2010-08-31

^^

Lite om idag då. Vi började åtta idag. Dagen rann som rinnande vatten. God mat var det. Vår kock som vi fått får en 10 poängare. Helst bröden. Mums... =) Det gick lite trögt på matten. Slutade 13.50 och tre minuter tidigare hade det gått en buss. Så otur man har. Den andra bussen som vi tog gick 14.42. Medans vi väntade spelade vi lite kort. Nu under dan har jag inte gjort mycket. Skulle vara med Jasse men det blir nog inte av. Ska nog i alla fall hämta grejorna från Jasse. Imorgon börjar vi åtta igen så måste gå och lägga mig tidigt om jag ska orka mig upp. Jaja ska nog ta mig en promenad med Rocky. :)

2010-08-30

Lördag - söndag

Varför jag inte har skrivit det senaste dagarna är för att jag har haft fullt upp. I lördags så har jag sovit över hos Jasmine med Michaela också. Tänkte skriva lite om lördagen och söndagen.

Lördag: Jag var med Mikkis o Jasmine. Som sagt så sovde jag över hos Jasse. Vi gjorde en massa. Som att gå till konsum och tillbaka. Jag hade inte något gött med mig. Innan det fotade vi en hel del. Pratade, skrattade och gjorde sånt vi brukar. Vi skulle ha titta film men det blev inte av. Sammanfattning: Vi hade roligt :D

Söndag: Vaknade och åt tacos som frukost/lunch. Vi han bara börja äta så kom Carola för att hämta oss. Snabbt bar vi iväg mot Tjotti. Väl framme så droppde vi av våra saker och gick ut, åt grillspet o annat gött, spelade kort, fotade och sparkade boll vid skolan resten av dan. Vi var där till halv 9 om inte mer. Jäätte kul hade vi. Längtar till nästa gång vi är med varandra. :)

2010-08-28

Jag älskar er!

Ni ger mig hopp och tröst. Ni lyssnar mer än nån annan kan. Jag vaknar och tar hand om er och går hem om dagarna. Utan er skulle mitt liv inte vara lika meningsfullt. Ni alla ger mig mer ansvar. Alla har ni en egen personlighet. Ni är olika på alla bra sätt. Jag älskar er djupt! <33

God morgon

God morgon. I natt har man inte fått nästan nån sömn. Har bara sovit i ungefär tre timmar om mindre. Vet inte hur jag ska klara av dagen. Jag får ta mig igenom dagen. Mina planer är att jag ska vara med Jasmine och Michaela. Jag vet inte om vi ska vara i Tjotti under dan eller hos Jasse. Hm... mamma, steffi och alla hundar har farit till Tjautjaus nyss. Så nu är man ensam hemma. Har ganska ont i halsen och mår inte så bra men min magont har gått bort. I alla fall sitter jag och funderar på vad jag ska skriva mer. Det har ju inte hunnit hända nått speciellt. Klockan är 09.39 och jag skulle nog ha stigit upp nu...kanske. Men jag tar och lägger in ett inlägg senare idag. Om inte så blir det imon när jag har kommit hem. ;)

2010-08-27

Yeeeeeees!

