2012-06-30

Regn och mera regn..

Fyfasiken vad deppig man blir när det regnar ute. Helst då jag och mamma bestämde oss för att gå på marknaden idag, fast nu är det inte lika frestande. Så istället blir det hög nivå på musiken och städning. Mitt rum är lite kaoz. Tror att resten av dan blir att sitta inne och göra saker som att läsa, skissa, surfa runt på nätet, duscha hunden osv.. Å blir det uppehåll så klämmer jag in ett promenad pass. ^^



2012-06-29

En superglad tjej!

Vad tiden flög iväg idag på jobbet. VI var bara 6 st, Linnea (ledig) och Oliver (har ingen aning) var inte där. Först fick jag, linn och elin klippa gräs, hittade en död fågel och till lunch gick vi till konsum. Köptes godis till eftermiddagen då vi målade bänkar & kollade runt i byggnaden. Sedan efter halv 2 rasten blev det att städa/tvätta bilen, även gräsklipparna fick en omgång av det kalla vattnet. Jag var verkligen övertrött då och skrattade en hel del. Här hemma har brevet från Kiruna kommit och är antagen! Nu bara luleå kvar. Här sitter det en superglad tjej! :D



2012-06-28

Wide awake

Förmiddagen bara flög förbi medan eftermiddagen var ganska seg, dock inte tråkigare för det. Även idag har det varit massor av flum & övertrötta ungdomar, gräsklipp, solande och plock. Jag, elin, linn & linnea for också förbi OK Q8, där det köptes mackor. Det är så förbannat skoj att sommarjobba när man hamnat med så snälla, flummiga och underbara människor. Jobbet blir betydligt lättare & roligare! 

Nog kan grabben konst ^^ 




2012-06-27

Work hours

Dagens arbete har bestått av gräsklippning, massor av flum, klättring, ris plock osv. När klockan var typ vid 8 kändes det som redans skulle varit vid 11. Timmarna gick väldigt segt. Vet inte hur det blev där.. men sol/molnigt med blåst och inge mygg = . Hemma blev det mat från frasses och tv chill. Alltså ides inte göra någonting. All energi går åt till jobbet. Ska väl strax sova så jag is stiga upp, det var då just som man kom upp idag. 



en aning tungt att klippa nån dm högt gräs..  

2012-06-26

Fly high!

Vilken dag, först plocka ris på tippsta. Inte jobbigt alls men jag är ganska trött halv 8 på morgonen, så en aning segt. Rast och mer tippsta, lunch och sedan gräsklippning. Jag, Linnea och Oliver fick börja. Medan Jonathan, Mathilda och andra Oliver for o plocka ris/träd. Elin och Linn for iväg med chefen. Till att börja med tjorvade min gräsklippare och fick inte alls igång den. Drog ca 10 gånger. Men efter att rengjort där nere trodde jag den skulle vara okey, men ej.. så efter att Oliver testat fixades det. Så jag började och efter ett tag tog vi rast och snackade om allt möjligt. Sedan byta med Jonathan och de. Var inte länge där innan man sedan for upp igen och lyfte upp gräsklipparna på flaket & slutade sen 5 över 3. Här hemma har jag varit upp till pappa och åt korvstroganoff, handlade och droppade av vid berget. Gick därifrån via kaptensgården och upp i skogen. Å nu tänker jag vila ett tag, lyssna musik och invänta sovdags. Nog ska det bli härligt med lite sömn. Kände när jag promenerade att nu börjar jag tappa energi av jobbet. 


2012-06-25

Life is a big puzzle

Ny duschad efter att varit ute på promenad i spö regn. Tanken var att gå en längre sväng men så blev det inte.. -.- I alla fall så idag började dagen ganska segt men utvecklades sig till roliga timmar med snack, gräsklippning och bilåkande. Sen handlade jag & mamma, tv tittande och de vanliga. Kan redan nu förvarna att enda fram till på fredag kommer det i stort handla om samma sak - jobb och en seg natta, hemma resten av timmarna innan sovdags..heheh.. ;)  
Vilken gullunge!

quotes
---- 

2012-06-24

Poor animals

Hela morgonen har jag suttit och kollat på nickelodeon och på eftermiddagen har jag varit på några promenader, handlat mat till jobbet och helt enkelt varit ute. Resten av kvällen kommer jag väl antingen kolla tv, läsa eller skissa. 

Jo förresten, igår kollade jag en hel del på animal planet och program efter program med djurplågeri gjorde mig ganska ilsken inombords. Jag kan bara inte fatta att man vill göra ett djur skada. Igår handlade ett om grind whales på färöarna. Stakars djur! De görs på ett så grymt sätt.. Whale wars försökte stoppa att en sån här grind slakt skulle hända och fick veta att de är ganska intelligenta. Djuren drunknar i deras familjemedlemmars blod och hör de skrika. Även så skräms det först in mot land. Redan innan det ska höggas ihjäl lider de. Och överallt händer detta, hajar får fenorna avhuggna och slängs ner i havet levande, levande hundar instängda som på bilden i burar, misshandel av alla sorters djur osv. Det finns så mycket ont man kan göra mot ett djur och på olika grader av sätt. Vill bara ut i världen och hjälpa till å stoppa detta! Man måste verkligen vara känslokall för att ens kunna göra något sådant... 


2012-06-23

Abborrtjärn vistelse

Tar dag för dag. Har inte haft tillgång till Internet. 
Torsdagen: Jobbade från 7-15.25 med att plantera blommor, massa flum, sola och städa bilarna. Bästa dagen av den veckan på jobbet, då främst när det gällde vädret. Man blev en aning gladare av det och slapp vara så grisig. Även så kunde jag slippa ha på mig jackan å istället bara t-shirt & västen på. När jag kom hem lutades det bak i soffan, åt, handlade och packade grejerna upp till pappa. 
Fredag: Steg upp vid 11 och for sedan o handla med mamma lite gött & blommor, promenerat med hundarna, var väldigt seg, filmtittande och mer chill hemma. Gick och la mig redan vid 23.. 


Å nu idag vaknade man upp av pappa som säger att morsan är i telefon. Nån timma senare sitter jag i bilen med alla hundar & syrran på väg till Abborrtjärn. Några av grannar följde med. Där har man kastat pinnar till hundarna och de har busat & badat. En utav grannarna tog sig ett dopp och jag fotade en hel del. Solen har verkligen stekt och när vi kom hem sedan har jag å syrran suttit på balkongen å stekt med dunkande sommarmusik. Så, uppdaterade och ska nu ut i det underbara vädret! :D












2012-06-20

-

Den här passar in just nu för en hel del!

It's raining men

Tre dagar har gått nu på jobbet och det har börjat bli lite mera flum under dagarna. Även igår och idag har vi varit och planterat & varit på tippsta + fotografering. Idag fick vi sista minuterna en genomgång av gräsklipparna, för antingen nästa vecka eller imon börjar vi klippa gräsmattorna. Ska bli riktigt roligt och spännande att testa trimmen. Vi köpte också fika men insåg efter några smakande att vi brudar gjort ett stort fel val av fikat. Men vi gick efter priset... vojvoj, men ätbart vare. Enda nackdelen har varit att det har spöregnat och vi var en aning grisiga/blöta.


När mamma kom och hämtade mig sen for vi och köpte grillmat och det är vad jag hunnit göra hittills. Tänker nog dra upp till pappa en sväng eller läsa/skissa. Ser väl hur det blir. 
Okey, man ser det dock inte här, det spö regnar nu.
Men nu jävlar börjar det vara grönt ute. Det enda som
saknas är solen & värmen. 

2012-06-18

Jobbet

Första dan på jobbet - LKAB och tror att det kommer bli grymt roliga veckor. Till att börja med så blev jag upp hämtad av chefen på busshållplatsen och nästa alla satt med. Tydligen så skulle vi fara direkt till lkab för att hämta ut kläder osv. Efter ett tag sittande i bilen och de två saknade kom for vi in och där började nästa väntan. Men tillslut var vi på väg mot arbetet, eller till stället där vi ska byta om/ta raster å vidare till FAB å prata om tider osv. Några minuter senare står vi 6 ungdomar på tippsta. Där plockades det ris till högar, jah inte bara ris utan sly/små träd. Under resten av dagen har det små duggat, ätiti lunch, pratas, fortsatts med risplocket och farit hit o dit med bilarna. En ganska chill första dag och imon kommer det börjas med plantering. Något som också kommer vara ganska chill. Enda nackdelen förutom regnet var att jag stoppade i fel strupe och hostade en lång stund och kunde inte få bort det irriterande. Aja, klockan är sent och ska upp före 6 så måste nog få lite sömn, g'natt. :) 

2012-06-17

Utbildningar..

