2012-03-31

Sail*

Hann inte alls skriva igår för hade så roligt! :D Först hade jag syslöjd sen yoga som var mer ansträngande än vad jag trodde och zumba - rekommenderas :) Sen så for jag, Jasse, Mikkis och Robin till sporthallen för att bowla. Där, även resten av dagen bara bestod av flum. Planer hit och dit och blir att spana i pite.. haha.. osv ;) I alla fall tog vi sedan bussen ner till stan, åt pizza på manuella & for runt i affärerna. Jag provade även att gå i platåskor.. höhöh, ska jag ha sånna skor på "balen" blire då att träna. Väl hemma hann jag vara ca en timma då jag sen drog vidare till Olli och hade filmkväll. 


Å idag då, vi (jag, mamma, syrran + hundarna) for till tjotti för att arbeta. Alltså vi skottade fram margonas skoter och taket, i ett härligt soligt väder. Vi var hela dan där och monty, den lilla tjuven snodde åt sig vårat torkat kött.. hojja. Det gick snabbt & otungt bort och nån gång på eftermiddagen for vi hem och har hunnit med att handla, kollat en film vi hyrde - The Hunter. De stod att den skulle vara oförutsägbar, å det kan man väl säga att den var. Men dock inte den bästa filmen jag sett.. och här är man nu igen för hundrade gången.. hehehe.. 


Är lite smått irri att jag hela tiden måste ladda upp via FB för att få in bilder från mobilen.. har inte klurat ut hur jag ska göra. Buhu! Men får väl klura vidare och fortsätta med det jag gör. Å nu vare ju så att jag inte hade med kameran heller idag men mobilen gick lika bra. Imon blir det nog (om bra väder) att fara till tjotti igen för att då fara någonstans med skotern. :) 


Aja, avrundar det hela med bilder från igår/idag: 



Boken som inhandlades hem, äntligen min :)
 

Inte yoga...men...äh.. såhär kan man också göra. :P 

2012-03-29

Färg + jag = kaoz..

Torsdag redan? och slutet på mars med slutet på april väder..? I alla fall så hade jag idag bas & tavelmålning. På basen blev det att måla på tavlan och vette fan om jag har förstört den nu.. jag och färg= kaoz.. :/ Mera svart & vit för mig. På tavelmålningen tänkte jag då att jag skulle testa lite och inte göra saker så detaljerat & resultatet blev såhär: 
och tillslut blev det slut på tavlor, så skapade med färgen som var kvar: 
..denna bild. Hemma blev det att rensa bur, plugga och att inte idas plugga. Å nu, redan väldigt trött, gå och sova. Om jag alls ska orka upp. Har de två senaste dagarna varit jätte trött och knappt orkat göra nått under eftermiddagarna.. -.-

2012-03-28

Eeeoooo!

Gårdagens händelser i korta drag: Skola- bas och skytte. Inte blev det mycket gjort, mera snack och på skytten var det väl också kul. Andra gången man var där och sköt. Hemma städade jag igenom hela rummet, for till stallet och det vanliga kvälls sysslorna, fika, duscha osv. 

Idag var det fortfarande en isbana på gården, regnigt/snöigt och jag gick myrsteg ner till bussen. Tydligen så hade vi som skulle ha gips börjat 8 och jag kom halv 9. Men det verkade ingen bry sig om och vi höll på med skulpturerna till halv 11 då vi sedan åt lunch och gick till sporthallen för att vara på bowlingen. Och med vi menar jag - Jasse, Mikkis, Julia, Jag och Alia. Jag var lite ringrostig i början men när neonet & musiken kom på började det ta sig och fick här och där en strike. Efteråt gick vi till skolan för att vänta en halvtimma på bussen och här hemma har jag bara hunnit snacka med mamma, gett mat till djuren och nu är man här framför datan å uppdaterar, lyssnar musik. Ska även läsa och plugga. Vi har ju två prov nästa vecka.. Aja, ska väl ta an läxorna åså. 





2012-03-26

Skumt väder.. eller?

