2012-12-27

Lat vecka

Igår for jag & mamma till stan och shoppade. Köpte jasses julklapp och en ny sjal till mig. Sen hemma kollade jag film, promenerade, spelade wow, åt och jah, inget annat speciellt.. heh 



Idag skulle jag och pappa fara till berget å promenera men det blev inte av så istället har jag hunnit kolla film, duschat osv. och ska strax iväg med mamma på stan. Idag blir väl en till slö dag med innehåll av några promenader. = lat veckan ^^

2012-12-26

Morgondröm

Det var mig en långsam dagen-efter-jul-dag. Steg upp vid 11 och hamnade framför tv:n i princip till 2. Då fixade jag till mig och for upp till pappa där jag tog ut fågeln och kaninen. For sedan ut på en promenad till kyrkogården till fammo å faffas grav för att tända ett ljus. Hann inte igår. Fortsatte sedan vidare upp till mamma för att dumpa av väskan och hämta monty. Vi tre for ut till skogen och vandrade en sväng där. Nog har det kommit snö, får se om jag fotar naturbilder imon eller till helgen. I alla fall så hamnade jag sen hos pappa där jag för en gångs skull fick spela wow. Är nu ett tag sen. På kvällen gick jag ner till mamma igen och här har jag kollat film med henne. Dem var väl sisådär & dock så hackade ena filmen på slutet. Men en bra tisdag har det varit och imorgon är en ny dag med nya tag! 




2012-12-24

Give me a big smile, it's christmas













God Jul

Denna morgon vaknade man upp av att syrran började kasta kläder på mig och säger "du måste stiga upp för vi ska hjälpa mamma". Seg och känslan -att inte sovit såå länge när man var vaken halva natten- steg jag tillslut upp vid halv 11. Fixade till mig, packade smått vad jag behövde och gick även ut med hunden en snabbis. Hos mamma blev det stress med att hinna göra klart innan moffa, mommo, joel, sanna och bjarne + familj skulle komma. Jag fick skala potatis, for ut med sopor och slog in paketen till mamma, pappa & syrran. Hann också duscha. Sen har eftermiddagen bestått av prat, ätit god mat & fika, öppnat paket (fick jätte fina men bäst var nog kameran), kollat kalle anka och jag fotat lite. Gick också ut med King.

Mot kvällen gick jag och syrran upp till pappa men stannade till hos farbror då vi skulle lämna hans julklapp och tacka för det han gett oss. Sen vidare och då gav jag pappas. Han fick en ny jacka och en skål jag gjort i skolan. (Mamma fick vasen gjord av lera och syrran fick lådan.) Det var roligt och se hans min när han öppnade och undrade vad i alla dar det var i kartongen. Det var inte något som han trodde han skulle få. Nöjd och en underbar känsla som for runt i kroppen av alla glada timmar, gick jag hem till mamma igen och här har jag städat lite, fixat och fotat lite mer. Nu sitter jag framför datorn, lyssnar musik & myser under filten med ljusen tända. 
Denna julafton var en av det bästa!
Ps: bilder från idag stoppas upp i nästa inlägg! 

2012-12-23

Om kalla söndagen

Kom i säng igår först efter 3, så var en aning trött då jag skulle upp vid 9. För jag och syrran skulle till stallet. Jag tog med mig kameran och där så fixade hon i ordning hästen och jag fotade, hjälpte lite och sen började hon rida. Även då fotade jag/filmade. Det gick jätte bra och jag saknar verkligen å rida. Funderar starkt på om jag ska börja igen, dock i luelå. Sen när hon ridit klart gick vi snabbt ut med han och så fotade jag dem. Bara på dem få minuterna frös mina fingrar totalt. Kunde fan knappt röra på dem.. hahah.. måste varit -30 grader ute. Men i alla fall så hade dem, som hade stallpasset, hunnit ge hö under tiden och medan syrran då mockade så fotade jag & han mumsade i sig maten. Hon fick fota också och jag mockade istället en stund. Hälsade även på en saknad häst vid namn Donder. Synd att jag inte kommer få rida han igen.. 
 Max
 Fabbe
 Max & Steffi

 Donder

När vi kom hem sen for vi upp till pappa och var inte där länge innan mamma kom å hämtade upp oss igen för vi skulle till coop. Då vi ska ha filmkväll så köptes det gött. Har efter det inte gjort så mycket, laddat upp bilderna som skulle hit, tagit ut kaninen och snart blir det att äta. Får väl se hur resten av dagen kommer se ut. Måste slå in paket, promenera, jah.. 

