2014-07-30

Är deras soldat men vem är min

Borta bra men hemma bäst? Ja de kan man undra sig, ibland kan de nog vara skönare borta. Långt ute där inget kan finna en och man bara andas. Just så kändes de när man var ute i stugan. Har badat i flera timmar, solat, spelat kort, myst, varit utan ström då åskan dundrat i väggarna och helt enkelt tagit de lugnt. Tyvärr kunde man inte ta med kameran då den ej kunnat ladda. Var lite tråkigt men nu har laddaren som jag beställt kommit. Skönt att fått en sak avklarad. Har även börjat bestämma hur de blir med mobilen och har kollat upp den ganska mycket - verkar vara väldigt bra med kameran och alla dessa applikationer m.m. Så pratade med pappa o den är nu beställd - överlycklig. En egen liten förpresent till mig själv. Bara 3 dagar kvar tills man fyller år, tjohoo!!

Om annat så dansar molnen längs trädtopparna, bladen skimrar av droppar och kylan omsluter oss. Solen gömmer sig i en mardröm och mitt lilla sinne snurrar runt o runt. Tar av masken. Funderar över vem jag kan lita på här i livet, varför folk gör som dem gör, att jag har världens bästa hund, saknar många och inga, vässar mina taggar, lyssnar på deep musik, dyker ner i havet o vill aldrig komma upp, klunkar min drog, försöker glömma, distrahera mig med game of thrones, vill inte att sommaren ska vara över än, längtar till tredje året - kommer bli hur roligt som helst, ler likt gråter, lycklig och trött på all skit. Stoppar på masken åter igen. Spelar ett spel som inte går att vinna, lurar, låtsas, vinkar bort och försvinner in i dimman. Lyfter händerna till himlen, mot stjärnorna, vill nå dit. Är deras soldat men vem är min? Vill mycket här i livet men vet inte vars jag ska börja. 

Bilder till tidigare inlägg

Här är några bilder från stugan som jag nu äntligen kan lägga upp 

2014-07-26

Vilken härlig sommar

Solat varje dag de senaste dagarna. Varit i princip helblå himmel och upp till 30+ grader. Helt otroligt att detta underbara väder stannat här uppe så länge och hoppas de stannar ett tag till. Men ej inget bad för mig men hur mycket som helst för lilla Leo som är helt galen i vatten. Även hunnit ha marsvina ute, hjälpt mamma i trädgården, promenerat med Rocky, beställt laddare, spelat skyrim upp till sena nätter och idag känner man sig lite öm i kroppen. För de var så att jag for ut efter middagen på promenad med bebi. Tanken var inte att gå så långt men slutade med att jag gick via stallet till Gällivare centrum, ner till älven och sen via coop hem. Var borta i ca 3,5 timme och de enda som var en pina i baken - myggen.. Nånå Rocky fick sig en riktig lång kvällprommis med bad och överkommande av nya rädslor. Kom hem först vid halv tio, båda helt slut. Då kan jag ju säga att trocadero smakade gudomligt i munnen.

Just nu skulle man egentligen packat men hamnade här letandes efter ny musik, fb osv. Åskan som kom från ingenstans dundrar utomhus. Blev en enorm storm = mysfaktor hög. Blir alltid lika fascinerad av blixtarna. Aja, ska väl nu leta mobil då man fick ett roligt brev hem - lönen på 9600 :- och imorgon stiga upp tidigt för vi reser ner till stugan. Em.. heh kanske borde gå å sova... 

2014-07-23

Äventyr efter äventyr

Åter en helg har gått på detta lov och vi reste mot Överkalix för där var de fullt ös med marknad. Fann mig en väska och linne fast jag inte tänkt köpa något, åt fika, träffade på människor man kände, spelat, fotograferat och badat förfullt. Gudars vad härligt då värmen har varit rekordhög, över 30+. Så finväder och trevliga stunder. Påvägen hem under måndagen åkte vi förbi Jockfall då mamma/syrran inte varit där.
(Tyvärr hann jag bara få in en bild innan kameran dog.)
Idag fick man sin lingonvecka inkl. värk som i satan = morgonen var inte en av de bästa. Men sen under dagen efter gjort de ena å andra drog jag, pappa o syrran iväg med bilen siktade mot Sjöfallet & jokkmokk. Sett en hel del djur också och bara utsikten som man tillslut kommer till är underbar. Sen flera mil senare var vi i nästa mål där syrran skulle av och for raggen runt, fann coop och därefter började de långa resan hem. Kom hem först vid halv 12 och kan inte vara mer nöjd. Dock hade jag inte med mig systemkameran då de visar sig att min laddare tydligen lämnats i luleå... suck...så måste beställa en ny att ha här hemma.. nånå.. nu slipper jag bry mig om att packa ner när man åker mellan städerna.
Imon blir de att ta ut marsvina, beroende på väder och ta itu med stockarna jag sågade i stugan. Mitt lilla projekt denna sommar. Ska göra dem till ljusbehållar osv. Inte nog med de så har man massa planer framöver och man fyller år om 1v 3dgr.. snart!