Måndag igen och helgen bara rann förbi. En hel del har gjort som att sova över hos Jasse med Mikkis, chillat å haft filmkväll, m.m och kan starkt rekommendera War Horse. Den var verkligen bra och sorgens.. och man kände nästan att en tår skulle falla. Och det kan jag säga, jag har varken gråtit eller somnat framför en film.. så bra film! ^^ 


Å denna vecka har vi, jag, elevensval-vecka och jag ska göra väldigt olika saker varje dag. Ni lär väl läsa det i inläggen framöver. Som idag hade jag först bas på morgonen. Då räknades det matte i 1 tim för att  resten av timmen fortsätta med bilden. Kom en bra bit och ska fortsätta med det imon + att jobba med no, tror det blir att ta med datan. Och sedan åt jag snabbt lunch, bytte om och for iväg till dundret med Elin & Jasse, där vi mötte på resten av gruppen som valt det. Vi började skidra oss uppåt efter vägen/skidspåret och då vare lite lätt snöregn..men när vi kom upp en bra bit efter spåret började det bokstavligen talat snöa stora flingor som piskade i ansiktet. Vi for, efter att kollat snödjup, genom skogen och snön till stugan där vi skulle stanna för att fika. Dock vare inte så att jag var så sugen på det och tog bara några klunkar av läsken. När vi stannat där en stund, blöta och kalla började vi färden neråt och då, en aning tidigare, att spöregna. Vi blev verkligen genomblöta, men bortsett från vädret var det en härlig dag med ett bra kompani. :) 


Just nu ska jag på en promenad med hundarna, så hejs! :P 

2012-03-24

Läs..

Nu när jag fått din uppmärksamhet, måste jag ställa dig en fråga: Vad är det som får dig att gå upp varje morgon? Har du ett mål eller dröm som får dig upp? Vänner? Livet? Du måste inte kommentera men fundera på det. För helt ärligt så har jag inga mål, ingen dröm. Jag har ett nästan tomt papper framför mig om min framtid. Bara någon pusselbit här och där. Som vart jag vill bo. Det gör mig nervös då jag inte vet vart jag kommer hamna. Bara detta med valet till gymnasium gjorde mig nästan galen. För jag visste inte vad jag vill bli, jobba med. Fast det vet väl knappt någon i denna ålder, vi vet ju ingenting fören vi är där. Och det är väl det som är så spännande. Vi får fara på ett sorts äventyr med olika stopp då å då. Ingen kompass eller karta. Men det gör mig så fundersam och rädd. Rädd att ge mig ut ensam på ett så stort äventyr.


Av någon anledning så känner jag mig så sorgens just nu utan att något har hänt.. jag vet inte varför.. men.. ska ner till en kompis och då kommer jag väl på bättre tankar. :) 

Jag hatar dig..

JAG hatar DIG!

2012-03-23

Let my light burn..

















Har en lite av en myskväll med ljusen tända och instrumental musik på. Ni, nu som läser kan jag meddela att det inte finns så mycket att skriva om idag, på-grund av att jag inte gjort annat än det vanliga. Skola, där flera verkar vara pressade & panik-slagna av att vi har nu mycket radat upp för några veckor framöver. Ni vet prov, läxor & redovisningar. Fick just veta, av mig själv då, att det troligen inte kommer gå så bra på NP Eng. Vi hade ett övnings prov idag och tror att jag kanske hamnade på ett G... hahah.. och på slöjden så chillade jag mest. Det berodde på att jag inte skulle använda "stenåldersmaskinen", utan väntade så jag kunde dela med någon annan på en "ny maskin". Satan, får jobba häcken av mig på fredag nästa vecka. Tur har jag fyra timmar på mig - dock ca 15 som tagit sy slöjd  då... :/  Men, men får väl kanske dela med Emma. Det är så att vi har elevens-val vecka.


