2014-01-31

Ur askan reser sig ljungen

Jajamen nu är man på spåren igen och redan en månad har strax passerat på detta år. Förra året var ju inte de bästa men ej de värsta. Fast 2014, de ska bli ett jäkla år. Finns inga ursäkter
I alla fall så har denna snöiga vecka bestått av: 
Gymmat, pluggat förfullt, fick reda på his. provet, betyg A (ni skulle sett min reaktion.. haha), diskuterat djupt med Olli och saknar barndomen på Kilen & hennes stuga, sett en teater med hela skolan på kulturens hus (var underlig och bra annorlunda), läst/skissat, saknar hundarna (sämsta veckan inom de), gjort psykologi provet och ibland haft chansen att vila med ljusen tända & lyssnat på mysmusik. Mått lite sämre och varit tröttare på dagarna än vanligt.. montro om de beror på förkylningen? 

Men allt de där kan vi skippa för idag är de fredag och om några timmar kommer mikkis fram med tåget hit till Luleå. Upprymd om något! Spännande å få höra hennes åsikt om allt vi gjort här + att hon får träffa olli, blomhåret och heh hennes mamma för första gången. Nånå planerna för kvällen är att beställa pizza, gött & kolla film med hela drösen. En efterlängtad helg är kommen! ^^ 

2014-01-27

Ödet har ingen bestämmelse längre

Jag har bestämt mig, de är dags att ta itu med livet. 
Vill ut och upptäcka vad den här världen kan ge mig. Ut och fota den, minnas den. Jag vill ut till sommaren, springande i skogen med min hund hörandes toner av lugnade musik. Jag vill leva, dansa, skratta. Vara galen och harmonisk, djup. Umgås, inspirera, kreativ, finna kärlek, mystunder, springa barfota, ansvar, finna mig själv nu, förlåta, skrika, äventyr. Sätta mig ner högt uppe på ett berg, bort från verkligheten en stund. Om så för en dag och sätta tankar till ord, drömma mig till en annan värld. Jag bara rullar på i samma rutiner dag ut som in, dock upplyft av glädjespridande händelser. Nu är det dags från dessa små steg att forma personen som jag vill vara. Jag kan väl uttrycka de hela med dessa två dikter som kom flygandes ner från ingenstans i lördags- 


Dansa och dö i passionens hetta 
In i ögat på eldens låga ser jag klockans tickande siffror dansa
Tittandes in i en trans, 
flyger dem vita stjärnorna med minnen från då, nu och fram
I toner av celtic musik reser sig den vita duvan 
buren av örnens fjädrar mot horisonten
Fångad i drömfångarens dagars nätter bringande 
lycka och hat, kärlek och otur
Den brinnande lågan tynar rött ut och hoppet somnar
Nätter blir till dagar, dagar blir till nätter
Vallmons sista blomma förvittrar
~NB
Att leva är att dö
Rösten av din ljuva stämma ekar i tusen toner av vinterns kalla vindar
För den, omfamnar, visar
Mot ett hjärta av is
Släpp greppet
Riv ner din mur av rädsla
Ett mörker bakom galler, letar och river efter frihet,
likt ett sorgset lejon på en cirkus
En silverdroppe faller längs din rosenröda kind
och korpen cirkulerar, 
ett varv, två varv, tre varv
Döden hämtar sitt offer med en kall röst nynnande 
"Att leva är att dö"
~NB

2014-01-25

Dances of the wolf

Hittills har allt funkat, men saknar mina hundar jätte mycket just nu. De var sorgset och se rockys blick när man stängde ytterdörren och ej hann till pappa dagen efter. Att inte kunna säga till honom varför jag är borta så länga, varför jag inte är där o leker med han eller ger han godsaker. Han är ju min bästa vän och inte kunna vara där... Blää, men om två veckor far jag upp, får hålla ut. 

I alla fall så flyter ju dagar på endå fast man vill stanna klockans tickande för stunden. Spenderat de senaste dygnet hos emma där vi gjorde lite allt möjligt, åt ex. jätte god kycklingsallad. Funderar på om jag ska bjuda mikkis på det när hon kommer ner. Menmen, så hemma här har man krypit ner under filten, drickandes på trocca, ljusen tända och celtic music på medan man överfört bilder & pratat med mamma. Min myslördag. 

Vet att jag borde läsa och plugga men har ingen motivation, inte heller finner jag ännu inspiration till dikten som jag måste skriva. Funderar på om min saga borde få lite uppmärksamhet.. och borde hinna måla lite också. Vojvoj, har mycket kreativitet på gång. Fast var ska man börja?

2014-01-23

Allt och inget

Ojojoj nu snart är de helg igen och de ska bli underbart! Har under veckan- 

  • Varit på stan med polare och funnit mig en perfekt mössa
  • Gymmat och slitit 
  • Farit ut på utflykt med bildklassen till hängnan där vi gjorde snöskulpturer. Frös fötterna av mig, var kallt, annorlunda och rätt så skoj att få se kyrkbyn när man aldrig varit där. Just de där gamla känslan man fick när vi gick där förbi dessa gamla hus & kyrkan, älskar det. Kunna föreställa sig hur de måste sett & luktat förut.
  • Storstädat/handlat - vardagliga sysslor, som man gör när man halvt om halvt är vuxen.. haha..
  • Testat sin höjdrädsla då vi fick på idrotten vara på höga höjderna i äventyrshallen. Måste säga att sitta i 50 min väntandes på sin tur, inspektera de andra och sen när man hör sitt namn (var en liten lättnad när knappt nån i klassen var där) en aning nervös. Så när jag steg efter steg klättrade upp på den smala stegen och såg efter ett tag hur högt upp det var kom höjdskräck "adrenalinet" och väl uppe kände jag hur skakis jag verkligen var. (Typ 5m upp) Det var lite läskigt men tog mig runt banan och var sist uppe. Efteråt kände jag mig nöjd och stolt över att man klarat av de. Hojj, hade kvar känslan enda till gymmet sen. 
Imon blir det att dra en snabbis förbi dollarstore efter skolan för att köpa lite gött innan man åker vidare mot Emma för en typ lan kväll. Inte nog med att man ser framemot denna helg utan ännu mer till de två nästa. Kommer bli awesome!


2014-01-20

De var dags för förändring

Haft en super duper bra helg!
På fredagen hann jag inte vara länge hemma innan jag åkte till mikkis där med andra polare åt vi middag, tårta, drack, sjöng och diskuterade samt skrattade. Sov över där och dagen därpå for jag hem tidigt å ut på kort prommisar med vovvarna då de var så kallt ute. Även inhandlades färg, hälsade på pappa och myste på innan man efter om o men kom till Jasse - hann träffa alia i nån min, vi flummade o pratade om allt möjligt, blev övertrötta. Söndags morgonen började vi slinga mitt hår, kände för en förändring. Blev riktigt nöjd och tackar henne. Sen små pysslades och packades innan jag for iväg till bussen. 
Dock tänkte vi inte på att tågen är inställda och där stod massvis med folk.. Jag tänkte bara "kommer jag verkligen med bussen?". Fräck som man är, ställde jag mig inte längst bak utan bara mitt i smeten. Jag kunde ju verkligen inte missa bussen.. så.. heheh.. 

Nåh i alla fall så är de måndag och jag bara älskar den nya jackan & mitt hår. Skolan har lunkat på med sovmorgon, bild & psykologi = chill. Tillbaka här har man gjort klart skolarbetet och ska väl nu laga middag. Vad jag nu ska hitta på för expriment.. 

