2013-09-26

Ni är min sol efter stormen

Fy vad frusen jag var när jag kom hem, ont i huvudet och hungrig som en varg. Men så går det när man är för lättklädd på gymnastiken, fasiken kommer bli förkyld. 
Aja, som sagt kylan har kommit, bara några få plusgrader och denna vecka har innehållit blåsigt/regnigt/hagel väder med sprickor av skratt, kokhett te och trevliga stunder med polarna. Efter skolan i stora drag har det varit som de brukar vara- 
  • lagat mat
  • cyklat
  • kollat film, läst m.m
  • tvättstuga
Men imon ska man hem till mbgt och umgås med jasse & mikkis för en gångs skull. Veckor har blivit månader sen sist, å vad jag längtar! ^^ Har ju så mycket att prata om. Så vill bara att timmarna ska flyga iväg. 
Love you guys <3 
Vi har känt nu varandra i många år och jag hoppas på många fler. Ni är mina bästa vänner som finns där för en och gör en så glad om man är nere. Vi har så många roliga & galna minnen ihop och ångrar inte en enda sekund av dem. Ni är solen när den dyker upp efter stormen och stjärnorna som lyser på natthimlen. 

2013-09-24

Vilda själar

Solens sista strålar faller ner över trädens enorma kronor.
En sista glimt av det som varit och vad som ska hända, spelar oss ett spratt där det droppar som vatten från den gudomliga himlen. Rysliga vindar far genom oss som ett vilt djurspöke letande efter meningen i livet. Så vi vandrar längs vägar som aldrig verkar ta slut bland hinder och lejonbestar. Genom dalar som går upp och ner. Tillslut passerar mörkret och stillar oss alla. Vi fåglar som flyger fria somnar bland tusen andra ögon.
~ Dikt gjord av NB

2013-09-22

Tre udda och vackra dagar

Helgen är snart i timmen slut och här sitter man nyduschade & lyssnar på shoreline på spotify. Dessa tre dagar har varit lyckade. Dock hade man otur med vädret. De skulle just regna nu!? I alla fall så på fredagen efter skolan vandrade jag, Emma & Jennifer småblöta under ett för litet paraply till coop/hemmakväll för att inhandla gött. Det första vi gjorde hemma hos Emma var att laga linssoppa (riktigt gott faktiskt) då våra magar vrålade av hunger. Under måltiden diskuterades alla möjliga ting, som världsproblem till roliga historier. Därefter begav vi oss till Emmas rum där vi allt från skrämde upp varandra när vi spelade amnesia, testade spelet Tera, rastade deras hund Sera, kollade film & allmänt flum. Vid 2 snåret var vi rätt så trött och bestämde oss för att sova. Dagen därpå fick vi jätte buffé till frukost- Mums! Te, mackor, blåbär eller varför inte nektarjuice. Så där satt vi sen med varsin bricka och glufsade i oss. Vädret var fortfarande dåligt så vi var inte ute mycket. På eftermiddagen åkte Jennifer hem. Vi hade bara planerat att sova en natt som dock slutade med att jag sover över en till. Under denna dag fick jag äta en riktigt go'middag - förrätt med rödbetor & varmrätt var fondue. Första gången jag ätit på det sättet. Var både roligt & gott. Med såser av alla varianter, fläskfilé/älgkalvfilé och "cheddarblandningsmos. En trevlig timme. Fredagsmyset repeterades i lördagsmys med film, spel, flum & massa gött..hahah ^^ 
Två av bilderna i fredags*, fotade med min kamera
På morgonen efter frukosten idag åkte jag hem tidigt då jag hade tvättstuga kl.12. Innan det proppade man i sig alvedeon och snackade med mamma. Det har tur nog inte ösregnat idag men var rätt så kyligt på morgonen. Slapp bli blöt under mina rundor till tvättstugan. Hade bara 3 maskiner så blev klar ganska fort och for då till Ica, sen lagades fiskbullar & mos. Å resten av kvällen har bestått av städning & serietittande. Lär avsluta denna söndag med en klunk trocca o ett sista serie avsnitt av Attack on Titan. 

2013-09-19

Rough days

Här igen med en varm kopp vaniljte rykande vid sidan och serien "Attack on titan" redo för spelning. Dessa två dagar har varit rätt sega. Hojja jag försov mig igår, som tur var vaknade jag upp av Jennifers sms. Då var klockan 07.26 och bussen avgår tjugo i. Så gissa om jag fick panik. Dock hann jag med bussen och gäspade igenom mig skoldagen. 