Jippi idag har skoldagen varit superduper. Först så såg vi på film. Det blev kogänget utan text. Senare gick jag o åt en god lunch och bar iväg till matten. Riktigt glad över det, allt gick somrinnade vatten. Vi slutade kvart i tolv. Istället för att ta bussen hem så väntade jag till ett på Steffi. Mamma ringde under tiden och sa att hon skulle hämta oss för vi skulle till Tjotti. Hon skulle städa hos moffa o mommo. Vi tänkte titta till valpen de har köpt idag. Den är 8 veckor, heter King. Är en blandning av karelsk björhund, laika och jämthund. En busig och supersöt vovve.
Under tiden vi var i tjotti så han jag göra: Busa men hundarna, titta tv, äta, vi promenerade till Ingela för mamma skulle fylla in papper om Monty o betala. Efter ett tag när mamma prata ett tag så kommer hon på att hon glömt bursen i bilen. Jag erbjöd mig att hämta den. För jag behöver lite motion. Tog med mig Madicken o vandrade till moffa. Nån timma senare satt jag i bilen på väg hem. Tyvärr så hade jag inte med kameran... :( så har inga bilder på Monte eller King. Men det får jag fota nån dag.
Just nu sitter jag här hos pappa och dricker trocadero. Datan hos mamma är lite trög... -.- så gick hit. I alla fall så ska jag vara med MIchaela och Jasmine imon. Undra om vi är hos Mikkis eller? Hm...ska ta och ringa Jasse nu. Så Gonatt på er läsare :D



2010-08-26

Lite 2010 sommarbilder =)







Jag(L)Sommar

Kom på en

Idag hade vi lite sovmorgon, men inte för att det blev det för mig. Var tvungen att ta 07.31 bussen. Gympan var...hur ska jag uttrycka mig, utmanade. Vi skulle ta ett pulstest. Så vi fick springa en hel del o så. Men annars var väl dagen ganska normal. Fast jag hade missuppfattat läxan vi hade fått igår så det bli att göra klart den idag. Har för ett tag sen ätit mammas special maträtt och än en dag rengjort marsvin burarna.

Nyss så inspekterade jag våran svarthuvad dvärg papegoja Tequila. Den har jätte kul med pingis bollen och toalett rullarna. Hm... förutom läxan ska jag snart fara med pappa till Konsum och köpa mig en dricka. För på engelska ska vi se på film o jao vi får ta med lite gött att smaska på. Men jag har tänkt att gå ner lite så det blir inte nått godis imorgon för mig. Jo förresten ska jag ut och springa med Rocky. Inte för att jag vet var men det kommer jag nog på då. Jaja, nu ska jag ta och fara till affären innan det blir för sent.

2010-08-24

En helt vanlig dag

Nej men hej. Idag var det första skoldagen. Eller kanske inte en vanlig. Vi jobbade inte precis. Började vid 8.00 och slutade vid 14.00 ungefär. Igår i skolan så var vi inte längre en halv timma. Vi fick en massa papper. Vi har inte världens värsta schema. Slutar ganska tidigt förutom Tordag. Tiderna när vi slutar är:
Måndag - 13.50
Tisdag - 14.15
Onsdag - 14.15
Torsdag - 15.10
Fredag - 11.45
Inte dåliga tider. Men vi har bara tre sovmorgons dagar. =/
Som tur är så har det varit soligt på morgonen idag, men det har molnen förstört så nu är det helmolnigt. Fast jag behövde inte frysa och vara blöt om tårna. Om 10 minuter far jag till stan med mamma o syrran för hon måste köpa ett lås till skåpet. Själv ska jag sen till stallet för att rida. Vi kanske skulle få rida ut, om Carola får en häst så. Imon blire att fara direkt till stallet för att rida gullefjunet Mojje. :D Det var lite konstigt att se sin syrra i skolan och när vi gick tillsammans to the bus. Nej men nu ska man ta och fa. :)

2010-08-23

Skolan...

Snart så tar man 09.11 bussen mot Malmberget. För idag börjar skolan. Hoj, orkade knappt upp idag. Har stigit upp vid 7. Har duschat och varit en snabbis förbi mamma. Behövde en huvtröja. Nu väntar jag på att jag ska gå till bussen. Julila skulle ta den. Undra om Jasse ska ta den? Men nu ska jag ta och äta frukost. :)

