2012-09-27

Mycket tur eller?

Vilken hemsk och underbar dag det varit. När jag och jennifer skulle gå till busstationen efter engelskan regnade det väl sisådär mycket. Som tur var hade jag tagit med mig ett paraply som vi delade på. Där hade jag första "turen". Jag sade att jag skulle ladda kortet med en tur & retur resa till gällivare. Hon svarade tillbaka att det blir 217kr. Fick 3 kr tillbaka. Men när jag efteråt kollade på kvittot ser jag att det skulle kostat 271kr. Fatta vad nice! Så vi skyndade oss ut därifrån ut i spöregnet och satt de sista minuterna i skolan innan lunchen. Sedan matte och när vi kom ut från dörren, på väg till bildlektionen o insåg att nu är det verkligen storm ute snabbade vi på stegen under paraplyet. Kämpade oss genom ösregnet och mot de starka vindarna. Paraplyet gick lite sönder.. så.. hela bildgruppen var dyngsura. En efter en hade de kommit in blöta och jag var glad att jag själv kom på att ta med ett paraply utifall det skulle bli ösregn. 

Nästa "tur", om man nu ska kalla det så.., var jag då på väg från norrbottens teater i ett icke regnande väder mot Willy's. När jag passerat smedjegatan ner mot hamnen ser jag en bärgningsbil och en polis. Kollade inte så noga vad som hänt.. men det var inte det som var min tur. Utan efter att jag då plockat allting och står i kön, undrande om jag hinner med 16.00 bussen, väntande. Det står då en karl framför mig som köpte sig ca 3 saker. Då det var min tur, ser jag hur han (i kassan) tar upp min påse efter brödet och skakar på den så den öppnas, börjar packa in och säger att det blir 63kr. Frågande ger jag honom en 100 lapp. Han frågar om jag har 3 kr och då dock tjorvade en krona men det fixade han med att ta en av deras kroner och ta min sedan. Efter det ger han mig påsen och jag tackar för att sedan traska vidare till bussen. Hahaha vilken dag alltså! :P

Nu här hos moster blir det att packa klart, läxor och tare chill. För imon far man ju hem!! :D

2012-09-26

Lilla bebis

Onsdag redan.. Känns som tiden bara springer ifrån mig med sååå stora kliv. Idag så började man då skolan med att nästan missa bussen och sedan samhälls. Då gick jag till biblioteket och lånade en dator. På svenskan var vi utan lärare å vi fick i uppgift att läsa vidare på böckerna - ingen ansträngande timme. När den då var över, tog oss en kvart mer rast och for till lunch. Riktigt gött vare och sen tillbaka till skolan, klassråd i några minuter & sen traska vidare till gympan. Där fick vi jogga några varv i en likande 8. Efter varje rundtur tog man då pulsen. Märker att jag blivit mycket bättre på att jogga nu när jag fått kläm på tekniken osv. 

Men man känner lite press på sig då vi ska kunna jogga en mil om ungefär ett år. Så det har väl sporrat mig att nu jävlar är det bara att träna. Ganska bra i å för sig. Direkt efter det fick vi i alla fall sluta och nu är jag då här efter en måltid vårrullar. Ska om ca 1 timma lasta händerna med påsar och gå till tvätt stugan. 

 Inför kvällen kan jag redan nu skriva att då hamnar jag framför tv med två mackor med nutella på & juice. Nya simpsons avnitt! ;D Jo, förresten så snackade jag med papi igår. Hade redan ihelg tänkt slå han en signal. Tror han måste tänkt samma sak. Vad skojig fredag det kommer bli, dock så blir det en resa på 4 timmar 35 minuter med buss. Kommer nog vara ganska trött.. och så ska vi vara hos pappa i helgen. Yeyy, saknar ju alla & min underbara bebis

2012-09-24

Stugan & bilder

Jag vet inte vars jag ska börja skriva om helgen. Varje dag var helt underbar och jag behövde verkligen komma bort totalt. Vi gjorde en hel del- promenerat, kollat tv, varit ute & busa med hundarna, fotograferat, joggat 4km, kollat på stjärnorna & stor röd/orange måne osv. och vissa stunder tagit det lugnt i den varma stugan. På väg hem fick bussen punktering.. men den rullade sakta fram till töre där vi fick byta buss..heheh.. Har fotat så mycket.. men här är några stycken av många bra:





















Från att se detta på morgonen..
 till detta på dagen :) 








Oh, what I  this place! 