2014-07-17

Ny inspiration


Tillbaka och är på mina fötter igen, åter mig själv som jag vill känna inombords. Blev dubbelt så bra bara när mamma kom hem med alla. Fick prata ut med henne och hon med mig. Tacksam över att ha min mor, speciellt vi sådana situationer. Spenderade mina dagar med att sova, ta ut marsvina, promenerat, solat, myst, läst, tittat på game of thrones, funderat, drömt, funnit nya låtar, rullat runt i stan, trocca, sena nätter, snappat, fotograferat osv.

Idag var inte ett undantag utöver att jag for till backhoppan med mamma, hundarna & syrran. Var första gången och de var ett fint ställe att träna på, älskade utsikten som belöning när man kom upp. Lätt att jag ska dit med systemkameran någon dag. Sen har man i princip resten av dagen spenderats vid fönstret lyssnades på musik (banks, broods m.fl.) och målat medan regnet smattrat mot fönstret, lovely sound. Funnit nya tag och en ny källa till inspiration till måleriet som övrigt- glatt humör.

2014-07-14

Från toppen till botten

Twisted and deranged
Nu förstår jag verkligen uttrycket "att fejka ett leende". Gick från toppen till botten i en blink. Mår helt enkelt piss fast jag försöker finna saker som glädjer mig, tur nog hann jag vara med Linette innan hon for söderut igår, en bra sak under dessa dagar o att jag fann en tröjja jag alltid velat ha. Självfallet var jag inte grinig när jag åkte till luleå, nejnej då var jag hur lycklig som helst. Vi kom dit, jag, jasse, syrran, hampus & maja, packade upp, råka väcka hela drösen som redan var i läggan (olli + polare), handlade och gjorde oss i ordning för att promenera till stan. Där shoppade drösen, folk, fint väder, marknad och festivalen var i full gång. En sak som jag älskar med Luleå bortsett från hur staden ser ut är att där finns liv, rörelse.
Angel
Allting var fint innan nästa dag då jag redan på morgonen kände mig som femte hjulet och värre blev de. Fast fann ju glädje stunder med mamma osv. Men till kvällen hur hårt den sög i slutet. Snap, olli.. Den promenaden hem var nog den snabbaste jag gjort, arg, bitter och ville bara hem.
Jag har nog aldrig känt mig sviken av så många på samma gång och psyket har bara varit i kaos efteråt. Vet inte hur jag ska bete mig mer för att jag ska kunna vara snäll nog åt andra eller behaga andra för inser att hur mycket jag än gör de lär ju alla endå se ner på mig. Inte ens nära vänner verkar som dem är. Eller vad? Jag trodde jag äntligen hade kommit på fötter så faller jag fan lika fort. Vet inte vad jag ska ta mig till eller vars jag ska gå. Försöker finna min ro igen, men så fort jag tänker brister de inombords. Fort fort nu måste jag finna något att distrahera min hjärna för annars blir jag tokig.
Nu när man varit ensam hemma har man om något kunna tänka.. orkar bara inte längre. Men jag försöker finna butterflies and unicorns och se allting som är positivt för att hålla mig glad. Vill bara ha glädje, vill känna som de var innan denna skräp helg till psyke kom in i bilden. Jag till och med tänkte innan vi åkte ner till luleå på torsdagn att "de kommer gå neråt igen, då allt blir ett helvete" men inte trodde jag de skulle vända så fort. Var inte beredd på detta och... suck.. jag vet helt enkelt inte längre. Förhoppningsvis vänder denna känsla fort, att allting blir bra igen. De måste göra de. Nåmen ska nog promenera en sväng med rocky, å måla, läsa, se film och försöka räta upp allting. Känns faktiskt lite bättre efter att skrivit av sig lite. Till helgen är nog allt bra igen!  

2014-07-09

Lyckan från andra

Märker hur jag suger på att uppdatera men så går de när man har skoj. Förra veckan blev lyckad, jobbat med ett härligt gäng och är tacksam vad de gett. Så gulliga de är så avslutade vi de hela med lunch på kinarestaurangen och allmänt bara flummade hela dagen, petkrig och jag gick med tunga steg hemåt. Nånå, över var väl inte rätt beskrivning för sen på lördagen for man på stan med Jasse och där träffade man på Robin. De var väl intressant, efter 2 år var de okej, lite skumt. Senare den eftermiddagen åkte vi med han, en jonte, Linette & Svenka upp till Dundret där vi skulle på 800 möh som var en succé. Startade lite segt men sen så började musiken. Satt på marken längs en kulle, en liten scen gjort med träklabbar, ganska neutralt, enkelt, en mera mysfestival skulle jag kalla de. Absolut att jag kommer åka dit om de är nästa år. Fast inte mycket av musiklyssnande blev de då bus kom emellan hehe... Såg nog ut som ett skogstroll men roligt vare. I slutet av den kvällen åt jag, linette på toppstugan (såg midnattssolen första gången i år) med jasse o julia en stund innan dem drog. Vi babblade på om allt möjligt och de slutade med att de bestämdes att måndag träffas vi igen. 

Morgondagen efter de var man med jasse efter att hjälpt mamma i trädgården och vaknat upp ur drömmarnas värld. Vi promenerade till coop - centrum (babblade på om de ena å de andra - coop (upphämtade efter handlat) - hem. Inget specifikt hände, mer en snackdag.
Måndagen kom och de är helt otroligt hur vädret har vänt här. Upp till 30+ dessa dagar å sol. Så jag, mamma + hundarna for till hirvas där man solade i några timmar = är en aning bränd. Väl hemma fixade man till sig och åkte ner till Linette där man umgåtts med hon, Svenka & Agnes. Vi spelade cod (var inte så ringrostig som förväntat), kubb, promenerade och sen åkte jag med Linette upp till dundrets topp för att fotografera. Nog skäms man lite att erkänna hur lite man varit där och uppskattat den utsikten.. vojvoj. Nånå den dagen började bra och slutade bra!

Idag har också varit perfekt. For med Linette & Svenka till Sandviken där vi badade/solade, dränkte syrran och hade vattenkrig... hojja alla dessa krig. Ganska skönt att få svalka sig. Sen den dagen planerades grillning/picknick men slutade inte som förväntat. De blev jag och Linette som for iväg bara men lika lyckat. Stektes, tjockade på med massa gött, brottades med knotten och under resten av kvällen pratade man om allt mellan himmel & jord.

Är bara så glad hela tiden och tack vare dem. Om man bara träffat dem tidigare! Har nog aldrig känt mig så avslappnad så fort efter att lärt känna någon och de är nog därför jag är så paff.

2014-07-01

Bilder till inlägget innan

 Projektet i aulan på sjöpen
 Mats & Linette är två av de arbetade
 En del utav Elias, Elton & Svenkas arbete
 En av "planken
 
Några bilder från hundutställningen
Mammas polares hund som ställdes ut - emil

Vill men ändå inte

Helgen var om något intressant. Efter roliga timmars jobb i fredags for man hem å vidare mot Jasse där man firade henne då hon fyllt 18 år! Helt otroligt att tiden gått så jävla fort - från barnrumpor till nu. Kvällen blev en nostalgikväll som sedan löd mot stan där man for till allatiders & öltältet. Var väl inte de bästa läget med mestadels vuxna å några yngre. Fast kul vare när man fick se jasse bli nästan uppraggad och senare dejtades kuddar av två trötta brudar.
På lördagen for vi tidigt på morgonen med mamma till hundutställningen där hjärtat smälte av alla dessa hundar & valpar av olika raser. Hojja! Nånå vidare mot marknaden, fikade, deeptalkade och sedan hemåt. Träffade syrrans nya vän, pratade med mamma om allt möjligt och vankade in till pappa sent den dagen, som jag spenderar denna vecka hos. Söndagen vaknade man upp tidigt, for ut på promme med rocky och sen kom jasse - fotodags. Finurligt att sitta still med miljontals mygg runtomkring som vill ha sitt blod. På eftermiddagen åkte vi till marknaden men där fanns inte mycket att se. Funderade på vad vi skulle hitta på och tillslut valde vi å köpa mat, åka hem hit och fixa bilderna. Så resten av de timmarna blev lugna.

Sorligt att de bara är några dagar kvar innan jobbet är över. Har haft de så skoj med arbetarpolarna. Snart klar med 4 projekt och just nu är vi o jobbar på sista arbetet - tunneln. Kort & gott har dessa två senaste veckor innehållit massa måleri, pingisspel, solat (Värmen kom nu i söndags = äntligen kunnat gå i linne), promenader till colorama och skratt så man viker sig i två.

Idag började dagen med att jag & linette fick måla "planken och svenka, elias + elton drog ut till tunneln. Gick ganska fort undan så vi drog nån pingismatch innan man gick ut dit bort till de andra. Väl där satt vi mestadels efter en stunds rollande (fick inget att göra från elton) och så på lunchen somnade man en stund för att sedan köra lite pingis igen med gänget. Kör allt från hand, pingpong till vanlig och skoj är de då de är längesen jag spelat, sen friskolan. Har fortfarande lite skills kvar ;)
I alla fall så promenarede vi tillbaks till tunneln sen och väl där droppade vi av grejjerna å solade uppe på kullen, hade gräskrig och allmänt mös under den härliga värmen då åskan tidigare mullrat över oss. Sen kom Elton å då vare bara att börja jobba. Men så fort han drog blev de färgkrig och hur man har sett ut hahaha.. När vi väl slutade promenarede jag hem och blev mött av mamma. I stora drag - Dagen har varit en till succé av många!