2014-03-26

Dikt

Drömmen som brann
Ur mina drömmar såg jag eld
Brände hål i djupet av mitt hjärta
 Bara aska kvar
Vandrande likt ett lik ute på myrarna,
försjunken i tvivlen om livet
Med björnen i handen,
lika sliten som berget,
bryts ner och blir till sten
Lever livet en lek som inte går att vinna
För varje steg jag tar 
reser sig hinder
Instängd bakom en cirkel av monster,
omringad av speglar som reflekterar
Jag ser fel och rätt men finner inget slut 
Vilse, glömsk,ilska
Vill sjunga visan om stjärnor, nynna mig ur bekymmer
Bryta mig ut ur buren i fågelns gap och finna vingarna likt en fjäril
Vill måla mig bilden om drömmen utan eldens heta lågor
~ NB

2014-03-24

Trött på plugg

UntitledTappade fokus helt. Satt nyss och läste på om kost och insåg att jag inte läser det. Ni vet att man bara ser orden fast inte själva innehållet. Åh.. har ingen lust att plugga till de här provet. Ser så framemot ett F.. Nu vill jag bara att denna vecka ska flyga iväg så de kan bli helg igen, få allting överstökat, få ha skoj. Men mer taggad till att träna är man. For idag efter skolan ut till storheden för att köpa gympabyxor och imorgon ska man på stan letandes efter linne. Så utöver att plugga har de varit en ganska bra dag- solen var uppe, skinnjackan på, sovmorgon och fått måla/ ha psykologi. Måndagar är som fredagar just nu. Inte dumt.

2014-03-21

LEDIG

Fyfasiken vad skönt. Inga lektioner! Åkte till skolan, med hopp om att vi skulle få skriva analysen hemma och jippikahey de fick vi. Så droppade av boken på bibblo och vandrade sedan hem i snöstormen.. alltså.. de var vår nyss. Varför i alla dagar skulle de komma snö nu. Nog har de kommit minst en dess och mer kommer det. Wääh, men måste de komma för att de ska stanna kvar snö till påsk i mbgt, så aja, får väl stå ut nån vecka. Idag skulle jag ju farit till Emma men den lilla bruttan blev sjuk..krya, så ska väl plugga, kolla film, handla gött och allmänt mysa. Har inte så stor lust att gå ut nu.. ^^

2014-03-19

Ord vågor

'' Öm i kroppen efter gårdagens pass på inpuls med Olli som dock var riktigt skoj, solen varit uppe, kallt, ont i halsen, trött, kom på mig själv med en läxa som skulle in senare än tänkt - gladare, musik, läst ut boken - nu dags för tredje, tacos & kebab veganskt, kom äntligen igång med filmanalysen, per gessle, UF- mässa, träffade på jasse, stan, gröpt ur ett ansikte(lera), vill sova, bruhneville, deep talk, glass ''
(2) Favoritos | Tumblr 
De beskriver i ord två dagar som strax passerat denna vecka. Har fått liv i mig igen efter att hamnat lite sjuk förra veckan. Halstabletter och te hela veckan lång. Å är väl inte så jätte taggad för vinterjoggen imon och att jag måste plugga till helgen. Men ska ju till Emma och de är ju ett plus i kanten.

2014-03-16

Back in LÅ

Hemma efter en intressant helg uppe i norr. Kort å gott: Under fredagen halkade jag runt på stigen med monty och åt billys. Lördagen spenderades med jasse då vi for på marknaden där man köpte godis, grillmat och frös. Efter det åkte vi till henne. Dock mådde jag piss när jag kom hem och den lördagen blev förstörd (planerad å promma m.m). Å nu idag for man än en gång på marknaden men nu med mamma & syrran - mer godis, mat och sen for vi på promenad med hela drösen förutom syrran - skrattat åt leo då han hoppar som en räv ute i snön. Springer hellre på kanterna än på stigen.. hah. Kort därefter satt man i bussen påväg hem redan och snart är åter denna helg över. Mh.. avslutar den nog med film och mys.. ^^

2014-03-13

Sjuk..

Sjuk och förjävlig. Täppt och ont i halsen. Vill bara riva av mig näsan & rensa bort förkylningen. Fin beskrivning av mig just nu. Verkligen passande då man ska upp till mbgt då de är marknad ihelgen. Så klunkar i mig te (olli var vänlig och bryggde mig ingefära te) och sitter här med musiken & ljusen som tröst. De är vad min vecka sett ut - te, soffhäng, anime, skratt, skola och även diskuterat med jasse om små problem. 
oh my god | Art and sketches - image Idag under dagen har man varit upptagen med sysslor och ska nu små packa, fixa mig för sängs, brygga mer te och titta till vad de andra gör. Är ju endå fredag imon och inte nog med att vi fick lyssna på band idag i skolan, så piggar de upp mig mer, mycket mer. 
Marknads godis & fyrbent glädje.

2014-03-11

Blickar bakåt men tar steg framåt

Inte är de så dumt att vara tillbaka. Trivs ju as mycket i läggan och med olli. Nu är även issy här och gör oss sällskap. Fick en smärre chock när jag såg att de knappt finns någon snö här. Därborta är de fortfarande meterhöga snöhögar. Dock har de även där varit varmt under lovet med 4+ och här nere är de omkring 6+ å soligt. Är ju väldigt glad att våren kommer tidigare fast samtidigt lite wääh då gudmoder ska komma upp till påsk. Då bär vi oftast iväg på skoteräventyr och blir de tö m.m så går de ju inte.. Så de gör ju inget att det kommit hit men inte till Gällivare än va..?

