2013-02-27

Trött, seg & lycklig

Har varit ganska seg och trött idag efter att slitit uppe på taken. Gårdagen började med att man for igen till byn och tog sista taket. Litet tak men tyngre arbete. För det var tösnö, dock var det skönt med 5+ grader och sol. Det gick snabbare den här gången och när man kom hem fixade jag till mig osv. innan jag gick ner till Olivia. Där var man inte länge innan vi for ner till läggan och förutom att haft det trevligt med roliga samtal så åt man en jätte god middag. Efter det for vi två upp till hennes mamma och där sov man över. 

Å i morse for man sen vidare till byn en sista gång för att stänga av vattnet. Blev ingen skottning av båthuset utan jag & mamma + hundarna for på en lång promenad ute på myrarna och i skogen. Tillbaks hemma har man ätit, duschat, laddat ner alla bilder från min fyllda system kamera och ska nu ner till jasse. 
Bilder från igår


 Såhär såg man ut när man äntligen var klar..






Bilder från idag



2013-02-25

Skottar och skottar

I morse vaknade man vid 11 av lill skiten & madicken som kom rusande och hoppande i sängen. Så man steg upp och trodde först inte att vi skulle till byn då mamma hade väckt mig så sent. Fast där hade jag fel, så det var bara att snabbt duscha, äta och fixa sig. Så efter 12 snåret for vi iväg och hela eftermiddagen har gått åt att skotta taket. Dem timmarna innehöll mycket skratt, fika pauser och många gånger föll vi. Jag for också ner från taket ett fåtal gånger, men landade mjukt ner på stora högen av snö. Det var verkligen tungt men äntligen är det taket över. Bara ett litet tak kvar. De är platt så det kommer nog inte vara några problem. Stolt över mamma som klättrade upp på taket (med en lina) fast hon är höjdrädd! Hade nog inte gått lika fort om vi inte varit två. På tillbaka resan fick jag köra. Fyfan vad skoj det är. Dock har man mycket att lära och så mycket träning innan man är "pro" på det. ^^ 

I alla fall, så när vi kom hem beställde vi pizza som belöning & hämtade upp syrran. Kvällen spenderades framför soffan och datorn då man skickat bilder till Margona. Ska om ett tag läsa och gå å sova. För måste upp tidigare imon då vi ska ut dit igen.







2013-02-24

C'mon let me ride your bicycle


Gårdagen började med en skidtur med monty på kaptens gården. Fortsatte vidare med att man hängde med när Olli skulle övningsköra och sen vidare till hennes lägenhet. Där chillade man, träffade på folk och hade det trevligt. Sov över och tog bussen kvart i nio imorse men när jag kom till malmberget visade sig det att den bara gick dit. Smarta jag kollade inte ens om bussen gick hela vägen till kullen... Men fick åka med till bussgaraget och sen promenerade jag hem. Inte så farligt, var ju trots allt varmt & soligt, dock var man väl ganska trött då man bara fått några timmars sömn. Hemma fixade man till sig osv. innan mamma & jag for till tjotti för att skotta tak. Vi höll på med det till efter 4 och vi kom väl en bit. Fast det är såå mycket kvar. Fick även chansen att köra bil & fotografera. 

Kan helt enkelt säga att den här helgen har jag hunnit med så mycket och den har varit helt awesome. Härligt att man har en hel vecka kvar av lovet! ^^


















2013-02-22

Blev ändrade planer


Heheheh, det blev ändrade planer. Inga lektioner alls. For trots allt med 9.50 bussen och innan det så lånade jag en bok och sen har man suttit där i bussen till 14.30. Det var en väldigt bekväm resa, dock hade jag lite tråkigt där uppe i tvåvåningsbussen så jag fotade och lyssnade på musik. Har sett massor av renar, levande som döda, korpar och en kungsörn. 

Sedan, innan jag & mamma for hem så har man varit och handlat. Å hemma har man busat med hundarna och hunnit äta. Ska om ett tag ut på några promenader och hälsa på pappa. Äntligen lov!