Pictures

Detta är kameran

Här är några bilderna som jag fotat från igår: 







Om man bara kunde frysa tiden

Vill bara påpeka att livet är förbannat bra nu! Så hemma hos pappa, en dag har gått på lovet och redan har man haft fullt upp. I fredags så efter att lyssnat på kantaten och lärarrock, nästan sprang jag mot busshållplatsen för att hinna tillbaka till moster för att hämta väskorna. Efter det hoppade jag av vid Willys och begav mig mot tågstationen. Där satt jag typ 20 min innan en securitas gubbe kom in och sa att vi inte fick sitta där inne nå mer. Då var det 20 min kvar tills tåget skulle komma. Så det var bara att ställa sig ute i kylan och när det var några min. kvar, kom en annan person och sa att det är försenat så vi kunde sitta där inne igen. Ett tag senare satt jag äntligen i tåget och det var då lyxigt. Inte bara på grund av hur inredningen såg ut, utan även så satt jag längst bak och helt ensam..heheh.. det tog inte länge att fara upp, trodde vi skulle bli minst en halv timma sen då vi även mötte på ett annat tåg. Men den kom bara en kvart sen. Å så var det då dagen jorden skulle gå under.. hahah.. kom på det då jag läste om det i tidningen på morgonen. Har inte alls varit så brydd och se, inte har den gått under. + det var dagen som var som mörkast. (solen stod som lägst kl. 12) Coolt och se en stor & blodröd sol. Aja, mamma kom och hämtade upp mig och hemma gjorde jag mig hemmastadd. Öppnade också mitt paket som innehöll en systemkameran (Canon eos 650d). Dock så hade jag inge minneskort så kunde inte direkt fota. Även så for jag ner till jasse en sväng på kvällen och var där till efter 1. Vi snackade, flummade osv. Var så trött när jag kom hem så somnade ganska fort. 

Idag vaknade man upp vid 10 och for med syrran till stallet efter 11. Hon har en häst vid namn Max på foder. Men innan jag hoppade av där for jag och mamma till elgiganten för att köpa kortet till kameran. Tillbaka på stallet hjälpte jag syrran å borsta hästen, hälsade på den andra och sen medan hon red filmade/fotade jag med hennes iphone. Efter stallet segade jag mig ganska mycket, hjälpte mamma med bakningen (Det är helt sinnes hur mycket hon har bakat. Dock bara bra & smarrigt) och sedan ringde jasse å sa att mikkis typ inte skulle umgås med oss. Så vi bestämde att efter att vi fixat oss och ätit skulle jag fara ner till henne. Där slutade med att jasse smsade robin och en stund senare kom han och William med hans epa. Vi for då till coop för jag skulle ha en dricka och jasse en godis. Sedan raggade vi runt- trångt, en aning kyligt och helt awesome. Fan vad jag saknar och bo här! Hur fan kommer det bli och åka tillbaka? Kommer må så piss i början och sakna alla sååå myycckett! I alla fall så några timmar senare var jag tvungen och gå ut från bilen för mitt ben kändes skumt. Jasse hoppade först ut och när jag skulle ställa ner vänstra benet föll jag med en duns. Kunde inte ställa mig upp (det hade domnat bort). Så hon hjälpte mig upp och jag försökte få liv på det igen. Kallt som fasiken var det ute ("lite" skillnad jämfört med luleå) och nån minut senare körde vi vidare från stan för att skjutsa hem william. Timmarna senare for vi runt och sladdade osv. Vid 12 snåret kom jag hem. Verkligen en rolig dag. Skoj att se varandra igen, fan robin har man inte varit med sedan minst en månad tillbaka.  

Jah, det var mina två dagar hemma och har bara skrivit hälften av allt jag gjort. Lärt mig kameran och kan ju säga att den är SUPER! Löve it  
Ps- bilder kommer upp imon eller nån dag framöver. Har inte sladden här. 

2012-12-20

Julshow

Vaknade upp imorse med träningsvärk i ben, armar och axlar. De kom från gymnpan igår då vi hade boxaerobic. I skolan började man med att kolla resten av filmen, men vi hann inte kolla allt då julshowen var 9.30. Den var helt fantastisk! Kunde inte varit bättre = perfekt. Vad väntas till sommaren? Spännande och se.  Vi hade ingen matte, så jag, emmy & jennifer for och åt lunch. Sen hamnade jag och emmy i biblioteket med varsin kopp choklad. Även läste jag serier medan man väntade på att klockan skulle slå 12.50, bildlektion. Där fikade vi äppelmuffins och drack julmust. Vissa skissade, kollade film eller pysslade. Jag gjorde julkort. ^^

Kom hem för nån timme sen och gjorde nudlar att äta. Sedan sorterade jag tvätten & små packade in kläder/saker i väskorna. Imon bär det iväg med 13.30 tåget och lär väl stanna i skolan innan då vi är där från 10-12 med att lyssna på lärarna osv. Dock så skippar jag gröten. Aja, ska väl avrunda här och sticka iväg till tvättstugan. 

Jomen juste, jag & jennifer var ju på bio igår (hobbit). Asgrym film! 
Verkligen värt pengarna.
Så fina vi var med 3D-glasögon och allt.. haha
Glada & förväntansfulla tjejer!

2012-12-18

Movie

Idag på skolan - gjorde matte provet, ingen nk och då for man ner till norrbottens teater för att fixa filmen och bildlektionen, där vi fick uppgiften att vi ska måla 5 olika bilder. Varje bild ska målas på ett av de 5 olika sätten. Så då skissades det och sen for jag på stan. Hittade tillslut en julklapp som jag & jasse ska ge till mikkis. Förhoppningsvis blir hon glad och det är ju tanken som räknas! ^^ 

Just nu dricker man te och läser boken aprilhäxan sittandes i soffan. Ska börja kolla på merlin om ett tag och mysa ner mig rejält under filten med mera te i koppen & nutella mackor. Äntligen är man fri från läxor = chilla för fullt!

Hahaha, våran video som jag gjorde klar. Dock så ville inte mobilen ändra vinkel så ni får göra det istället. Sen får in också leva med att jag syns i bakgrunden & att det skakar.. 

2012-12-15

Arcane Legends

Det var en härlig morgon då man kan sova ut och slipper stänga av något alarm. Vaknade upp vid 10 tiden och började spela Arcane Legends på mobilen. Riktigt roligt spel, hittade det igår och blev fast direkt. Tillslut steg jag upp för att sedan hamna framför tv:n medan man åt frukost. Har just räknat lite matte och lär väl fortsätta med det efter att jag sökt fakta till nk uppgiften. Det är det enda i läxväg vi har fram till jul. Yeey! Pratade med mamma igår och mitt paket hade kommit!
FYFAN VAD JAG LÄNGTAR! Sorry att jag tjatar om det men jag gör ju verkligen det. Vill bara att den här veckan ska flyga lika fort som det snabbaste på jorden. Vill bara hem! 

2012-12-14

-

Saknaden kan vara stor
Men när du väl är där 
Då är lyckan så mycket större



So lazy

Fredag och jag har verkligen varit på min lat sida när jag kom hem efter all otur jag haft idag. Först såklart en härlig sovmorgon och se de dalade lappvantarna utomhus. Direkt när jag gick ut höll jag på att falla rejält. Sen resten av vägen till skolan halkade jag nästan hela tiden. Så är det när man har släta skor. Efter våra två lektioner slutade man tidigare och vandrade i stormvädret till Willys, blåst som nästan fick mössan att fara av. Andra gången jag höll på att falla rejält, men landade på benen, var utanför affären och när jag packade in varorna glömde jag nästan brödet. Verkligen varit i mina egna tankar idag..  Väl hemma igen har jag då som sagt varit på min lata sida och efter att ätit fiskpinnar med mos hamnande jag framför datorn å kollat merlin + pratat med mamma.

Ska strax fixa mig för kvällen och med det menar jag ta bort sminket, göra te & mackor och sedan titta simpsons, serier å burn notice. Det blir inte att plugga idag, har ingen ork till det så tar allt sånt först imon. 