Oj, jag som sa att jag inte hade nått att skriva om.. aja, inte något sådära intressant... men... äh... Sen när jag kom hem packades det & for med pappa för att handla hem lite gott. Resten av eftermiddagen innehöll 2 promenader med hunden, tittat tv och läst i boken. Å nu här på kvällen så blir det väl att kolla runt på facebook, kolla tillbehören till klänningen och fortsätta med myskvällen 

2012-03-21

*Never alone

" One step forward, two steps back "

Äntligen har jag valt ut min avslutnings klänning, nu är det bara att beställa den och sen är den saken över. Fast det är mycket kvar.., inte bara tillbehören till klänningen, utan i skolan och hemma. Just nu är det ganska lugnt med prov & läxor men snart kommer det radas upp och man kommer få panik känslor av att man inte kommer hinna med allting som förut. Sen har vi då allt här hemma som jag vill hinna med. Måste göra upp en plan eller nå? Får inte med allting. 


Det var denna man som föreläste.
Nog om det och istället tänkte jag ta upp om vad jag, klassen var idag + 8:an. På en föreställning i Kiruna. Den var rörande, otroligt bra och en tankeställare. Lätt att han var värd att höra på. Glad att vi fick fara på den och skönt att få fara från skolan för en dag. Han borde verkligen ha flera  upp!


For sedan, när jag väl kom hem med mamma på stan och handlade. Från att bara skulle handla hem tvål & shampo till det + blommor, krukor, halsdukar osv. Å sen har jag bara chillat och letat klänning, som nu då är spikad. :) Nu tänker jag fortsätta lyssna på musik, leta skor och ta å sova, g'natt! 



2012-03-18

We are Soldiers~

Vaknar av att solen lyser genom fönstret och jag stiger upp, öppnar fönstret och lägger mig igen. Lyssnar på musik och sen stiger jag upp igen, fixar mig och far sedan till tjotti. Grannens vovve fick också följa med. Det blev att promma upp för bottis i ett underbart soligt och varmt väder. Vi höll ju nästan på att avlida av värmen när man kämpade sig upp haha.. men det är ju så härligt att få vara ute och vi gick i några timmar. När vi kom tillbaka till moffa hann jag bara komma innanför dörren som jag ser mikkis komma körande in på tomten. Vi snackar lite innan vi sedan gasar vidare till henne. Min första skoter tur för året anlände...hahaha vill såååå gäärna åka/köra skoter just nu! Måste gnälla på mamma så jag får fara i helgen eller nå! :) 

















Ett tag senare kom mamma och hämtade upp mig och vi for direkt till frasses å sedan hem. Hon hann inte mer in genom dörren så måste hon fara igen för syrran hade inte ätit ute på stan som hon skulle gjort. I alla fall, jag tar och sätter mig framför tv'n och inser efter ett tags bläddrande att det inte finns nå på tv att titta på, bara repriser. Å nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. Läsa, fa upp till pappa, duscha eller kanske skissa...? ^^ Aja, imon äre skola igen och jag vet inte hur jag känner inför det, inte för nå, det svajar igen med det dära känslor. ;) 

2012-03-17

Happy Tree Friends*

Dagen började med att man vaknade upp och hade skit ont i magen.. så tog en alvedon och försökte somna om. Dock gick det inte och kom då på att jag har inte på länge sett miniclip med 'Happy Tree Friends'. En halvtimma senare steg jag upp och då var väl klockan efter 9 tiden. Jag fixade mig, ringde Olli och sedan bar det iväg mot tjotti med mamma, steffi, jonna och hundarna. (Olli tog eget åk). Först droppade vi av syrran och jonna vid avfarten till "klubbhuset" och fortsatte vidare till moffa. Från där gick vi vidare via skogen till "klubbhuset" och upptäckte att det var först klockan 12 de skulle börja. Tur då att vi for lite senare. Men redan hade det kommit en del folk och fullt med skotrar uppställda överallt. 