Nästa dag, idag, steg jag för en gångs skull upp i tid så man hann med allt i lugn å ro. I skolan tittades filmen klart på SV, genomgångar på historien och konstigt nog hade jag ingen lust med gymnastik idag. Det var som en konstig känsla i kroppen bara... I alla fall hade vi ganska tung lektion. Efter pratat om orientering for vi ut på udden och hade en 800 m löprunda där jag tog i och sen styrke- olika övningar och efter att man gjort en övning skulle man löpa en sträcka innan man fortsatte med nästa. När vi var klar med alla fick vi vila en stund innan vi skulle välja ut tre sista å sedan sluta. Fick rätt så ont i skallen efteråt och nu under kvällen har det börjar bli lindrigare. Menmen, väl hemma har man ätit varma koppen med hårbröd till, duschat, halvsovit medan man kollat tv och nudå ska man då snabbt kolla ett till avsnitt av denna anime serie som efter Emmas tips blivit fast vid. 

Å imon drar man till Emma med Jennifer efter skolan. Kommer bli awesome! Äta gött, testa spela amnesia och så mycket mer. 

2013-09-16

Inte så seg måndag

Måndagen sög inte alls. På morgonen vaknade man ganska utvilad och efter skolan så har man varit med Olli. Vi fikade å snackade i några timmar om lite allt möjligt. Efter 5 tog vi bussen mot örnäset och där letade vi efter rätt område- vart på lägenhetsvisning. Hoppas, ja gudars vad jag hoppas att vi får den lägenheten- var perfekt! En stund senare gick vi snabbt förbi coop innan vi stannade till vid en restaurang då bådas magar kurrade. Var en riktig rolig dag och ännu bättre blir det när man vet att man slutar så tidigt imon ^^ 

2013-09-15

Poem

Månen stiger sig uppåt 
Vargarna ylar svagt i höstmörkret
Elden flammar likt en ballerinas änglalika dans
Spring inte mitt barn, gråt inte mitt barn
Säg mig vad tynger ditt hjärta så hårt
Snälla få det att ryta likt ett lejon i sin prakt 
Låt dig inte stoppas när du dundrar fram
eller knäa inför den store 
Känn ingen smärta när masken tinar fram
Skör som en ros men vass som kniven mot din strupe 
Spring nu mitt barn likt vinden aldrig stannar för att andas
Genom dalar och ängar 
Låt dig inte stoppas när du dundrar fram
eller knäa inför den store
Sätt en mask framför ditt ansikte och blicka ut mot verkligheten
~ NB

2013-09-14

Älskar att komma hem

Blev inte som jag tänkt mig att helgen skulle sett ut. Var så att vi kom ganska sent hem igår då vi for förbi stugan (fixade lite och åt nilles mat som är så underbart gott). For därifrån först vid 8 tiden så när vi kom hem bestämde jag & mikkis att troligen träffas nästa gång jag kommer hem. Tur i oturen. För idag har det varit full rulle. Har plockat gräs till marsvina m.m, packat ryggan å traskade till pappa där jag sen efter att varit på coop blev avsläppt vid malmsta skola. Därifrån har jag promenerat till Abborrtjärn med vovvarna. Vi gick runt sjön och sen efter en ny "stig". Hamnade ute i ingenstans..hehe.. var borta i ca 3,5 tim. och det var verkligen underbart. Tycker att hösten faktiskt är en fin årstid med alla dess färger och kyldimman som dyker upp om kvällarna.

Dock var man vrålhungrig så ätit middag, handlat med mamma och just kollat klart Defiance avsnitten som jag missade igår. Ser ut som en lovande serie att följa. 
Väldigt tråkigt att jag redan ska iväg tillbaks till Luleå imon.. hade velat stanna längre. Menmen.. ska upp tidigt i mon så jag hinner med massa jag planerat. Så avrundar detta med bilder från idag/igår- 
Från stugan, roligast å fota hundarna så;
Från promenaden idag, där fann man ett & annat;
som bebisar i träden och djurskelett hängandes å liggandes lite varstanns

2013-09-11

Livet är tamemig lyckat



Skoldagen är över och även provet & skolfotograferingen som gick ganska bra. Fick också se film på historian, ungsbakad pannkaka till lunch och bilden kändes som den varade i flera timmar (var rätt så långtråkig, ville bara hem). Men tillslut var klockan 3 och jag fick skjuts hem. Alltid lika värmande å se hur glada hundarna blir över att träffa en igen. I alla fall så har man då här ätit stark thaisoppa, busat med hundarna & varit ute på en lång promenad. Härlig tur med mycket prat om allt möjligt och bara så glad över att hon är här. 

Livet är tamemig lyckat och den lyckan ska firas i helgen med bäste polare!

