vi for på condis å fikade. Filmkursen spenderades med att diskutera hur vi ska göra i skräckgruppen, alltså höll på med manuset. Även så såg vi på våran film, äntligen! Promenaden till willys fick jag isflingor i ansiktet som piskade...obehagligt. Fick kisa för att se något och på bussen var den full så fick stå en bra bit. Just en sådär fin dag. 


Här hemma har man ätit, snackat med mamma och ska snart börja skriva loggboken som vi måste göra nu igen på filmkursen. Aja, ska väl fortsätta med att lyssna på musik, ta undan tvätten och börja med det lilla plugg jag har innan simpsons. 


2013-01-27

Timmarna spenderade

Denna dag har jag spenderat tid i tvättstugan, sett hart of dixie avsnitt och pluggat klart matten för den här veckan. Funderade på om jag ska göra lite kvällsfika och kolla på ink master & tare lugnt resten av denna söndag. För imon börjar skolan igen. Dock så har vi inte mycket läxor och inget prov. Bara engelska talet imorgon & glosorna på torsdag. Hoppas vi inte får något mer så nästa helgen blir helt pluggfri. ^^

2013-01-26

En dödssuck

Låt det brinna
Ljuset som ingen vill se
Flamman som sipprar efter sina sista andetag
Hör, lyssna
Jag vill bara leva
I en skimrande orange låga
Så vacker, så varm
Varför vill ingen se
Jag är här, hör mina rop
I denna kalla mörka natt
Ett sista andetag, en suck
Ni kom försent
Är lämnad ensam där ingen kan se

(Dikt av Nathalie Blombacke)

Godmorgon

Kan ju säga att förra inlägget med dikten, hittade jag igår och har skrivit den för nått år sen. Fick ett ryck bara & ville visa den.

Så igår somnade man först efter 3 då jag fastnade framför serier. Först kollade jag klart merlin och kan inte fatta att den slutade sådär! Blää.. och sen visste jag inte vad jag skulle kolla på men hittade en serie - "The secret circle". Kollade två avsnitt och är fast. Så den + vampire diaries som börjar idag blir det att se framöver..Jippi! Jah, de sagt och ska om nån timma ut på rask 5km promenad ute i ett mulet väder. Även så tänkte jag plugga matte, läsa/skissa och chilla under dagen. Till kvällen blir det tv & film. En riktig härlig lördag.

Dikt

Jag älskade dig, men inte mer
Men det var väl lika bra så
Du förstod aldrig
Jag visade aldrig
Så nu är vi här på skilda vägar
Du där och jag här
Men jag får se mig i spegeln och inse
Du och Jag kommer aldrig bli
Det kunde inte bli
Men jag får hitta någon annan
För jag måste gå vidare
Som jag intalar mig
För egentligen finns du ännu kvar i tanken
Tyvärr kan jag inte glömma dig
Inte nu, inte då men kanske i framtiden
Det hoppas jag, för vad gör jag annars? 

2013-01-25

Nästan pluggfri helg

Yeeey, nu har man äntligen helg! Det är alltid lika härligt med en sovmorgon innan två lektioner varje fredag. Under svenskan var vi i en annan sal och pratade i små grupper om böckerna man läst om + högläsning av några dikter. Hela nk lektionen gick åt till läxförhöret & så fick vi sluta tidigare. Trodde jag skulle vara jätte nervös men var cool lugn innan. Svarade på nån fråga och ställde en egen som ändå handlade om kapitlet. Sedan vidare till gallerix (köpa linjal) innan willys. Där handlade man lite gött och bröd. Hemma hamnade man framför tv:n och snackat med mamma. Ett tag senare gjorde jag te och började äta på ett äpple som visade sig vara ruttet eller nått i mitten. Så det slängdes direkt. Gör just nu inget vettigare, utan lyssnar musik och nu blir det simpsons. Denna kväll blir nog en myskväll under filten och lager med filmer. Var även sugen på att skriva/skissa/läsa nått. Vet inte riktigt om vad men känner lite inspiration. Trevlig helg ^^

2013-01-24

Att plugga är väl inte min starka sida

Imorse slog tanken då jag låg där i sängen & inte ville stiga upp - "det är torsdag, det är bara att ta dig igenom den och sen får du helg." Så det var bara och stiga upp. I skolan slapp vi samhälls då vi for på en föreställning i kulturens hus. Den var väl bra. På bilden fortsatte jag måla..dock så lägger jag nog upp en bild på den senare då den är klar. Hemma igen efter en solig och härlig dag har man ätit, gjort ett försök att plugga men att lyssna på kussens samtal var mer intressantare så bara några ord av det jag läste uppfattades. Så jag gav upp och ringde mamma istället. Efter det samtalet hamnade jag här framför dator och kollade upp på nsd om det stod något om ett skalv uppe i malmberget = inget. Jaah, nu snart ska jag ge ett nytt försök till pluggningen då vi har läxförhöret imon. Till kvällen blir det simpsons/film. Finns inte mycket mer att skriva så avrundar här och tar itu med nk boken istället. 

~

2013-01-23

Bland tusen stjärnor finns du någonstans

Gårdagen var väl okej. Roligaste lektion var väl sista då vi fick börja arbeta i grupper. 3 stora grupper blandat med bild-, teater- och danselever. Efter att diskuterat i gruppen vad vi ska göra så samlades vi sedan alla bildare från grupperna nere i norrbottens teater där vi fick börja arbeta. Hemma gjorde jag ett tappert försök till att plugga.. men min vilopaus på en kvart blev till mer än 1 timme. 

Idag var en bra dag. På matte lektionen hann jag bara jobba i ca en halvtimma då mitt block tog slut. Så började klottra resten av lektion. Sen satt man i aulan 2 timmar där man lyssnade på en föreläsning. Den var så bra att tiden bara flöt iväg - väldigt intressant & rolig. Det var en kvinna som pratade om sitt liv och om hennes sjukdom. Fast gymnastiken var väl ändå skojigast. Då fick vi välja mellan att vara kvar i hallen å spela bollsporter eller gå upp till styrkehallen. Såklart stannade jag kvar och körde basket/innebandy/fotboll. Kändes riktigt härligt att få jobba och springa av sig lite energi. Hemma hamnade jag framför nk boken, datorn och boken - pojken i randig pyjamas. Till den skalade jag ett sött äpple & drack te. Har nu läst ut den och blev väldigt förvånad. Vilket dramatiskt slut. En vacker berättelse. Nu vill jag se filmen som jag hittills har hört bra rykten om. Under kvällen kollade jag simpsons, rensade lite i spotify listan, smsat folk och haft det lugnt. Även så ringde mamma så hann prata med henne en stund innan programmet som hon såg på började. Jah, kort om dagarna och nu måste jag gå o sova om jag ska idas stiga upp imon.