2011-12-28

Om tiden bara kunde stå still...ett tag

Farande längs E10 i 120km/t. Långt bort mot horisonten är himlen lila, rosa, blå, gul och en svagt stigande sol i stark lysande orange färg. Den lilla snön som kommit ligger orört på träden och marken. Det ser kallt ute och i bilen lyssnas det på radio, kanalen P3. Inte så bra men det duger. Funderar på allt.. eller mest på att när jag kommer hem så for jag beställa mobilen. Ibland hörs ett pip från syrrans mobil. Förbi skylt efter skylt, skog efter skog och underbara ställen då jag som helst hade velat ha en systemkamera och fotat, är jag äntligen hemma! Nöjd och belåten.. hahah.. nemen har fått med massa hem. Till hunden och mig. :D Lite kort om dagarna:


Måndag: Vi åkte vid 7 på morgonen och direkt till Storheden där Steffi köpte sin mobil. Jag köpte mig ett ridspö, bäddöverdrag till Rocky och Bauchgurt mit Leine (Midjebälte med lina). Efter några timmar där åkte vi vidare mot Annika. Gjorde det ena och det andra. 


Tisdag: For vi tidigt på morgonen mot centrum. Där shoppade jag ett par byxor, en jackliknande tröja och en ny mössa. Väl klara där for vi igen till Storheden. Förbi den stora nya godisaffären. Hur mycket godis som helst. I olika storlekar och färger. Köpte en king size marabou (250g) och en coca-cola med cherry smak. Grymt gott. Vi for även på massa andra affärer som Rusta där det köptes en rengkappa till Rocky/Monty. Nu slipper jag ha en dyngsur hund när jag går i regn. Skönt :) 


Båda dagarna har vi ätit julmat. Det blev en hel del över från i helgen så.. & nu ska jag äta lite mera julmat + fara till Bjarne.. (han fyller år) Hejs!

2011-12-25

Natt-tråk

Inget att göra så bloggar lite. Det blev inge Luleå idag, utan far imon klockan 6 på morron. Tänkte skriva lite om dagen. Jag har varit på promenad som jag skulle, både med Monty och Rocky. Tycker jag har varit ganska hurtti de senaste dagarna. Även slappat framför tv och känt mig ganska seg & trött. Rensat burar och sett hur Joppe rymt flera gånger.. haha :) For till frissan (Sara), kolla sminket och gick upp till pappa senare på kvällen. Där har vi snackat, jag tog ut fågeln som tyckte det var kul, flaxade å kraxade.. dock så for hon in i buren snabbt. Så istället fick Bubblan komma ut en sväng och skutta. Även hon tyckte det var skoj och gjorde lite små bus skutt då och då. Vid halv 10 for jag hem och här har jag ätit kvällsmat. Kom på hos pappa att jag inte har ätit nå middag och magen har inte på hela eftermiddag kurrat... så min kvällsamt blev macka med ost, gurka och köttbullar på + dricka till. :P 


Aja, om jag nåååggonssin ska orka upp imon så måste jag börja fixa mig till sängs.. är en liten sjusovare ;) 

Mobil nästa köp

Hela kvällen igår knappades runt och letades efter olika mobiler. Tillslut kom jag fram att det blir en HTC Sensation.  
Det verkade vara en bra mobil fast XE verkade ju ännu bättre och snyggare dock väldigt dyr. Så det får bli den andra. 


Idag har man planerat att fa upp en sväng till pappa, gå med Rocky på en promenad. på kvällen blir det att fara till Luleå och vara där några dagar. Får över en 1000 lapp.. ser om man hittar nått. Shoppning på G! :P


Aja, håller just nu på med att rensa burar så avrundar med en bra låt. 

2011-12-24

God Jul på er!



Så idag har varit en GRYM och absolut en dag man inte glömmer. Vi firade julen hemma med moffa, mommo, Bjarne, Ying och deras ungar. 