2010-08-22

Monty gubben

Ja nu har jag fixat en header till bloggen. Tyckte att texten var ganska tråkig. Under dagen har man inte gjort så mycket. Jag följde med mamma och promenerade med Jasse, Jackie och Maria. Jag fick skjuts av Jasse ner till Kaptensgården. Jag har en underbar nyhet som jag bara måste skriva ner: Vi har skaffat en ny hund. Den heter Monty och är fyra år. Den är en renrasig Bearded collie. Han är SUPER söt. Men han har sina ovanor. Fast så klart går det att träna bort. :D Jag är så lycklig. Nu är han nerklippt och har inte det långa håret som de har. Oturligt nog har jag inte hunnit fota ännu så jag lägger in en Google bild istället. Han har ännut inte fått träffa Rocky eller Madicken så man får se hur det går. Nu senare ikväll blire att duscha och läsa twilight. Det blir att gå och lägga sig tidigt idag. Skolan börjar ju imon så jag måste stiga upp vid 8... kommer aldrig att orka. Kommer vara död i skolan. Men som tur är det bara upprop. ;P

2010-08-21

Dollars

Hm...skolan börjar om två dagar. Är jag glad eller? Det är ju lite kul att se alla igen och Steffi börjar på Fri. Fast jobbigt med betyg och långa dagar kommer det bli. x)

Men I alla fall så for man till Dollars för att köpa lite gött och några mappar igår. Idag ska man dit igen för man hade inte på sig ordentligt med pengar. Troligtvis ska man vara med Jasse senare. Hon lär väl följa med dit. Steffi ska ha datan nu
så jag måste kila. :D Kanske sätter in ett inlägg senare.

2010-08-18

Rida, rida

I veckan börjar ridlektionerna. Så igår red jag. Vad det var härligt att komma till stallet. Har inte varit där på hela sommaren. Jag red Nova. Hon var lite seg men allt gick bra. Det var ganska konstigt att gå förbi Karlssons box och veta att han aldrig kommer stå där nåmer. Jag saknar han. Han kommer alltid vara och förbli min RKD favvo!

Idag har jag hunnit med att prommat med Rocky och senare på dan blir det att sköta o rida Mojje. Har ju inte sett han på hela sommarlovet. Eller jo från igår så. Besökte honom efter att jag hade ridit. Ska kanske rida med Annelie. Men nu ska man ta och dra till stallet. Steffi rider om en timma :D

2010-08-17

---

Hittills har man hunnit ta ut marsvina och gått på en långpromenad med lillgubben Rocky. Senare vid 6 tiden rider jag. Till dess har jag inte något för mig. Det var riktigt skönt att promenera i det vackra vädret. Äh, nu ska jag ta och spela lite. =D

2010-08-16

C=

Idag har man inte gjort nått speciellt. Förutom det vanliga, duschat och rensat burarna. Vädret har varit bra. Sol och blå himmel. Skulle ha varit med Mikkis men fick ingen skjuts dit. Far till Tjautjas under veckan med mamma och hjälper henne att föra bort unorna från holmen och kanske jag hittar på nått kul. =) Satt och funderade på skolan. Hur det kommer bli. För vi börjar snart. Måste fara och köpa nya mappar. Jag hoppas det kommer bli kul. Lite spännande med betyg, men samtidigt stressande. Men nu ska man väl ta och prommpa till mamma...snart. x)

Tjotti i helgen

Var som sagt på flottkalaset i lördags. Jag tänkte jag skulle skriva lite om det:
Jag for vid 3 med mamma till Tjotti. Det regnade ganska mycket. Väl framme for vid till Margona och jag droppade av mig väskan med grejser. Sen bar det iväg till kalaset. Resten var redan där. Väl ute på bron kom jag på att jag glömt kameran hemma hos Margona. Men vi ides inte fa tillbaka. Jag tänkte fota mammas blommor som hon hade satt ut och m.m. Det var ganska mycket med folk. Början var lite trög men sen blev det bättre. Jag tänkte ju va med Mikkis men när jag ringde henne hemma så var hon på väg därifrån, så jag var med mamma. Vi var där till 6 och då trampade vi hemåt eller inte riktigt. Jag hade ringt Mikkis under dan och frågat vad hon gjorde. Hon var vid entren med Matilda. Så istället för att fara hem var jag med de. Vi tog flotten över och så var jag där igen. Nästan 1 timma var vi där. I alla fall så for Matilda hem och jag var med Mikkis. Vi for runt i byn och sen tillbaka till holmen. De var nu vuxna tog till bärsen och dansade loss. Jag och Mikkis hade JÄTTE roligt. Vi fotade en del och vandrade runt bland allt folk. Ganska mysigt var det. Elden och mörkret. Längtar till nästa år. Jo förresten så köpte man ett t-shirt och ett halsband med en röd/vit svamp där.