2012-09-21

Eyes wide open

Nog är det härliga fredagar. Sovmorgon till 12.25 är inte dumt. Steg upp vid 9, duschat, fixat till mig & tvättstuge tid och packat klart allting. Har bara svenska lektion och sen far jag med bussen till överkalix- stugan. My own little freedom place :) 

2012-09-20

Om någon slår mig då sprutar det

Då var en månad klar av skolan.. hehe.. nu klara jag ju allt! ^^ 
Haha, i alla fall så började dagen med glosförhör i engelska och sen for jag ner till busstationen med jennifer och fyllde på en tur & retur resa till överkalix. Tillbaka till smedjan där vi mötte upp anna, tove, emmy o linda för att sedan gå mot dagobert's för att äta lunch. Tänkte först att inte kommer väl en macka mätta mig... men där hade jag otroligt fel. Blev proppmätt. Så efter att suttit där ett tag for vi till skolan igen och hade matte i nån timma. Var inte så fokuserad & måste ta hem.. -.- 

Sista lektionen bild, fortsatte med att skissa och lavera. Blev väl nöjd och tog sen halv 4 bussen hemåt. Här har jag ätit, sorterat tvätten och packat. Ska snart traska dit & blir där resten av kvällen.



2012-09-19

Ryggont

Kom hem för ett bra tag sen och har då hunnit äta, göra klart nk läxan och vilat en stund. Under skolan har jag då varit på samhälls kursen och vi fick uppgiften mer förklarad. Har då bestämt mig för barnäktenskap. Efter det en kvarts rast innan svenskan skulle börja. Salen var öppen och jag & anna satte oss i de svala fönsterna. Vi fick läsa berättelser om mumintrollen medan en efter en fick prata med läraren om provet osv. Fick ett C på det. Fast jah.. hon hade inte stoppat något betyg men om hon skulle gjort det fick jag då ett C. Nöjd tjej for med gänget på lunch, en kopp choklad och sedan gymnastik. 

Kände mig ganska seg och har ont i ryggen från igår åså.. men inte blev det något problem. Först gick vi en sträcka och joggade tillbaka. Gjorde lekar och sen fick man antingen köra fotboll eller springa. Ungefär hälften av klassen sprang och resten var kvar, inklusive mig. Vi var på lag och sparkade i en ring fotbollen och sen höll man hand med en person och försökte med laget sopa ner de andra lagets koner. Å till finalen spelade vi fotboll på storplan. Var ganska trött efteråt.

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, läsa, plugga, kolla tv avsnitt, duscha.. får väl se vad jag känner för om ett tag. Är ju inte det finaste vädret ute.. -.- 




2012-09-18

Panik!

Goddag eller godkväll, vad nu som passar dig. Idag på skolan var det lugnt och trött var man också. Att sova kunde vara härligt! I alla fall, denna dag är våran längsta och på det hela så fick jag nästan en stress/panik attack i skolan idag. Det började med att jag tänkte på läxor, prov och sen fick vi sista minuterna av samhälls lektionen en uppgift som jag fatta noll på. Pratade med henne några minuter efteråt för att förstå. Dock så finns de lite som jag måste fråga imon. Så när det hade satt sig på axlarna började jag fundera på hur mycket stressigt det kommer bli, prov (läsning 62-95) och jag vet inte hur jag ska förklara men det bara kom... å när vi gick förbi fiket kändes det som jag inte kunde andas då jag också såg han.. gah.. men när jag och jennifer satt i fiket med varsin kopp choklad kändes det bättre. Å så hade vi då som tidigare bild som sista lektion. Det var verkligen lungande och hann sen med linje 10 bussen hemåt. 
Både då och hemma snackade jag med mamma om skolan, helgen och frågade om vi skulle till stugan i helgen... dum..dum... o det ska vi! :D Sen ätit och för en gångs skull kom jag igång med joggningen. Fan vad jobbigt det var.. fattar inte.. men måste väl vänja mig igen.. fast efter ett tag på stigen började det kännas bättre. Sen in i duschen och nu ska jag göra lite på läxorna, lyssna musik och kanske kolla ett avsnitt av teen wolf eller läsa. 

2012-09-17

Tråkmås


Har liiite tråkigt. Gör alltså inte så mycket, varit i skolan blabla.. inte mycket att säga om det. Sen så gått till Willy's i ösregn, hem, ätit och nu är jag då här, framför datorn. Lyssnar musik, surfar runt och tar tråkbilder. Ska snart börja med att plugga på glosorna och sen kolla ett avsnitt "teen wolf". 

2012-09-16

Undra om de var fulla?



Vilken jävla galen och underbar helg med världens bästa vänner! Har inte garvat så jävla mycket på flera veckor som nu. Fy vad tråkigat att de var tvungen å fara...men har ju en brud kvar här = . Så om jag då ska skriva lite kort om vad vi gjort i helgen: 

Direkt efter skolan mötte jag upp mikkis & vi for hem till mig i nån timma. Sen skjutsade mamma oss in till stan å där mötte vi på alia, jasse & robin. Kramar, vinkar, köpte värdekvitton och gött på hemmakväll. Sedan vidare till bussen och direkt till mikkis. Där tjockade vi oss, snackade om allting mellan himmel och jord. I lördags for vi på stan på dan, fick med mig en cardigan & ett par leggings. Å igen på kvällen för att fa på bio, dock så blev det aldrig av utan vi gick till max o köpte oss varsin lyxshake. Rekommenderas! Spanade en  hel del och de som var där måste trott vi var på fyllan då mitt o mikkis garv ekade rejält. I alla fall när vi kom hem gjorde vi massa skoj osv. :D

Idag på morgonen for det med taxi till stan kvart över 9, mikkis somnade sen om och jag kollade tv tills vi steg upp vid 12, hon tvättstuga och jag städade. Det var så stökit att man kunde trott att vi supit förfullt i helgen...hahahah.. Jah, åså kom jag då hem för nån timma sen, har hunnit äta och fixat lite med grejs. Ska nu snart börja läsa, duscha och plugga på glosorna. :)





2012-09-13

Låtar

Jo, juste, lär inte blogga på ett tag. Om jag inte dock hinner en sväng på morgonen imon eller nåh.. Kommer var hos mikkis hela helgen med resten av gänget :) Så medan läggs det upp några låtar som jag just nu nöter upp - 



5km om inte mer

Hallå i höstmörkret. Somnade ganska sent igår. Leo ville inte somna och tiden rann iväg. På morgonen var jag väldigt trött men kom upp ur sängen endå. Fixade mig, åt flingor och gick sedan till bussen i sol å blå himmel. På skolan har jag haft eng och direkt efter den hade vi lite mer än 2 timmar rast. Först for jag och hämta ut pengar, vänta 10 min på att smedjan skulle öppna och sen till apoteket för att köpa salva. Tillbaka på biblioteket köpte jag choklad(fortfarande bränd tunga) och mötte på resten av gänget som satt också o drack. När klockan slog halv 11 -  lunch, sitta minuterna kvar av rasten i fiket uppe i skolan, matte(kände mig ett tag smart) och tillslut sista lektionen, bild. Då fick vi som hade testat alla svart-vit teknikerna börja med uppgiften. Efter ett tag kom jag på en ide med bara blyerts skissning. 

15.25 gick jag med raska steg mot busshållplatsen och tog bussen hem. Ätit, vilat, små pluggat och just för en stund sen kommit hem med mamma efter en promenad på hälsan stig på 5km. Härligt! Bara bra, nu vet jag vars jag ska träna till milen som vi ska jogga med skolan senare på läsåret. Var väldigt "duktig" vid ett tillfälle där på stigen. Skulle lyfta upp leo som var påväg ner i bäcken och just när jag lyfter han känner jag hur det sticker rejält i fingrarna på båda händerna. Samtidigt som jag ropar till ser jag en grön sak fall ner. jodu, första gången i år - bränd på brännässla. Det sticker fortfarande.. yey.. 




Aja, håller på att plugga och snart ska man hoppa ner i duschen. Ingen stress, sovmorgon till 12.25 :)