2014-06-22

Midsommar

Jobbet har väl inte varit som jag tänkt mig men de funkar, får måla. Kommer väldigt bra överens med de andra och ibland slår tanken "hur kommer vi hinna med allt?", för vi har 4 rätt så stora projekt som vi ska bli klara med på 3 veckor. Väggen till aulan på sjöpen, en vägg på deras skola, bänkar + tavla & en tunnel. Jaah, kul har man i alla fall så de ordnar väl sig i slutändan. Träffat också på en gammal barndomspolare som sommarjobbar inom musik där, intressant.

Vad mer... från att de var jobbigt att stiga upp halv sju varje morgon och sen jobba ca 8 timmar till att vi var lediga på fredag och på torsdagen packade vi bilen och rallykörde till stugan. 

Kom dit ganska sent så hann inte mer än packar ur och umgås med de andra i nån timma - Morbror med barnen & hans polare Otto med familj. 
- Dagen därpå steg man upp på bra humör, dock seg och åt sig en macka innan man for ut å lekte med hundarna, spanade in nygrannarna för att se vilka dem är, promenerade till badstranden, körde fyrhjuling, hjälpte mamma med att duka fram allting inför midsommar middagen då vi skulle sitta utomhus, bakade tårta och mös, skrattade och hade de trevligt. Busade med lilll kusinen Benjamin och spelade spel med de äldre, läste och sen närmare kvällen gjorde man inte så mycket, kollade en film. 
- Lördagsmorgonen var man inte alls pepp på att stiga upp då jag visste att de skulle bli dåligt väder.. Så snoozade en timma innan Benjamin kom inhoppande för att säga att nu är dags att stiga upp. Tillslut hamnade jag i köket ätande på mackan och den dagen kom regnskurar lite då och då. Vi for på promenad upp till klippiga bergen, jag å mamma. Tyvärr fick lilla leo gå kopplad en stund då han fann en trastbebis som hoppade över vägen och ville leka/döda den, som tur var kom den säkert över och madicken som älskar råttor for längs slänten där hon nästan fick en stor brunråtta. Vojvoj, våra små jägare. Nånå, efter en 5km promenad satt de bra med tacos och resten av den dagen var i princip likadan som fredagen. + att jag och syrran bastade (skönt) o grabbarna for ut med båten å fiska.
- Idag steg man pigg upp tidigare för de har varit mycket soligare ute och då är de som bäst- fotograferat, lekt, sett på när hundarna har badat, grillat marshmallows, haft kottkrig, sett orm, städat och packat. På eftermiddagen åkte vi hemåt och lämnade "paradiset" bakom oss. 


De har varit så härligt då tiden inte finns där, man bara är. Då man kan springa barfota dagarna ut, få andas ett djupt andetag & inte bry sig om andra halvan i livet för stunden. 
 Som sagt, paradiset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar