2014-06-22

Bilder från stugan


 
 
 

 

Midsommar

Jobbet har väl inte varit som jag tänkt mig men de funkar, får måla. Kommer väldigt bra överens med de andra och ibland slår tanken "hur kommer vi hinna med allt?", för vi har 4 rätt så stora projekt som vi ska bli klara med på 3 veckor. Väggen till aulan på sjöpen, en vägg på deras skola, bänkar + tavla & en tunnel. Jaah, kul har man i alla fall så de ordnar väl sig i slutändan. Träffat också på en gammal barndomspolare som sommarjobbar inom musik där, intressant.

Vad mer... från att de var jobbigt att stiga upp halv sju varje morgon och sen jobba ca 8 timmar till att vi var lediga på fredag och på torsdagen packade vi bilen och rallykörde till stugan. 

Kom dit ganska sent så hann inte mer än packar ur och umgås med de andra i nån timma - Morbror med barnen & hans polare Otto med familj. 
- Dagen därpå steg man upp på bra humör, dock seg och åt sig en macka innan man for ut å lekte med hundarna, spanade in nygrannarna för att se vilka dem är, promenerade till badstranden, körde fyrhjuling, hjälpte mamma med att duka fram allting inför midsommar middagen då vi skulle sitta utomhus, bakade tårta och mös, skrattade och hade de trevligt. Busade med lilll kusinen Benjamin och spelade spel med de äldre, läste och sen närmare kvällen gjorde man inte så mycket, kollade en film. 
- Lördagsmorgonen var man inte alls pepp på att stiga upp då jag visste att de skulle bli dåligt väder.. Så snoozade en timma innan Benjamin kom inhoppande för att säga att nu är dags att stiga upp. Tillslut hamnade jag i köket ätande på mackan och den dagen kom regnskurar lite då och då. Vi for på promenad upp till klippiga bergen, jag å mamma. Tyvärr fick lilla leo gå kopplad en stund då han fann en trastbebis som hoppade över vägen och ville leka/döda den, som tur var kom den säkert över och madicken som älskar råttor for längs slänten där hon nästan fick en stor brunråtta. Vojvoj, våra små jägare. Nånå, efter en 5km promenad satt de bra med tacos och resten av den dagen var i princip likadan som fredagen. + att jag och syrran bastade (skönt) o grabbarna for ut med båten å fiska.
- Idag steg man pigg upp tidigare för de har varit mycket soligare ute och då är de som bäst- fotograferat, lekt, sett på när hundarna har badat, grillat marshmallows, haft kottkrig, sett orm, städat och packat. På eftermiddagen åkte vi hemåt och lämnade "paradiset" bakom oss. 


De har varit så härligt då tiden inte finns där, man bara är. Då man kan springa barfota dagarna ut, få andas ett djupt andetag & inte bry sig om andra halvan i livet för stunden. 
 Som sagt, paradiset.

2014-06-14

Sommarjobb trots allt

Under dagen kikade finvädret fram och då tog jag tillfälle i akt o for ut på promenad med rocky. Han blir så glad när lill matte kommer. Piper medan man diskuterar med pappa. Bortskämd med att få gå på långprommisar direkt jag kliver innanför dörren haha.. For på rundan men genade genom skogen och vovven älskar att få springa fritt utan spår. Om man bara kunde ha honom i luleå.. Nånå väl hemma igen pratade vi på och då plinger de till i telefon där jag fått ett meddelande från någon jag inte känner. De visar sig att jag fått sommarjobb, första perioden så börjar jobba nu på måndag med konst - smycka ut samhället. Inte dumt, spännande å se vilka man ska jobba med & vad vi ska hitta på dessa 3v. Trodde verkligen som reserv att nee inte kommer man få något, men se på fanken de fick jag. ^^

2014-06-12

Bal bilder

Början blev bra

Ojoj nu har man sommarlov och den har börjat väldigt bra:
  • Tisdagen avslutades de hela med alla 2:or på udden där vi skulle hitta på något. De blev tipsrunda och sen for jag, emma och jennifer på stan för att traditionfika. Sen skiljdes vi och jag åkte hem där mamma väntade och man slutpackde, handlade, åt o åkte vidare mot stugan. Vilken rallyresa de blev.. trodde vid ett tillfälle att nu åker vi ner i diket hahah.. så skoj. Busade med hundarna och sprang barfota med ett leende på läpparna, vi var nu fria!
  • Dagen därpå vaknade man upp vid 8 och for ut med mamma & hundarna på en ca 8km promenad till badstranden å vidare. Badade halvt, fick en fjäril på benet (fjärilar överallt), såg bebiorm, en fågel flög nästan in i oss, solade och ca 1km från stugan när vi var påväg hem fick vi punka och sladdade. Så fick hjälpa mamma med däckbyte. De var som att hela lovet var på en dag. Hojj, nånå väl hemma hade man deep talk med syrran, packade upp till hög musik från Aimo och funderade över morgondagen.
Denna dag kan beskrivas med ett ord - stress. Fast jag har varit seg som en zombi, somnade nästan till under eftermiddagen väntandes på alla. Syrran springande runt, dem farit hit och dit osv. De har varit syrrans bal idag och hon var så vacker. Dock sög vädret totalt, spöregn.. menmen det var endå fint. Så varit där i några timmar under kvällen. Kan inte fatta att de redan gått 2 hela år sen jag själv gick ut. Hur man var förväntansfull inför gymnasiet, spända över att få lov och bara all dess glädje som fanns under den sista veckan. Å nu är de bara ett år kvar innan jag tar studenten. Tänk bara hur fort nästa terminer kommer gå.. vojvoj.. tiden rinner verkligen iväg när man har roligt.
 Ps: bilder i nästa inlägg!

2014-06-08

Sista helgen här

Sista helgen här innan man far upp har inte varit dum. 
  • På torsdagen hade jag som sagt middagen och den blev ganska lyckad förutom stressen. Jag sprang runt som en liten virrig höna, städade, spänd till timmen skulle komma och de slutade med att jag somnade en timma innan alla skulle komma. Ett stort misstag då jag fick hålla på med allting även när de kommit. De bjudna pratsamma gästerna var Klara, Olli, Michaela, David, Emelie & Emma. Fast maten var god och alla verkade nöjda så de görs om. Å nu vet jag vad som måste göras bättre och hur lång tid de tar. Efteråt åkte jag och Emelie till Emma där vi sov över. 
  • Fredagen innehöll ett otroligt fint väder med sol och upp till 28+. Jag for tidigt hem, packade, fixade till mig och klippte om jeans till shorts då man var i behov av några. Sedan bussade jag tillbaka till Emma och väl där - solade vi, promenerade, åt go´middag, spelade och snackade om allt möjligt m.m
  • Dagen efter de fortsatte de vara fint ute och vi hamnade ute solande på gården och promma då Sera deras hund fick bada, men då fick man vara med om svärmbomb av knott. De var nog första gången jag faktiskt kände av en rysning i kroppen pågrund av de blodsugande krypen. Nånå, tiden flöt vidare och jag åkte hem. Trött och belåten gjorde jag inte ett smack utan hamnade i sängen sovande i nån timma, handlade, kortspel, skissade, snackade med mamma som är i stugan å sett nyinflyttande grannar med ungdomar i våra åldrar (spännande) och kollade film/spelade tills mina ögon inte orkade hålla upp sig längre. 
Idag är en typisk latsöndag, delvis beror de på att vädret suger med regn och att jag är inte så pigg. Känner mig mer på myshumör så blir nog att måla lite, tända ljus och slå en pling till pappa. Kolla film, dricka trocca och kanske spela lite. 

2014-06-04

Årets film anser jag

 
Vilken bra dag de varit, till och med mina polare såg skillnad, hur leendet nästan växte sig ut ur munnen. Delvis kan de bero på att jag fann ett snyggt plagg igår när jag Olli vandrade runt på stan (hade på den idag) eller att inte långt bort i horisonten ser man friheten. Ja, vad de än var så har humöret varit på topp, soligt och efter skolan åkte jag o Emma till storheden där man fann nya skor - passar perfekt. Å vidare hem / stan, för att möta upp resten av gänget, åt på max och sen tillbringat ca 2 tim. på bio tittandes på "Maleficent" - saknar ord, så bra var den. Alla detaljer, Angelina Jolie agerar perfekt och just hur inne man blev i filmen. Kände allt från medlidande till rysningar. Helt enkelt en vacker film! 

Och imon efter en ganska lugn dag med knappt något att göra i skolan far man hem och fixar finmiddag till polarna för att fira slutet på denna termin. Ska nog bli en riktigt trevlig eftermiddag med massa härliga människor.^^