2013-09-09

Kulturnatten

I slutändan blev helgen jätte bra och under kulturnatten såg man på blandat 
med artister & genrer. Allt från pop till reggae.
~ 
Natten föll, solen gick ner och upp igen och måndagen dök fram- skola. Jag hann nästan klar med lerföremålet (bild senare), lunchen bestod av favorit maten~klycklingnuggets med sötsursås, under engelskan & historien gjordes det vanliga i princip. Sedan slog klockan fyra och vi trötta ungdomar vandrade hemåt. Här hemma lagades middag å vilat i nån timma innan jag kokade upp kokhett vanilj te, hårdbrödsmackor och sen bäddat ner mig i sängen med plugg böckerna. Så nu är jag klar med det och känner mig rätt så trött. Ska nog göra mig i ordning för sängen. Imorgon är ju inte lika seg då man bara går till 11.35!

2013-09-08

Poem


Långt bort jag vandrar
På stigar så långa
smala,
krokiga,
håliga,
med så många hinder
Vad gör jag nu?
När monstren kommer
Mamma, vad gör jag nu?
Lämna mig inte, jag gråter mig till sömns
För många tankar
För många minnen
Hur ska man komma undan det förflutna
När man inte kan leva i nuet
och inte kan se in i framtiden
Vilka vägar ska man ta
Vilka vägar är vandrings säkra?
~ NB

2013-09-07

Welcome weekend, you're expected

Tiger headEfter gårdagen känner jag mig rätt så utvilad. De var så att innan jag ens stigit utanför dörren på morgon kände jag mig trött, värkte i höger axel efter att burit runt på gympa väskan med skolböcker dagen innan och denna känsla fortsatte hela dagen. På estest satt vi hela lektionen - gjorde inte saken bättre, på biblioteket fann jag en ny bok att läsa där och sista lektionen foto har vi just nu så många genomgångar (som är bra det säger jag inte) men de är så långtråkigt. Tur nog så fick vi en längre rast att kunna sitta ute i finvädret. Väl hemma med godsakerna som handlats in (var sugen på cider men det blev vanlige "drogen" trocca) hamnade lille trötta jag i sängen liggandes där och vila ut mig, åt nudlar och sen gick man fram å tillbaka från tvättstugan till 8. Därefter fick jag äntligen min mysfredag. Kollade filmer och läste. = bra fredag trots allt 

Idag har tidningen visat varmt och det är det + blå himmel å sol. Så planerna är: 
- Fara ut på en cykeltur någonstans
- Plugga lite på historien & svenskan
- Laga mat
- Duscha och fixa mig inför kvällen
- Kulturnatt med Jennifer & Klara 
- Myslördag kväll

Tror att det kommer bli en riktigt rolig lördag! 

2013-09-05

Italiensk delikatess

Redan torsdag och vill att skolan ska flyga fort bort imorgon så jag kan fluffa ner mig i mystimmen. Känns som det redan är helg. I alla fall så har man då efter skolan gått med Jennifer runt på matmarknaden i stan. Där köpte jag en "godsak" från Italien, en riktigt delikatess. Även smakade jag på våfflor med nutella på. Var väl helt ok.., någonting med våfflan var sisådär + att min platsgaffel gick i tusen bitar & när Jennifer var tvungen att gå kändes det så blottat att sitta där öppet bland alla.. hehe... jah, for sedan hem och direkt jag steg in var det bara att slänga grejjerna åt sidan och kolla tv medan man nästan somnade i sängen = helt slutkörd. Tillslut insåg jag att jag behövde handla hem lite. Så jag cyklade till ica och därefter lagades palt, läste aftonbladet (en hel del om president Obamas besök), diskat, duschat och kollat just klart en film. Klockan är inne för sömn så måste nog avrunda detta inlägg. Har heller inte mycket mer att skriva.. så godnatt! 

2013-09-02

These long walks with no end

Direkt efter skolan i fredags bussade jag hem till Malmberget och den dagen hann jag fara ut på en promenad, hälsa på alla osv. Vid 9 tiden nästa dag steg man upp, fixade sig och nån timma senare for jag & mamma till Hirvas. Vi vandrade upp, runt och njöt av utsikten. På tillbaka vägen fick jag köra bil och det blir bara lättare och lättare för varje gång. Väl hemma blev jag en aning seg så gjorde inte så mycket - for å handla, promenerade en kort sväng å busade med hundarna på kaptensgården & åt syrrans bakade kladdkakemuffins medan man tittade på film. Under söndagen gick jag ner till Abborrtjärn med rocky & monty, packade och åt middag innan jag åkte med bussen igen, nu påväg ner. En skön och lugn helg har det varit. Fast det bara gått två veckor känns det som en evighet sen man var hemma.  
Dessa bilder från fredagens promenad 
Dessa från lördagens promenad till Abborrtjärn 
Idag har vädret sugit, roliga timmar med bild & lera och vi fick sluta lite tidigare från skolan. Så här hemma har man gjort bort lite plugg, lagat middag och laddat ner kamerabilderna. Vad jag nu ska göra resten av timmarna ser jag väl.. kanske kokar upp en kopp te & dyker ner i min bok från myrorn.