Nästa dag var trög... Sovde över hos Margona. Åt en massa gött under kvällen. I alla fall så var de skinande sol men nordliga vindar. Var väldigt trött, hade ingen lust att stiga upp. For ut till holmen med mamma o syrran på dan. Skulle fota och så för att jag inte gjorde det dagen innan. Det var ganska blåsigt. Vi for sedan till mommo o moffa. Var först med Mikkis sent på kvällen och for hem vid halv 10 tiden. Jag och Míkkis gjorde inte så mycket. For till den andra sjön... hur man nu stavar det XD och sen till en person som hette Carola. Michaela skulle hämta en film. Och då fick hon punka. Satt på packihållaren så det kan ha bidragit en del.. =S Det var inte så kul att vara ute. Kallt. Men det var ändå en bra dag. Man lägger in lite bilder från tjotti senare i veckan troligt. :D

2010-08-14

Flottkalaset idag

Om några timmar blir det att fara till Tjotti och va på flottkalaset med Mikkis troligt. Förhoppningsvis blir det inte regn som jag såg på nätet att det skulle bli. Det är molnigt så man får väl se. Men innan ska man fixa till sig och duscha av oljan som man har i håret.

2010-08-12

Tjotti

Igår var det tjotti som gällde. Mamma har ordna lite blomsterarrangemang till flottkalaset. När vi kom så sken solen men mörka moln fanns i fjärran. Vi han bara komma till Moffa så började de spöregna. Tillbaka till Margona och vänta tills det försvann. Så när det väl gjorde det så bar vi iväg till Moffa och började arbetet. Vi for med båten fram och tillbaka. Vi for dit med blommor, jord och flottunor (om de kallas så). Jag gjorde inte så mycket. Höll koll på hundarna och vattnade blommorna. När vi första gången kom dit så inspekterade jag stället. Har ju inte varit ute på den holmen. Vi var där ganska länge. Ungefär från 3 till 20 var vi ute i sjön. Vid 9 åkte vi hem från Margona och väl hemma mumsade jag på en pizza bit. Jag hade inte ätit på hela dan så var ganska hungrig. Jasses hade ringt tidigare och undrat om jag ville sova över.

Jag skyndade att packa och for en stund senare på cykel till Jasse. Överraskande var Mikkis där. Jag fick två böcker, twilight 1 av Mikkis och 2:an av Jasse. Så nu måste a jag skynda och läsa ut min bok så jag kan börja läsa de. Men...det blev inte att sova över. Jag har ju för fasiken löss. Det kom jag inte på när jag väl var hemma och deras min när jag sa att jag hade löss var inte så... kul. Så det var bara att fara hem. FAN för min löss. :( I alla fall så ska jag kanske vara med de idag om jag is. Är inte på nått riktigt glatt humör. :S

2010-08-10

Ännu en tråkig dag...

Igår gjorde man en STOR rensning i garderoben. Har bara hälften kvar. Det blev en stor hög till Steffi. När hon fick se högen blev hon väldigt glad. Dem senaste timmarna har man inte gjort mycket. Bara tagit det chill. Undra om jag ska ringa någon. Fint väder är det och jag har inget jag kan göra ute. Eller jo jag kan ju alltid gå på en promenad Fast det är ju inte kul att gå ensam. :( Förhoppningsvis hittar jag väl på nått vettigt.