Först vaknar man upp av mamma då hon halvt om halvt skriker att Sara är här. Jag kliver upp, på med morgonrock , ny vaken och säger god jul. Då var klockan efter 11 och sedan var det bara att fixa sig för dagen - duscha, äta osv. Har idag: 
- Varit på tre promenader. Med monty gick jag ner till kyrkogården och tände ljus å sedan i skogen plumsande omkring. Med King gick jag runt området och med Rocky blev det bara en kortis.
- Ätit sig propp mätt på goood mat och fika. 
- Hjälpt mamma med olika saker, som duka fram.
- Kollat nästan klart en film.
- Öppnat och delat ut paketen.

Fick två godis lådor, pengar från mamma, margona, bjarnes familj, grannen, pappa, tommy och mommo/moffa som sammanlagt blev 5000kr och en fondation, läppglans och mera godis = nöjd tjej! 

Just nu lyssnar man på musik och kollar mobiler. Funderar på en HTC Sensation XE.. Aja, mkt mer har jag inte att skriva och imorgon är det en ny dag att andas in.. så g'natt 

2011-12-23

Hush little baby don't you cry...

Så vad kan jag berätta om dagen. Har inte gjort så mycket speciellt. Kollat film, gått på promenader, handlat och varit förbi Tjotti (moffa fyllde år igår). Första dagen på lovet blev en mera lugn dag tvärtemot imon. Jag behöver stiga upp senats 8 och sedan rensa burar, julhandla - både med mamma och vännerna senare på dan, göra kort, duscha, fara upp till pappa och massa andra vanliga saker man gör under dagen, som att äta. Jah, ni fattar. :P


Fullt upp imon som sagt och dagen efter det äre julafton? Wow, vad tiden går otroligt fort. Känns som jag verkligen inte alls hinner med. Å heller har man inte ens sagt vad man önskar sig.. borde kanske göra det..äh :)

Sitter just nu här i mitt lilla rum, musik dunkar lågt i högtalarna och huvvet funderar på hur jag i alla dar ska hinna med allt imon och ögonen vill sova så.. g'natt

2011-12-21

Christmas soon

Så om ungefär 1,5 får man jullov! :D Sååå härligt. Har planerat att ta det chill, promenera lå---------------------nga turer och ha ett så bra lov som jag kan få. Och till helgen är det julafton.. redan? Var det inte nyss sommarlov.. Ojoj, har heller inte köpt en enda julklapp till någon.. fast det är lugnt för jag vet precis vad jag ska köpa till alla...heh


I alla fall så har jag idag på skolan städat, sett 6, 7 och 8:orna spela innebandy och vi blev nedspolade av lärarna. Dock inte bokstavligen. Det var så att vi skulle möta de i fotboll. Fan de fuska och tacklades rejält men det stoppade inte oss. Tycker vi var GRYMMA! :) Efter det åt man lunch och tog bussen hem. Här hemma har jag tittat tv och ska nu vattna blommorna, ge mat till marsvina, äta och sedan damsuga rummet. 
Imon har man även massa att göra, men det skriver jag mer om då. 

2011-12-18

Funderingar och meningar

Vi har alla hamnat i dagar då vi bara ger upp. I alla fall jag. Då allting bara är galet fel och all hat som bubblar där under ytan far upp. Man ångrar så mycket och vill bara försvinna. Ju oftare du hamnar där i gropen, ju djupare blir den för varje gång och svårare att ta sig upp, att börja om på nytt. Jag tror inte att jag ser botten på min. Nog för att jag vill, såklart men det går bara inte. Hur mycket man än försöker tänka positivt och har sina glada dagar så kommer det alltid tillbaka.. alltid. 

Man ska kunna gråta, skratta och få bli kär. 
Man ska få känna sig nere eller överglad över något. 
Man måste få vara en människa och känna.  
Annars vet jag inte vad du är? 

Och säkert alla som läst detta tror att jag är en unge som bara ber om uppmärksamhet eller nått. Men så är det inte! Jag vill bara få ut lite ur skallen.. that's all.

2011-12-17

Jag bryr mig inte nå mer!

