2014-12-24

Christmas X

Om några timmar är julen över och vill inte. Dagen har varit från första morgonstund helt underbar. Att vakna upp med charmi och sen spendera hela dagen med familjen, äta julmat, kalle anka, besöka mommo & sen hem för att öppna alla paketen. Har fått så mycket fina klappar. Bara i massor av sådant jag velat ha, allt från böcker, koppar till skönhetsprodukter. Ja, oj vad julen är en mysig högtid. Nu här under kvällen, så full i mat att det känns som man ska sprängas, har man satt igång ljusen, musik och ska snart spela kort med systeryster (om hon inte är för inne i sin serie haha) eller annars kanske skriva i min nya bok, läsa, mysa ut dem sista timmarna. Leo har i alla fall nöjt somnat bredvid. 

2014-12-17

Upsidedown

November. | via Tumblr Allting är bara så upp och ner, på ett positivt sätt. Vet inte vad jag känner riktigt, som i en dröm. Driven i mina egna lilla tankebubbla. Glädje blandat med kaos och ren rama paniken. Förvirringen med klarheten. Dessa dagar går ju knappt att beskriva alls. Kan bara säga att man haft de mys o en sak som jag aldrig kommer prova på igen... aldrig.. 
Kort å gott, trevliga dagar och om några till åker man upp för jullov. Längtar så!

2014-12-08

Likt ett spöke far dimman över stan

 Blir bara bättre och bättre dessa helger och veckorna. Tiden går verkligen såå fort. Redan 5 veckor har gått sen jag var upp sist och mindre än 2 veckor till jullov.. wow, inte länge innan sista året på gymnasiet är förbi och man ska ut å flyga ännu en gång. Men till dess kommer jag njuta, gråta och allt därimellan.

Insåg när jag satt på bussen i torsdags, innan verkligen jätte glad och taggad inför vad som väntade, att de känns som jag förut kände när jag åkte från Gällivare - saknad. Att känna sig lite ledsen att behöva fara iväg. Mer ju längre bort man kom. Så fort jag insåg hur jag tänkte slog de mig att jag verkligen känner mig så hemma här och bara med de att dessa 5v varit underbara med många händelser. Positivt självfallet men de blev som en ögonöppnare över hur jag ändrats med inställningen och att jag kan klara mig längre och längre utan att känna impulsen för att åka upp. Resan gick lugnt, rullande band med tankar o somnade för stunden. Inte alls många som åker med den här sena bussen, till fördel. Väl hemma hann jag inte göra mer än att packa upp, hälsa på alla, äta och sen sova.
Dagen därpå vaknade man upp vid 9, såg hur fint färgerna flöt på därute med sol. Så de första man gjorde var på med kläderna å ut för fotografering, sen frukost och mot stan med syrran. Vandrade runt där ett tag, funderade på julklappar och åter hem. Mörkret hade redan fallit så blev en promenad med mamma innan maten slank ner i magen, tv tittande och sen kortspel, deep talk o gött med syrran. Först efter 2 tiden kom båda i säng. De där med mörkret tidigt piggar inte alls upp en.. blää..

Under lördagen for man ut på en lång promenad med rocky, hade ut kaninen, kolla läget med pappa m.m. På eftermiddagen fick man skynda sig med fixningen, packandet av de lilla man skulle ha med och for sedan till Jasse. Där fortsatte samtal efter samtal tills vi bestämde oss för att dra till hennes arbetskompis, sen på krogen, impulsivt.. dock innan for man en runda i gelka med kitok. Trodde först att de skulle bli lite stelt hos denna arbetsvän, ida + kompani, men var bekvämt o skoj, vid halv 12 for vi till krogen. Var fundersam om de skulle vara mycket folk och jodå, många ansikten man kände igen å vissa som jag inte sett på vääldigt länge. Vi dansade, for runt och pratade här o var. Efter stängning-vidare mot manuella o sen hem. Kortfattat med inga detaljer, nej, men kan väl säga att de var en igen superrolig kväll som jag blev riktigt nöjd med. (orkar inte ta med alla heller hehe)

Under söndagen skulle jag äntligen umgås med Agnes som man inte sett sen jag vet inte när. Även här timmar med babbel och komma ikapp varandra. Så slutade med att i sista minuten hann vi gå runt på marknaden i kåkstan. Men bestämt att vi ska göra om det & krog till lovet. En lugn, harmonisk, kall kväll. Idag fick man vakna upp vid sju för att sedan bila ner till Luleå å här sitter jag, nerbäddad, musiken igång, uppackad i väntan på mamma o syrran då vi ska fa på willys å max. Skönt att omväxlingens skull få åka bil och jag bara ler, ler o har glädjefylld själ som räcker hur länge som helst. Springer verkligen på lyckorus. Blir som en energiladdning att åka hem.. oftast.

Så ser framemot dessa veckor då utöver planer med Agnes, Linette så har man med Jasse + de att vi i slutet av nästa vecka ska fira Emma som fyller 18 år! Planerna till dess är göra bort läxor, prov och handla/göra julklappar osv. Inte så dum första termin.
Vad montro kan man förvänta sig av nästa?