2010-08-08

zZ

Vilken helg. Igår for man med bussen till Skaulo. Steg upp vid 8 och sen var det bara att fixa iordning allt. Under resan råmattade Pirre med sms... inte kul asså. När vi kom fram till Skaulo så väntade Roger och Maria på oss. Därifrån åkte vi nån mil till Neitisuando. Vi var 7st som åkte buss. Dagen tycktes fara förbi för mitt i allt var det kväll. Det enda som irriterade därborta var massan av knotten. Så nu har man blivit en prickikorv och örat har blivit ganska svullet. Jag, Jasse, Steffi o Jackie sov i deras tält. Medans resten sov i deras lekstuga/gäststuga. I alla fall blev det inte att somna fören efter 4. En helt galen natt. Nja, kanske inte galen men kul. Idag var väl lika kul. Men tråkigt att åka hem. Det var ju några år sen man var där på sommaren så ville stanna, men så blev det inte. :( Hade väldigt roligt! Om ett tag blire väl att duscha och fortsätta läsa på boken. I veckan blire att gå igenom garderoben och ge en massa kläder till syrran. Använder lite mer än hälften. Jao, då hade man inte mycket mera att skriva så.. Gonatt. =Z

2010-08-06

HaHoHi

Idag vaknade man med ett rop: Vakna! du ska hjälpa att ta ut marsvina. Så det var bara att stiga upp. Solande väder var det ute. Några timmar senare får jag, mamma och Margona till Lindex och shoppade. Det var rea och tråkigt nog fann jag bara en bh. Men jag köpte två linnen och en bh till utan rea. Tyckte jag fyndade något bra i alla fall. Så efter det får vi in på ICA. Sen bar vi oss hem och då blev det att duscha, rengöra burarna och packa. Ska imon till Jasses stuga med bussen. Far vid 12 tiden. Steffi ska också hänga me. Men nu ska man ta och äta i sig en macka o sedan blire väl att fortsätta på andra boken: Hästarnas dal... Gonatt zzZ
Ps: Det kommer väl en liten bildbomb senare under helgen. ;)

2010-08-05

Shoppa

Inte har man gjort mycket idag. Har varit och handlat kläder på jeansgruvan. Det var rea, tag 4 och betala 1. Köpte tre t-shirts och en huvtröja. Det blev ett kort inlägg men jag har inte så mycket att skriva. Menmen nu ska spela lite. =P

2010-08-04

Hípp Hípp Hurra

Då är man 14 år och fina presenter fick jag i måndags. En gympaväska + vattenflaska, 900kr, kläder, hjärtformat kortspel, ett paket kakor, nagerlack, 2 filmer, en röd och en rosa ros, frukost på sängen, öronhängen och en underbar födelsedag. Senare den kvällen åt jag tårta med mina nära o kära. Lite senare kom Olivia o Isabella. Jag, Jasse, Olivia o Isabella hade väldigt kul. Vid 11 for de hem. Nästa dag var jag med Jasmine och vid gjorde en massa. Idag vaknade man vid 11.30 och skulle ha stigit upp vid 9...hm vad blev det av med det? xD I alla fall så for mamma, syrran och Linnea till tjotti. Till Margona. Jag skulle följa med men de skulle fa när jag vaknade så ides inte. Följer me en annan dag. Så nu sitter man här vid pappas data och väntar på att maten ska bli klar. Korv med mos blir det. Mums! Sen blire väl att ringa till Jasse. :)

2010-08-01

Topp 10 lista

Låtar
(Inte i rangordning)
  1. Love the way you lie
  2. Monday morning
  3. Save our selves
  4. Brick by boring brick
  5. The rose
  6. Can't be tamed
  7. You found me
  8. This ain't goodbye
  9. Overdrive
  10. I don't believe you