Stratosphere. | via Tumblr
Frågan som ofta ställs är om jag någonsin kommer flytta hem igen, till malmberget. Har funderat på de lite då o då och kom fram till typ ett svar. De beror helt på hur samhället och hur min framtida karriär, familjeförhållande etc. kommer se ut. För just nu när allting rivs ner, byggs om och helst om inte Kilen finns kvar ser jag inget positivt med att bo där + att jobben där är väl i min åsikt inte så tänkbara för mig. Fast fortfarande är de mitt hem och jag kommer säkert fara upp ofta om mina nära & kära bor kvar. Sen kommer jag säkert vela visa den del av mitt liv som finns i hjärtat till mina barn/man. Fast just till att bosätta där ser just nu inte som att jag kommer göra. Vill uppleva sverige, fara söderut en bit. Fara ut och resa jorden runt..? hah, nånå drömma kan/ska man alltid göra. Trots allt har jag knappt börjat leva än. En stor vid värld att upptäcka och utforska. 

2014-03-08

Imorgon tar de slut

Lite smått tråkigt att man ska hem imon. Fast innan man hinner blinka är jag uppe igen då de är marknad nästa helg. Så de gör väl saken lite bättre och att de bara är 5 v till påsklovet och 13 till sommarlovet = inte länge alls! 
I alla fall så har man resterande dagarna: 
  • De vanliga- promenader, handla, äta, sova, skratta, bokläsning, busat med hundarna, spelat spel m.m
  • Sovit över hos jasse- Pratade om allt i flera timmar, hann ut en sväng med hunden och tillslut somnade vi vid 6 på morgonen och vaknade upp vid 11. Efter fixat till oss for hon på en snabb fotografering och sen iväg på bowling med Hampus och Celine. Hade en trevlig stund och var ju roligt att bowla då man inte gjort de på minst ett år. Sen åkte Celine hem och vi gick till Laguna där de åts pizza. Därefter promenerade vi hem igen till jasse, tog de lugnt och sent på kvällen kom man hem.
Å idag for man först ut o skidra med vovven (dock var föret sisådär då de snöat ute men sol och storm, klagar inte), duschen & sen hämtmat. Under kvällen for mamma & jag ut på en promenad och med syrran har jag sett en film, lejonkungen. En klassiker man inte blir less på. Nånå, har även efter om och men fixat datan/ mitt internet som tjorvat, laddade ner firefox & är super nöjd. Just nu blir de väl att dejta kudden och få sig lite sömn, ska ju trots allt ut med syrran på äventyr tidigt på morgonen. ^^ 

Goodnight 

2014-03-04

Smått om dagarna

Ojoj, snart har halva lovet gått. Wääh, vill inte tillbaka än. Är så härligt här. Nånå nu dem senaste dagarna har man bland annat varit med jasse & hampus, vi for ut på skoteräventyr med några. Första för iår och är klart nöjd. Varit på promenader och till stallet med syrran. Längesen jag senaste stoppade fötterna där så de var roligt att få hälsa på favvo hästen Donder, lärarna och se på medan hon red. Fick mig att sakna allt de där, gav mig en tankeställare. Även varit å skottat margonas tak med mamma och lill sis. Dock har jag nu ish skadat tummen efter en rejälare fall. Förhoppningsvis försvinner smärtan till imon då vi ska ut igen o skotta.. hehe.. Aja, ska väl nu spela skyrim eller se nån film och fortsätta njuta av ledigheten- adios ^^ 

2014-03-01

Sportlov

Look at the stars, look how they shine for youLugn och lugn vecka vet jag inte om det blev. Haft prov, uppläsning och spenderat tid att handla, tvättstuga osv. Fast nog har man haft pauser mellan alla sysslor. Deeptalk med olli, film, bokläsning (nu nr 2), anime, laddat ner musik och sen kom fredagen. Kort lektion med psykologi, sen lunch i biblo o foto med genomgång + redovisning. Sen under bussresan dagdrömde jag största delen och hjärnan var på högvarv. Tänkte genom minnen, nuet och vad jag saknar, vad jag borde släppa och saker som jag tydligen trängt bort.
Menmen.. tillslut kom jag fram, åkte hemåt, mumsade i mig första semlan innan jag for ut på en prommis med monty. Var härligt varmt ute och njöt. De är de här som jag alltid/ kommer alltid älska att komma hem till. Mina djur och familj. Få se hur glada de blir när lill matte kommer hem, när de skuttar och kommer springandes med leksaker. Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är över hur bra jag har de i livet. Fast för vem kommer inte depp dagarna då man bara vill glida ner i underjorden, begrava sig och ta ett sista andetag..

Jo, jag är glad. Jag vet kanske inte vart jag ska i livet men jag vet att de kommer ordna sig, tiden kommer när jag finner "meningen" med mitt liv. Vad jag är utsedd att göra. Till dess ska jag göra de bästa av tiden, älska och hata, gråta och skratta - leva helt enkelt. För de är vad vår gåva livet har att ge. Njuta av dem små sakerna omkring sig som bringer en lycka och kärlek. För en gångs skull kan jag med mening säga att jag ångrar inte vad jag gjort. För de har lett mig hit. Mina succéer och misstag. Som alla andra här på jorden. Ibland får man ryta ifrån, ibland kompromissa. Ge och ta. 
Jajah, sentimentala jag haha ska kolla på en anime jag hittade, dricka trocca, andas, läsa och somna tidigt så man kan njuta av nästa dag o nästa o nästa (om de kunde vara 100 dgr) på lovet.