Efter ett tag har Olivia kommit och jag rundade isbanan för att komma till huset åså. Under hela tiden vi var där (Jag, Sanna, Amanda, Sandra och Olivia) så kollade vi såklart på tävlingen men också värmde oss i huset, åt hamburgare, träffade på folk och vandrade runt. Skojade hit och dit - Helt enkelt en underbar dag :D


När jag kom hem åt jag lite, kollade på en film och gick upp till pappa. Där for jag ut med hunden och fick se ett underbart norrsken som var i så många olika färger - vackert! Tog också ut kaninen och fågeln.


Å nu sitter jag här framför datan, som vanligt med musik spelande och inloggade på facebook. Vill gärna till tjotti imon igen för att fara på en promenad upp på bottis eller nå men får väl se hur jag kan övertala mamma. Aja, g'natt och ge någon en kram imon. Det får ni som utmaning..haha :) 

Every rose has it's thorn

Helg och själv sitter man här och dricker troca. Idag så for man med mamma på stan/marknaden. Fick med mig hem: en rem, två armband och ett par byxor & en tröjliknande sak + allt vi handlade på coop osv. Innan det var man i skolan och på no ska vi börja med fysiken.. energi - vindkraft mm., hörde på två redovisningar och även gjordes en kort pjäs med Moa på engelskan. Alla grupper fick varsin lapp och på våran stod det waiter/customer. Tyckte det gick bra och lite små skoj. Sista lektionen - slöjd, fortsatte jag med att göra en one piece + fixa en leksak åt hundarna som gått sönder. Å hemma så vet ni ju redan... 


Imon är då planen att fara med mamma till tjotti på skoter tävlingen.. om det nu blir bra väder.. och sen vet jag inte..ser väl. Det var allt jag tänkt hittills inför imon.. så... 

Aja, finns inte mycket mer att skriva om idag, kollar istället efter klänning till avslutnings festen. ^^
 

2012-03-14

Chill Onsdan

Gud vad jag kände mig lättad efter nästan 3 timmar sittande och göra nationella provet i No. Hur mycket jag än hade pluggat hjälpte det mig inte mycket idag, fan.. men får väl hoppas att det gick bra.. Efter det hade man bara skoj och kollade på när hälften av klassen spelade innebandy, eller rättare sagt utebandy & kollade film på tekninken. Har knappt gjort något idag hemma och solen har varit i topp. Men jag har väl snart tänkt mig att gå en liten promenad med Monty och sen börja läsa på boken man lånade igår på 262 sidor.. = chill dag. Annars i helgen blir det att på fredag fara ett gäng till marknaden och på lördag till tjotti på skoter tävling. Längtar sååå till helgen! :D

2012-03-12

Lovet och vill ha det igen, nu!

Ojsan, nu vare ett tag sen man skrev hära.. men man har som sagt varit borta nästan hela lovet. Hos en underbar väns stuga. Fyfasiken, längtar redan till nästa gång. Vi har allt från grillat korv, kollat mello, varit ute, gjort ansiktsmasker till att flummat en heeel del. Det har helt enkelt gjorts massa skoj! :D 


Det har säkert varit många som kollat melodifestivalen i lördags? Jo, och ni hade säkert nånga olika åsikter sinsemellan, det hade även vi. Men jag tycker då att Loreen var rätt person att vinna... men Danny.. fattar inte att han kom 2, tyckte då inte alls att hans låt var nå bra. De personer jag gillade var Loreen, Ulrik, Dead By April och Molly Sanden. Har inte varit någon som lyssnat så mycket på någon av de artisterna men jag har börjat lyssna på dessa låtar som de sjöng efter lördan. :P


Å idag har det väl gjorts lite saker: Skolan - vi fick komp., rensat burar, pluggat, busat med hundarna ute på tomten, ätit och varit en sväng hos pappa där man for på en liten promenad. 


Hojja, har ingen lust med NP i No, i veckan. Efter den lilla stunden som vi han ha idag så gjorde det mig bara mer förvirrad.. aja, gör mitt bästa och ser hur det går. 


Sent och måste hinna plugga, så avrundar detta inlägg med bilder från tis-sön. då man var i Olivias stuga. :)