Den här helgen har varit full av händelser. Så därför har jag inte hunnit bloggat och inte alls idas när jag kunnat. På fredag började jag morgonen med att göra Internet utbildning. Efter att läst 97 sidor och gjort kunskapstestet var den klar och drog sedan på stan med syrran, gick från coop och promenerade sedan ute i skogen med vovven, kollade film osv. Lördagen blev en solig och rolig ute dag. Även denna dag for jag med syrran på stan, fikade och hon köpte sin eyeliner, tog ut marsvina och spelade fotboll/ sköt med våra nya bränbolls raket, hjälpte till å bära ved osv. och senare på kvällen kom Jasse. Vi grillade och körde kubb. Efter att hon dragit hem hade jag tänkt sova men det slutade med att kolla film med syrran. Gick och la mig först efter 4. Dock inte så smart inför idag. Min plan var att vakna tidigt och göra det andra och sista utbildningen.. men vaknade upp vid 1 av mamma som säger att jag kanske borde vända på dynget då jag ska börja sommarjobbet imon. Å då ska jag upp före 6 varje dag. Så nu efter 107 sidor och några deltester + slut testet blev jag godkänd och det är vad jag hunnit med. Ute spöregnar det och kan redan nu säga att om jag inte far till någon kommer det bli en inne dag. Aja, ska väl börja fixa mig lite smått. :) 









2012-06-15

-


Ditt ordspråk för dagen
Två ting är oändliga: universum och mänsklig dumhet.

Livet 
Livet är en lång väg med mängder av tecken. Så när du åker runt så ska du inte komplicera allt. Fly från hat, misslyckanden och avundsjuka. Begrav inte dina tankar, gör din vision till din verklighet. Vakna upp och lev!
Uppmuntrande ord när du är nere 
Du kan alltid ringa eller skriva till någon du tror kan finnas för dig
Vägledning 
Den som har fantasi men inte kunskap har vingar men inga fötter.


2012-06-14

Skype

Igår for man på manuella med ett gäng och gick vidare till sandviken, eller inte direkt dit utan en bit innan och snackade med emma, sanna och linnea. En stund senare drog vi vidare mot stan och mötte på folk, tog bussen till ica/coop och köpte oss varsin dricka. Tog 22.17 bussen hem och under tiden diskuterades det om vars vi skulle sova. Det blev hos jasse och kvällen bestod av massor med allvarliga samtal, killing some zombies och massor av flum. ^^ Morgonen därpå åt vi frukost och jag gick hem. Här har jag varit på långpromenad, handlat, kollat film och skaffat . Tyckte inte att det var något intressant innan men mikkis övertalade mig och nu har jag det.. hihih, så nu sitter jag här hos pappa, lyssnar på radion och skypar med henne. :) 




2012-06-13

Wise words mannen

Nu börjar det kännas sommar. Har sovit hos pappa och glömde dock stänga av det tidiga alarmet. Så efter att somnat om med en snarkande hund i fotändan, vaknar man upp igen då pappa kommer hem på lunch. Stiger först segt upp vid 12 och äter frukost medan man chattar med en galen brud. Sedan fortsätts det med sims 3 spelande då mamma ringer och säger att jag måste komma hem. Vi tog ut marsvina. Första gången för de denna sommar. Stackarna kommer få gräskoma ;) Deras magar gick nog på högvarv. Sen for jag upp igen till pappa, åt och for sedan på sista ridlektionen. Fick rida söta Donder. Å sedan till ying, droppa av smycken, handlade på konsum. Var inte länge hemma innan jag for ut med Rocky på en promenad ute i skogen. En härlig solig och an aning varmare dag. Kunde inte blivit en bättre tisdag. Å nu här på kvällskvisten har jag kollat sista avsnittet av vamp., ätit och dricker nu trocadero. Blev även idag planerat inför imon att äta med underbar kompisar på manuella. Längtar! :D 


Hojja, söt vovven. :) Hur ska jag klara mig
borta i luleå/kiruna utan djuren..

och att få gå på långpromenader?