2014-06-02

En saga utan slut

Månadsskifte igen, JUNI. Allting bara ler av glädje, blommorna sprids, himlen blänker i älven och gröna toppar vajar i blåsten. De är så fint här, varmt. Kan inte förstå att de bara är fem skoldagar kvar + helg innan man tar sommarlov. Tiden har verkligen detta år sprintat. Har haft bra som dålig dagar men måste säga att denna termin har innehållit mycket mer och varit roligare. Är självsäkrare och förändras, bit för bit. Nu får man se hur trean blir och sen... jah.. sen ser man. 

Var dock lite konstigt att åka ner hit igen i söndags för har nog redan psykiskt inställt mig på att jag är ledig. For upp till malmberget som sagt med Olli och hennes mamma förra onsdagen. Väl hemma sprang man barfota, eldat, hjälpt mamma, promenerat, hirvas, fotograferat, hundarna badat, spelat och så vidare. Försvann bortom bergen i de blå. Planerat och funderat. Blev tyvärr inget sommarjobb men glad för de är man ändå.

Känns som att tankarna snurrar och förvrider, längtar och finner. En saga som aldrig slutar. Lyssnar och ger råd. Glimten mot en främmande  öga och fjärilskicken man får. Ljusen dansar och vinblomman sprider den somriga lukten. Ja, jag är nöjd, nej mer än nöjd, lycklig. De kan man säga. Här just nu i detta ögonblick är de ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar