2013-12-29

Vandrande i en oändlig vinter

Klockan tickar snäppet över tio och denna dam är uppe. Vet inte men av någon anledning, vilken tid jag än lägger mig, så vaknar jag upp vid tio efter att somnat om efter mina alarm. Sen fixa sig, kolla några avsnitt av "fairy tale" och ut med hunden i vinterlandskapet med kamera såklart. De senaste dagarna har varit rätt så lika-handlat, promenerat, plumsat i snö, fotograferat, myst, polare (de vanliga) och igår for man till mikkis där vi bakade äppelpaj, snackade i timmar och spelade left4dead/kort, planerade lite till nyår. 
Aja, ska väl nu ut igen på en sista promenad innan jag fortsätter kolla på anime/film + wow - söndagschill ^^

2013-12-25

Lappvantar faller, julsånger ekar och julgranen lyser vackert - julafton

Då har några dagar in här på lovet passerat-
Klätt julgranen
På söndagen sov jag över hos jasse. Vi for med hampus på gymmet och där träffade man på vicke. Hemma hos henne sen spelade vi xbox, flummade, like old times och hade det allmänt sköj. Dagen efter drack vi after eight te och for på stan i kylan. På eftermiddagen hämtade mami hem en och jag hann äta av våran egengjorda pizza innan jag åkte till Olli för att lämna av julklappen och meningen var väl inte att stanna, menmen de gjorde man och vi kollade på julfilmer, drack choklad och åkte vidare mot isabella med simon på en nattragg.
Slog in paket och alla slutade de inte lyckligt för ;) 
 Julmiddag
 Som små barn igen ^^
Julafton firades med underbara människor- moffa, bjarne med familj- här hos mamma. Hjälpte henne med förberedningar, var förbi pappa, massvis med god mat, fika och så Kalle Anka såklart. Några julklappar öppnades innan vi åkte vidare mot mommo där vi åt risalamalta. Var där en stund innan vi åkte övermätta hemåt. Då kollade jag och syrran julfilmer, åt gött och slocknade med glädje.

Nu idag har man skidrat för första gången med rocky och det gick mycket bättre än förväntat, varit 0+ ute och tö. Föll bara två gånger av ren klumpighet..hehe..och ätit julmiddag nr 2. Myser just nu under nattljus lyssnandes på musik som nirvana av sam eller home av gabrielle. Planerar på att fa ut på en promenad och kanske kolla någon film mot kvällen. Är rätt så trött så ids inte göra så mycket.. Amen hoppas alla hade en trevlig jul och är runda som köttbullar. Själv tyckte jag att det varit en superduper bra jul och nu snart firas nyår med polare. Ska sen på mellandags rea med mamma i Luleå och bara att vara hemma är underbart!

2013-12-22

Home

Home sweet home
Snow fallingDå är man hemma i Malmberget och njuter. Här är de i alla fall vinter jämfört med Luleå och var riktigt skönt när jag var ute o promenerade med Monty, hann även fixa en del av julklapparna igår. Dagens planer är väl att fara ut igen och sen kanske umgås med Jasse och eventuellt Mikkis. Om inte det hittar jag väl på nå skoj ^^ 

2013-12-20

Oh Christmas

Oh Christmas, känner först nu här i veckan julkänsla. Har som inte alls hängt med.. Lite sorgligt att veta att denna termin gick så snabbt och sen veta då att nästa kommer gå lika fort och sen är det bara ett år kvar att gå, har ju så roligt där på estet. Menmen.. i alla fall så är man ju glad över att igår fick vi jullov! Eller denna vecka har i stort sett redan varit som lediga dagar. Bara lunkat på och på onsdagen var det ju julshow. Efter sista lektionen bussade jag, jennifer, emelie till emma där vi skulle fira jul/födelsedag. Massa flum, lagade tacos, kollade "the hobbit" och jag slocknade som en stock. Igår var det julkantat + lärarrock = jätte bra! Därefter skulle man äta gröt med mentorerna, dock skippade vi fyra det då ingen av oss riktigt var sugna på gröt. Jag for iväg på stan under dagen för att inhandla de sista och for sedan till Sunderbyn en kort sväng för julklapps lämning. Väl hemma igen hade olli, jag & sara mys, middag, kex m.m och magnus betner. Även packades/målades de. 

Idag, denna slaskiga fredag vaknade man upp, trött, vid halv 7 och begav mig till tvättstugan, sedan har man vandrat ännu en gång på stan men nu med en saknad polare, jasse. Hit och dit, letandes efter julklappar. Nu äntligen är allting inhandlat och man kan pusta ut. Kom hem för en stund sen och ser framemot ikväll för då blire fredagsmys med polare. ^^

2013-12-16

Rain in december


Regndroppar faller sakta ner och jag halkar mig fram, dyngsur, skuldran/nacken värker och jag vill bara hem, få lägga mig ner och lugna ner sig. Blir förvånad när jag ser polarn hemma och vi efter deep talk drar en impuls runda till dollarstore. Hamnar sedan hemma, igen dygnsura och klunkar i oss en kopp te medan man lyssnar på celtic music och olli målar. Strax blir det att kolla film. Imon har man sovmorgon & bara en lektion, sedan blir det att sitta å läsa i bibblo tills Ollis föreställning börjar och därefter drar vi en tur på stan, möter upp sara och hoppas att vi inte halkar ihjäl oss. = (Y)

Fick en chock efter att kollat i princip bara film + målat hela dagen i skolan och se att med några timmars mellanrum har det börjat regna. Regna?! Det är ju inte klokt, de är ju förfasiken december. Menmen, om några dagar är jag uppe i malmberget och kan hoppa ner i pudersnö med vovvarna. 

2013-12-13

Lucia

Dagen började med en vacker lucia på skolan. Kommer ihåg själv när jag var och fick fulla hårt med stearin..minnen alltså. Nu har man varit hemma ett tag fast ska strax tillbaka igen till min enda lektion, fotokurs, och skulle då egentligen haft sovmorgon till 12.25 men det var värt att se. 

De är fredag den 13 men solen skiner. Tror inte att det kommer bli någon olycksdag, känns inte som det. Jah eller man får väl hoppas. I alla fall, senare på eftermiddagen blir det att fixa å dåna innan syrran och hennes polare kommer ner med tåget. Dem ska spendera natten här och det kommer väl bli skoj- film, flum, bio och massa gött. ^^ 

2013-12-11

Minnen buren i ett skal

De gör ont att se på någon och inte veta vem dem är längre, bara ett skal som dyker upp med minnen. Skratten och orden utan betydelse. Ett förflutet som inte lämnat din själ. Gräver och gnager inuti din kropp. Man vill så gärna se ögonen glimma och hjärtat pumpa. Men vinden har redan fört dig långt bort, bort mot ingenstans, bort mot horisonten där solen reser sig, bort mot havet utan botten. Skriken av sluta ekar i skogen där ingen hör och sista skott avfyras i månens mörker.

2013-12-08

När man minst anar det

Såg dem alla på en och samma dag, insåg saker men vet inte heller, dansade bugg, provet är skrivet, gymmade, hade tvättstuga och glad att de snart var helg igen. En konstig torsdag, eller jah vecka. Sovmorgonen dagen efter var inte dum, gjorde mig i ordning i lugn å ro, 12.25 skola, där man endast skrev ut bilder och sen satt man i en varm buss efter att fått ansiktet nerkylt. Somnade, hjärnan vimlade av tankar och tillslut stod man utanför den så välbekanta tågstationen. Åkte med pärlan hem och kollade film med syrran, ätandes på gött. En random komedi film, Goats. 

Slocknade och for ut i iskall solskensljus med vovvarna. Plumsade och busade. Snackade skit med farsan och åt äntligen en middag, rustade upp mig och gick till jaz, vi for sedan till mikkis. Där skratt och tårar flätades ihop och sedan bussade vi tillbaks till jaz. Timmar innehållande av flum, kortspel, skolkatalog, gamla bilder med minnen, hampus kom, "the walkning dead" och det slutade med att jag sov över där. Då man somnade vid 6 och sen efter 11 vandrade hem var jag ovanligt pigg. Gick ut med Rocky på en morronprommis och sen har denna nästan -30graders söndagen varit rätts så lat, utöver en andra promenad med han igen. Kanske lite konstigt att jag fortfarande är kvar här men lille jag har tur, vi är lediga imon. 

2013-12-03

Tung i kropp och själ

Känt mig nere hela helgen och de har varit en så konstig känsla då jag inte alls varit "down" på hela terminen (Allting har varit i princip perfekt). På det hela vet jag inte ens varför. Började känna mig i fredags sådär konstig och först idag börjar man känna sig bra igen. Vet inte om det beror på att man varit lite förkyld eller om jag undermedvetet gått å hängt på nått. Så helgen var väl bra och dålig. Åkte upp till mbgt för en gångs skull, 3 veckor sen. Där var de full vinter, lika galet som förr och hundarna lika glada å se mig. Jag var en hel del hos mommo med mamma där vi pyntade upp på rummet, fikade och var på skyltsöndag. Även umgåtts med Jasse & Hampus, promenerat och hade tänkt fotograferat till fotokursen men det hann jag inte med. Sen i en blinkning var de söndag och man satt åter igen på bussen fast den här gången med Olli. 
Å nu sitter man här hemma och ska jag avsluta dagen med ett pass på gymmet med Frida. Ska bli skönt att få något annat att tänka på än djurmisshandel. Har hållit på med krönikan sen jag kom hem idag och är väl inte de mest positiva ämnet att tänka på. 
De finns så mycket, så mycket att man blir galen..