Vilken rolig och härlig kväll med grymma människor. Har varit på nordan, x-mas party och dansat så mina fötter värker.. hahah :) En av det bästa kvällarna i år. Kommit hem för en stund sen och känner mig lite smått trött. 


Kanske ska skriva lite om torsdagen. Då var man i skolan från ca 13-21 och under den tiden for man runt som en virrig höna fram o tillbaka. Visste inte alls vad vi egentligen gjorde där då jag, jasse, mikkis och Emmma hade på onsdagen gjort efterrätten. I alla fall så fick vi i uppgift att göra namnlappar åt alla klasser och även så byttes det om till kvällen. Kvällen blev otroligt bra och alla verkade ha det skoj.. ;)


Har inte skrivit att nu i veckan har vi haft elevens-val vecka. Måndag hade jag bas och julbakning. Tisdag - lucia, fy vilket helvete det var att ta bort all sterin som satt fast i håret.. hojja.. :/ Mindre kul. Onsdag, hk och bowling. Torsdag vet ni och nu idag/igår har jag haft träning på gymmet. Första gången jag tränat där. Är inte gym typen utan promenerar åså.. :P


Imon blir det att fara och kolla på när Jasse far med sin grupp uppvisning i Svanparken. Får se hur det går.. annars har jag inte nå mera planer för helgen..eller jo att vara med Olli. Aja ska väl sova om jag ska komma i tid imon. 

2011-12-12

Stressad

Har hela dagen idag tränat på lucian och dressyr programmet. STRESSAD TILL MAX! Fick idag en vers som jag tydligen ska läsa upp. Jag känner mig förvirrad inför imon. Vet knappt nått och funderar hur fan det ska gå... hojja. Vi ska först på företagscentrum och energi gymnasiet. Då ska jag inte sjunga. Därefter sjunger vi i kyrkan och sen för särskolan. Lite nervöst är det då jag helst inte vill stamma upp eller säga fel.. :/ Men det går nog bra och snart är det jullov! ;D

Nu när rummet är klart och snart julafton har man en sån där julkänsla. Dock vet jag inte alls vad jag ska köpa för julklappar till alla. Nästa helg blir att fa och kolla de tror jag. Sitter här i rummet med dämpad belysning, radion på och funderar: Imon=? Hahah.. aja ska väl göra lite nytta istället för att lata mig hära. ;) 

2011-12-11

Luciashow - Stallet


En fart fylld dag hare varit. Först vaknar man vid 6 och snoozade vidare en halvtimma. Jag väntade tills mamma skulle väcka mig men ingen kom och det var väldigt tyst. Mer på det tänkte jag inte och somnade om. Sen halv 8 väcks man och vid 9 var man på stallet. Jag hjälpte med det allt från ban bygge till att borsta. En hel del.. Det var lite konstigt att stå vid dörrarna och kolla på publiken och inte vara i den som jag varit alla åren innan. Men det var lika kul och jag såg det lika bra ändå. Efter 5 åkte man hem, glad och nöjd. Hemma fick jag se vad mamma hade pysslat med.. mitt rum. Hon har städat bokhyllan och satt gardiner (fixat fönstret), bytt plats på lampan och bytt överkast. Grym mamma man har alltså   Så har då rensat lådorna med sakerna och placerat ut de i rummet.


Även duschat, ätit, rastat hundarna och kollat vad man ska ha för kläder på Nobel middagen (skriver mer om det senare i veckan) .. å nu diggas det radio och "gäääsp" ska gå och sova. Har en hel del att göra imon för vi har ju elevens val vecka och för min del blir det bas och julbakning med Jasse.