2014-01-16

A bit tired

Segat igenom en låång torsdag - först skola till fyra, sen gym & tvättstuga, dusch och snabbt tryckt i sig lite mat. Varit helt slut... På de hela spenderade jag onödig tid på datan med att stoppa in bilderna som inte laddades in och känner bara vää. Men imon är det fredag! Äntligen far jag upp + har psykologi. Bättre än så kan det inte bli. :)

Me right now

2014-01-15

Dansar i ljusets röda lågor

Smoke and dreamcatcherHelgen är över men snart är man där igen, den här gången i mbgt. Så till dess får man kämpa på i skolan och just nu är det väl inge kul att vara förkyld med ont i halsen och i måndags mådde jag inte bra. Fast dagen blev ju bättre med att man först hade sovmorgon och psykologi. Igår var man så glatt lyckad över att man bara hade två lektioner och slutade vid tolv. Under dagen åkte jag till gymmet & laddade på busskortet. Fick känna på hungersmärta.. så de var verkligen gött med middag -friterade kycklingbitar, te & en dusch. Sen spenderade jag kvällen diskuterande o skrattandes med Olli, Isabella + Blomhåret, Fanny. Åt sedan veganska revbensspjäll som inte var så dumt + smakat på organic läsk. 

Idag har man haft träningsvärk från gårdagens träning och vet inte, bara känts lite blä.. fast steg uppåt då vi fick reda på att vi inte skulle ha våran bildlektion på några timmar. Var skönt att komma hem, å här har man pluggat, handlat och ska läsa lite på min nya lånade bok. Helt enkelt, kommer ta de sååå lugnt resten av kvällen. Ljusen tända, celtic music & te. ^^

2014-01-11

Helgen började dålig som bra

Följ min blogg med BloglovinBörjan på helgen startade dålig som bra. Är ju alltid lika skönt att få sova ut då man hade sovmorgon, fast var så nervös. Har psykologi kursen på hackspetten och har aldrig stoppat min fot där. Men hade en trygghet då jag mötte upp Klara utanför. Hon skulle ha matte i samma skola. Så upp till högsta våningen, inte så svårt alls att hitta förvånansvärt nog men var en aning osäker tills jag satt mig ner i stolen efter att mött upp några man kände. Klassen består mestadels av estetare + från natur, teknik & humanistiska p. Under lektionen fick vi skriva ner en sorts presentation av oss själva och sen kort säga några saker om oss själva. Sett framemot det här och samtidigt varit rädd, nu längtar jag bara att få komma igång. Nu när man vet vart, vem och när. Även läraren verkar trevlig, så man får väl se. 

Saknar er alla
Efter foto åkte man hem i kylan. Hojj vad kallt det varit idag, helst då det blåser nordanvind. Men jag klagar inte över att lite snö kommit. Hatade slasket o regnet. Fick i mig lite te, pratade med pappa, innan jag bussade vidare mot storheden där jag köpte mig nya högtalare + bas - älskar den! Tycker synd om grannarna, oj vad man dunkat på.. heh. Fast innan man vrålade i sig nudlar och kollat film/ pratat med pappa, har man handlat och tagit tvätt tid. Jätte skoj..huh..så måste hinna med det o städa innan man åker till Emma imon då jag ska sova över. Kommer nog bli awesome ^^

2014-01-08

Då var de dags igen

Tillbaks i luleå, kom redan på söndagen med familj. Då for vi på en runda på stan som löv i vinden. Sen åt man pizza och kollade film med syrran i läggan- chillade. Dagen därpå blev de en dag på storheden och köpte äntligen en kylplatta. (+ m.m.). Timmarna led till sitt slut och dem for hem. Själv spenderade jag tid med Olli och Issy- te, film, snack & flum resten av den kvällen. 

Hade turen att börja först på onsdag, idag, så igår for vi tre på stan än en gång som löv i vinden, fikade och jag letandes efter en jacka. Fann mig ingen men kap på svarta jeans. Väl hemma smög sig stressen in och efter några timmar fick dem tillslut med mig på solarium för första gången, klagar inte.. gahhs vad skönt det var, dock dyrt. Efteråt kändes allting lite bättre och under kvällen kollades film, kladdkaka och så idag.. 

Dagen var väl jävligt seg, höll på att somna på lektionerna. Fick mitt schema och lockarna försvann efter en sketen promenad till skolan. (Regnar här) Efter halkat sig fram kom man hem och här åt man billys pizza medan man kollat på anime, duschat och nu ska väl lilla jag hitta på nått kul innan man måste sova o invänta skoldag nr 2. Nog hade det suttit bra med en till veckas lov, haft så skoj, menmen de är väl bara att bita ihop och kämpa!

En av de få charmiga bilder från nyår som blev lyckad med nått missnöje. 
God mat & gott sällskap ^^

2014-01-03

Hur ska man leva de liv man fått i gåva?

Vad gör jag med livet? Vad är vitsen med att vandra här på jorden? Vad är meningen med mitt liv här? Är det som en väninna sa "Varje liv har en gåva att förändra världen på", att förbättra eller försämra världen. Jag ser inga mål, jag ser inga drömmar, jag ser bara ideal som jag borde följa. Jag vet inte vad kärlek är eller vad sorg är. Att titta sig i spegeln och försöka älska sig själv är väl vardagliga problem i ens tonårings liv. Men sen då. När man som nästan inte är vuxen inte vet varför man andas här. Jag vet vad jag borde göra men inte varför. Finner balans som försvinner lika fort. Är halvhjärtad i allt och vet inte vad jag ska lägga passionen i. Lika svårt att tänka på universum, döden, människans existens som att titta på sig själv där i spegeln. Vissa verkar ju finna sin fot.. men jag förstår inte hur. Jag kan inte ens titta på mig och se en lyckad person. Fast ena halvan säger att jag bara svamlar och låter som en jävla tönt.. just de där tönt.. är det en bra formulering i sammanhanget. Kanske idiot, knäpp, galen. Jag gör bara det man borde göra. De vi är ska göra i uppväxten- skola, ansvar, kompisar, djur, ja.. allt man i vardagen gör. Jag är som en tvåsidad krona, en som virrar sig bort i mörkret och den andra som läxar upp o lyser upp dagen. Inbyggd i min mur, ser och hör och viskar fly. 

Jag antar att det bara är att flyta på och se vart man hamnar, vart stigen för en, vart mitt hjärta vill. För just nu vet jag inte... är lycklig men endå inte. Jag har allt men ändå saknas något. Jag vill aldrig tycka synd om mig själv, vill vara stark.. men ibland så brister det bara. Antar att de är här man reser sig och ler. Ler och fortsätter vidare. Visst? Eller är det här jag ska släppa tankarna och finna de som man ska ha som dröm, mål och finna sig en familj, jobb och ett liv. Tänka på dem som har de värre. Tänka på dem som aldrig ser solen skina eller dem som ser sina föräldrar dö. Är de här jag ska inse att jag borde kämpa för rättvisa och kämpa för dem som inte har röst. Är de här jag ska inse att jag bara är en bricka i spelet och snart är de min tur att ta steget. Är de här jag ska inse att jag gör mitt bästa och bara le. En bricka i spelet om jordens framtid. Vad mina handlingar ger för konsekvenser. 

De är svårt att leva sitt liv som man vill ha de när man inte själv vet hur. Man kanske ska låta "ödet besluta. Ta dagen som den kommer och leva av sina misstag. Men om man är rädd, om man är inburad i sitt hjärta, om man är inte kan släppa. Vad gör man då? Vad gör man om man är rädd att ens beslut inte går att förlåta, inte går att glömma. Man vill känna, höra, se dock ändå frysas ner i de tomma. Hur ska man leva sittt liv? Hur ska man leva de liv man fått i gåva? 
Vet att man kommer låtsas som ingenting nästa dag, som att detta aldrig fanns i tanken. För man lever vidare, man går vidare, iväg och fortsätter. Lämnar sina dåvarande tankar att dö. Förvriden. Fan vad håller jag på med.