2012-12-12

Onsdagsmys

Tågbiljetterna är köpta, det är den 12/12/12 och själv missade man det med tiden. Även så pratade jag med rektorn efter vi slutat angående om tiderna skulle ändras och skulle få ett besked efter jullovet. Skulle vara toppen för då slipper jag komma hem varje gång på fredag klockan halv 10 på kvällen. Fan hela eftermiddagen går åt att sitta i en buss å tråka. Men det verkar ju som det ska fixa sig. Och nu? Jo då blir det att se ett merlin avsnitt och dricka en kopp te + plugga på engelska glosorna vi har till imorgon. ^^ 

Tråk på skolan

Sitter i skolan och har svenska. Har typ blivit klar med uppgiften, måste nog bara läsa igenom den några gånger. Seden lunch och efter det gympa då vi har valfritt val i byggnaden. Sen slutar vi och då drar jag iväg till bussen i snöoväderet! :)

2012-12-11

I feel free

Som vanligt spenderades dagen i skolan. Jobbade på med matten och på samhälls hörde man på redovisningar å planerade hur vi i min grupp skulle göra arbetet med planschen. Nk fick vi reda på att i halv klass delas då in i 3 grupper och i varje grupp skulle 4-5 personer få varsin fråga och redovisa den för sin grupp sen. Jag fick fråga 3 som handlar lite om hur media har påverkat våran uppväxt om sex osv. Bilden gjorde vi en färgövning då vi idag började med nya kursen. Även så glaserade jag en av mina skålar. Tillbaka hemma har jag hunnit äta middag, bokat tvättstuga, plockat undan tvätten och snart blir det att göra lite på läxorna & vanilj te med mackor framför simpsons vid åtta. En lugn kväll och ger som avslut några tips på bra låtar - 

Nightwish, Nemo
Sleeperstar, I was wrong
Kelly Clarksson, Stronger 
Beyonce, Save the hero


2012-12-10

Vänta, var det inte lov?

Måndag och här sitter man i luleå. Med en julstjärna i fönstret och en tom mugg på bordet, då den för en stund sedan innehöll vanilj te. Ville inte lämna vinterparadiset i gällivare men det var inte så ovitt här. Dalande snöflingor har också fallit ner, så vintern har halvt om halvt kommit hit. Just pratat med pappa och gratulerat honom då det är hans födelsedag. 

På fredagen kom jag hem med en fylld bil som sagt och direkt efter man hälsat på syrran & leo, packade jag och mamma ur bilen. Jag gjorde väl inte så mycket just då och senare på kvällen for jag upp till pappa med min ryggsäck och påsen med hans presenter. Där gick jag ut med rocky (tog även ut kaninen och fågel i syrrans rum), pratade med pappa och jah, chillade.

Lördagen skrev jag lite grann om och efter det var jag på kvällen med jasse. Vi for till coop, pratade, kollade film osv. Söndagen vaknade man upp seg och undrade om jag verkligen ides stiga upp efter samtalet med mikkis att hon kommer och hämtar upp mig 8.50. Men tillslut steg jag upp, åt och fixade mig snabbt innan jag for ner till mamma för att hämta mer passande kläder för att åka skridskor. Sedan kom det och vi for ner till jasse. När vi kom till isladan och såg en stor buss, funderade man direkt om det inte skulle vara hockey. Vi hade rätt men först vid 11 tiden. Så på med skridskorna och ut på isen. Kände mig riktigt ringrostig men det satt fortfarande i, då jag åkt i ca 4 år när jag var mindre. Vi åkte runt och runt, jasse visade lite hopp. Ville ju se vad hon lärt sig under sina många år där. 1 timma senare kom pierre och tydligen så var det mikkis ide, hon som aldrig ville åka tidigare. Hon behövde åka då hennes klass åkt på tisdagen på gympan. Efter att varit där i nästan 2 timmar fick vi skjuts av mamma hem och väl hemma igen hamnade trötta jag framför tv ett tag och sen ut på en skogspromenad med både monty & rocky. På dagen sen packades det, åt o sen iväg med bussen. 

I helhet var helgen, jah, hela veckan har varit lyxig och ett lov för mig. Älskar livet! + en julklapp är riktigt awesome som jag ska få, 14 dagar till jul och skolkatalogen har kommit.