2011-12-10

Luleå

Idag har jag varit på en resa man sent kommer glömma. Klockan 10 över 8 steg man in i tåget och satte sig ner på platserna. Det pirrade smått i magen då man inte åkt tåg på länge och ingen familj med, utan vänner. Någon minut senare tuffade vi vidare genom mörka skogar och svagt upplysta myrar. Sakta blev det ljusare och närmre vårat mål vi kom. Lyssnade på musik, breakaway, gone osv och två trötta personer bredvid. 3 timmar senare står vi på tågstationen i Luleå i snöstorm.. De är nog den enda saken jag hade tagit bort idag men det var ändå mycket folk ute. Först fyllde jag på mobilen med pengar innan vi gick efter storgatan mot andra sidan av stan och där stod den. Skolan - Lärkan. Jag gick med snabba steg och visste inte vad jag skulle få se. Väl inne var det en stor öppning, högt till tak och upp för trappan fram till två tjejer som gav oss lappar. Vi stannade upp och funderade vars vi nu skulle ta vägen. Runt omkring var det utställningar och information om varje linje. Tydligen så såg tjejerna att vi var lite fundersamma då det frågade om vad vi letade efter. Jag svarade bild och form. När jag såg skylten så gick jag med raska steg fram och började prata med de som var där i båset. 


Vi for sedan runt i skolan och kollade runt. Lätt att jag kan gå där. Ren och fräsch, även lätt att hitta runt...typ :) Sen när jag hade kollat runt klart for vi ner till Norrbottens  Teater, fast in till lokalen för bild och form då de har sin bild lektion där. Här var det också fint och vi visades runt, pratade med den tredje bild läraren och fick se lite arbeten eleverna hade gjort. Grymt fina. 


Dörren på andra sidan var till Entreprenör och dit gick vi sedan då Mikkis är intresserad av det gymnasiet. Ungefär 1 timma var vi där. Vi fortsatte vidare i snöstormen mot inner stan för att äta och handla. Vi hade ca 1,5 tim på oss innan tåget skulle gå. Som virriga hönor for vi runt då Mikkis även skulle träffa pojkvännen (för några minuter dock) Hon fick sin present/julklapp och efter det log hon nog hela tiden.. ;) 


I alla fall så for jag in på Scorett med Mikkis och Jasse for på Ginatricot. Jag hittade ett par skor som jag är riktigt nöjd med.. Hittade ingen bild på de men kan fota nån dag här i veckan. 


Vi år nån gång efter två på en grill vid tågstationen och kvart i 3 var vi på väg hem. Roliga dag kan man lugnt säga. 

2011-12-09

I need som EXCITEMENT!

Äntligen fredag! :)
 


Idag var en lugn skoldag med alla grymma. Vi jobbade med matten i nån timma för sen kom svy och informerade om gymnasium. Jag har bestämt mig att det blir Estet och efter det eller som tredje val Hantverksp. Längre än så har jag inte kommit. Vid 11 åt man lunch och sen redovisades dramana vi gjort i grupp. Det var jag, Sandra och Sara i en. Tyckte det gick ganska bra men missade första.. hahaha det var så att jag och Sandra hade gått upp till Malins klassrum (där vi höll till hela dan) för att träna. Halv 12 skulle vi samlas men ingen kom. Inte tänkte vi på det utan fortsatte. Plötsligt ringer Sandras mobil och tydligen skulle två av grupperna redovisa där nere. Men vi såg sen det Jonas hade filma. Alla var grymt bra på bara en dags arbete. Vi var sist ut och jag han börja säga lite då Jonas säger att minnet är slut. En stund senare börjar jag om och hann igen säga lite då minnet tog slut igen. Tredje gången gick det. Sen när vi slutat efter 12 spelade jag och Jasse pingis.


Har under hela dagen haft träningsvärk från gårdagens gymnastik pass och mitt i allt när vi spelade pingis så började vänstra armbågen börja göra ont att böja. Inte kul, då det påminde om när jag fick ha gips på malmsta tiden då jag hade ramlat och kunde knappt böja vänstra armen åt vissa håll. Några dagar senare kom jag då tillbaka med gips till skolan.. inte kul :/ 


I alla fall så har jag här hemma tagit en bokhylla från förrådet till mitt rum som nu är mitt lilla projekt. Håller på att fixa och möblera om. Sen latade man framför soffan en stund innan jag gick och vilade i 1 timma. Kommer inte på hela helgen få nå sovmorgon. 