2014-11-30

Dansar på bubblande glädje

Veckan har än en gång över och den har väl under skoldagarna varit desamma - plugg, suttit i kulturenshus å läst, målat på hålen, trött med inslag utav ont i svanken som gjorde bensmärtor under onsdagen = fick knappt någon sömn = försov sig = jag var en dosad, seg, sova under dagen person på torsdagen. Forsov mig också den dagen fast egentligen inte. Utan kom utanför norrbottens teater vid 9 när jag möter på Fanny, som går mot motsatt håll. Självfallet frågar jag ju henne om vi har lektion, nej, utan den dagen fick vi (som jag glömt bort) komma om vi vela... suck.. men jag hjälpte henne fota sin bild så kom inte dit helt förgäves. Därefter åkta jag hem och hade sen två lektioner med prov. 

Men vilken helg de varit. Otroligt underbar och bara så mysig. Under fredagen efter skolan var man lite nervös, sprang runt i läggan (haft den ensam), städade, fixade mig och inväntade dem andra. Med Jen och Emelie som först kom lagade vi go'middag, vegetariskt och tog de lugnt innan Fanny kommer med Johanna. Å Klara. Dem var inplanerade. Men sen kom Sebbe och Ludvig, dock drog Johanna o Ludvig ganska snabbt, så kvar vart vi med intensiv kortspel, dans, flum, spå i kort och babbel. Jag kände mig lite rastlös men väldigt glad för ville bara iväg mot krogen. Som tillslut blev av. I början var de lite långsamt men sen då banne mig blev de ös. Massa dans, drinkar, tungt med folk, träffa på Klaras bror och skratt. En av de roligaste utgångarna hittills. I slutet av kvällen när vi skulle hem fick jag o Fanny springa till bussen för att kön till jackorna tog sådan tid. Vi hann och bestämde oss att vi måste göra om detta med nästan kollapsade lungor. De håller jag sannerligen med om! ^^

Vaknade upp morgon därpå med en liten huvudvärk o fint väder, städa, fixa sig och vid 11 stå och måla på öppet hus i studion i bildsalen. Var så fokuserad på mitt och borta i dagdrömmandet att jag inte ens märkte att vi slutat innan jen säger till mig.. hehe. Efter de bussar vi fyra mot Emma för övernattning. Där har vi flummat, lagat middag, sett film, promenerat och över en kladdkakebit skratta/snackat i timmar innan de vart dags för john blund att slå in. Där på slutet var man så slutkörd att jag knappt orkade hålla upp ögonlocken. Så idag har man inte alls hunnit med mycket, inhandlat, snackat med jaz (som också haft en galen helg) och skrivit i gröna boken. Blir väl en vilosöndag som vanligt men är ledig imon =  toppen! + vara med fanny. 

2014-11-22

Frostkyla

De var banne mig en frostig morgon promenad, en kyla som tränger in i huden, griper tag och fryser fast. Inte ens fåglarna sjöng. Men därute på berget åkte massor med människor skidor i alla åldrar och jag var nog en av de få som faktiskt gick. Även fast jag nästan förfryste mina fingrar, blev skraj på hemvägen då jag knappt hade någon motorik i dem, så var de härligt och uppfriskande. Var ett tag sen sist. Fast på hemvägen kan jag ju inte förneka att man längtade till värmen, te och mysa ner i varma filtar. Som man då gjorde. Dock har jag ont i svanken efteråt som troligen går bort imon och min lingonvecka satte fart. Passande. Annars har dagen varit väldigt mysig, har målat, pratat i timmar med mamma, nästan somnat utav värmen och tittat på de senaste tvd avsnittet medan man mumsade på mörk chocklad.

Igår var också perfekt då jag började på målningen, hann skriva lite och sen umgåtts med Fanny. Hade visning av hennes lägenhet och fick testa på spelet dragon age därefter vi vandrade hem till mig och lagade middag. Sen under kvällen kortspel, gött och diskuterat ämne efter ämne, om allt möjligt. Å så ska de va, sådana personer klickar man bara med och är väldigt glad över att träffat henne. Mycket gemensamt och samma "dåliga humor". Alltid roligt att lära känna nya människor. Helst dem man känner sig så bekväma med och skapar bra band, sådana vänner som stannar kvar (förhoppningsvis haha).