Lördag: Klockan halv 7 stiga upp och fixa sig, 8 far man med tåget mot Luleå med Jasmine och Michaela. Kommer bli så KUL! Vid 11 ska vi vara framme. Då går vi längs storg. mot skolorna för att fara på öppet hus. Både på Lärkan och .... vad nu den andra skolan hette. Äta snabbt och fara förbi någon affär för att sedan ta tåget kvart i 3. 


Söndag: 8 på stallet för att hjälpa till som personal till Lucia som sedan är klockan 3. Har tidigare inte hjälpt till så får väl se vad jag får göra. Lär väl vara där hela dagen. 


Så nu vet ni lite smått om dagarna framöver och det får ni nöja er med. Vet inte om jag is blogga i helgen men jag ser väl... Nu ska jag ut med hundarna, upp till pappa och vidare mot Jasse så Hejs! ;P 





2011-12-07

Throw me to Paradise

Grym låt och det var även dagen idag, typ.

Först duschar man tjugo minuter innan man ska springa ner till bussen och på skolan skrev man ut Hk läxan. Sedan bar det iväg dit och ha provmiddag med Sandra. Jag gjorde varmrätten- Köttfärsrulle och Sandra efterrätten- Bärmousse i chokladskålar. Gott vare men bara "lite" stressigt på slutet då vi fick trycka i oss efterrätten...så ni kan lista ut resten. Sen var det matte och då fortsattes det med rymdgeometri. Klockan 11 tränades det på lucia och 12 hade man SO prov. Tror det gick ganska bra på det. När det var klart väntade jag 40 minuter och satt sedan i Malins klassrum med mamma och Jeanette, då vi pratade om gymnasium, bostad osv. Väl hemma har jag inte gjort så mycket, chillat och gjort det vanliga hemma sysslorna. 

Skönt att man för en gångs skull inte har så mycket att göra efter idag och jag kan bara slappna av. På lördag far man med tåg till Luleå och kolla på skolorna (öppet hus) med Jasse och Mikkis. Bra att få se hur skolan ser ut (lärkan - estet) och få en känsla på om detta är något som jag verkligen vill. :D 

Aja, ska väl natta' så G'natt  

2011-12-04

Life isn't easy

Söndag och jag sitter i mitt rum, ny duschad och funderar på ett å annat. Saken är ju den att man inte skrivit på länge.. har märkt att man börjat bli dålig på uppdatering. Många orsaker och det is jag inte ta upp. Istället beskriver jag om veckan. Måndag vet ni redan.. och skolan vet ni också..
Tisdag: Kom hem till ett ovanligt tyst hus. Ingen var hemma och jag började direkt med att göra klart engelska berättelsen, det jag han, för for till stallet då jag red Fabbe. Vi hade hoppning och det gick bra. Sedan fortsattes det med pluggningen. 
Onsdag: Även då så blev det pluggning och mamma kom hem med fynd. Vi for också å handla. 
Torsdag: Våran klass och myran for till LKAB på en tur runt där hela dagen. Helt ärligt så for allt de sa in i ett öra och ut i det andra. Vissa stunder hörde jag knappt nått på grund av alla andra ljud som brusade. Men det var då allt ett stort företag och något som jag kanske kunde jobba på.. Väl hemma gjorde jag klart läsloggen och for förbi jasse för att träna prao redovisningen som vi hade nästa dag.
Fredag: Och den gick väl bra, på matte provet fick jag VG - och inlämningar. Hemma blev det mys framför tv och packning till pappa då jag är/var hos han i helgen.
Lördag: Då for man 11 till Tjotti med mamma och mommo. Vi for på promenad med hundarna, pyntade med julsaker och for hem först 8 på kvällen. Det var soligt väder och inte det minsta kallt. 
Söndag (mer): Först stallpass från 7-14. For till mamma, hjälpte henne att bära ner syrrans bokhylla ner till källaren och städa där och även flyttat möbler i syrrans rum. Sen gått till pappa och ätit. 


Under veckan har snön nu verkligen fallit ner och 4 december (knappt nå snö innan det)..Bättre sent än aldrig.. hahah ;) I alla fall ska jag nu ut med hunden i snöstormen så