Annars har man ju fått klumpen i magen bort, i princip och satsade på att inte göra ett skit inom skolämnen i helgen. Inte för att jag är helt less men anser att jag ska ha lite fritid. Em.. och ser framemot att åka hem om två helger. Första gången jag varit borta såhär länge, 5 veckor totalt blire. Utan att känna ångest eller ensamhet. Jag tänkte på de i bussen häromdan, hur hemmastadd jag faktiskt är här nere. Att jag sett samma sak varje dag men ändå ser något nytt. Som att man bott här hur länge som helst fast ändå inte. Att man inte längre säger till andra att man ska hem när jag ska till Malmberget utan namnet istället. Vanan har lagt sig och de är skönt. Vi pratade om de igår, att vi kommer nog ha de lätt att kunna flytta ännu längre söderut och att vi psykiskt blivit starkare. Vet vad som gäller osv. Är förbered. Men samtidigt har jag ju blivit van, trivs här så de gör ju att jag inte helt vill flytta. Dock kan jag ju efter utbildningen komma tillbaka om man känner för de. Så de löser sig i slutändan. Upp blir nog aldrig utöver besök.

2014-11-18

Klumpen som satte sig

HeartÄr det konstigt att känna på ett speciellt sätt över något som borde vara barnsligt? Att förvridas av sina egna små maskotar på vardera axel, en med glatt leende som ömkar med värme medan den andre lutar sig fram hånskrattande åt allting, med ett skugga utav tvivel. Vem sida ska man luta sig mot när klumpen fallit ner som sten i din mage. Inte bry sig och låta ödet bestämma. Ta det som ett skämt och gå vidare. Jag vet inte. Men magkänslan säger att vänta. Låta klumpen förintas i små bitar nere i själen och försvinna av sig själv. Som de gjort många gånger innan. Men samtidigt vill en del utav mig ej det. Suck. Intalar mig själv att de kommer bli som förut. Den väcks, sen svalnar och sedan går man vidare. Till 90% kommer fallet avslutas så. 

I alla fall, från att verkligen känt mig på toppen humör i helgen kan jag ju kort och gott säga att musikalen (teaterna) var verkligen värt timmarna - helt otroligt bra! Krogen därefter som vart helt okej (dj:n hade inte så koll på låtarna och var bra i nån minut att dansa till). Morgondagen, eller redan under natten, kom snön och vintern anlände. Så under hela lördagen föll snöflingorna och under dagen for jag o kompani mot stan där man sprang mellan affärerna, lyssnade på dragspel, tog en fika och njut i nuet. Hemma igen blev de att pyssla, laga middag och se på film. En myskväll i andra ord. Sista dagen på helgen blev en typisk söndag. Även så åkte olli, hennes mamma och fredik den dagen - är ensam i lägenheten just nu. I samma veva som de är ganska dött så är de också skönt att vara ensam en stund, ja en vecka. Få testa på att helt bo ensam. 

Är också lite lugnare då jag gjort bort hälften av plugglistan och har kunnat kolla på en film idag - Guardians of the galaxy - som var ibland lite kliche dock mycket humor + karaktärerna var toppen. Helst "tvättbjörnen" med sin attityd och groot som är så underbar. Annars i allmänt har jag spenderat dagarna med musik, ljus och skrivit en del.

2014-11-14

Frasen som sägs just nu "strax, om en stund"

 Men blir de något gjort?
Sitter här i vårat gröna vardagsrum, lyssnar dubstep och funderar. Likt en "vanlig" dag men skriver på våra nya skoldatorer som vi äntligen har fått hämta ut. En HP som funkar riktigt bra, mindre och behändigare, startar snabbt och har en fin design. Så ja jag är riktigt nöjd och glad men också över de att vi har helg och ska på teatern ikväll. Spännande, spännande... ^^

Men för någon dag sen kändes de tomt inombords. Ni vet tankarna som dyker upp på repeat- vad gör jag av med livet, vad för utbildning eller jobb vill man arbeta med? Ansvar, rädslan, glädjen och frustration som gror ihop till en blomstrande blomma i din lilla själ. Sen de med körkortet och allt annat som pågår i mitt liv. Plus då att på denna lista ska jag hinna med skolan o alla dessa läxor. Måste få en plan på allt, prioritera, räkna ekonomiskt mina kostnader och så ska jag tänka på att kunna andas där i mellan. Kanske få i mig någon måltid om man hinner. Suck.. vill också hinna göra andra saker som att måla, läsa, titta film osv. Promenera skulle heller inte vara dumt. Egentligen borde jag nog börja med läxan och ta tag i de. Distrahera mig med det ett tag. Inspirationen kommer väl, hoppas jag. Å om en månad ska jag upp igen och då kanske man får sig lite semester.
 Men så de är bara att bita ihop och kämpa. För hittills är de inte så stressigt, bara jag får de ena efter de andra bort så lättas nog mina axlar för stunden.

2014-11-10

En sista pust, kanske

Värmen ger sig en sista pust innan kylan tar sig in på allvar här i luleå och jag tog mig tillfället att vandra vad som kan vara en av de sista gångerna mot ormberget. Tog mig turen upp för klippbacken och genom nya stigar runt i skogen - såg en ripa (?) och skrämde rejält en hare på väg hemåt när jag kom förbi en buske så rusade den ut, vit och vacker. Tillslut, målet blev nått då man nådde en av topparna, blickande bakom några grantoppar mot staden, solnedgången och älven. Kom hem just innan mörkret la sig likt en slöja över husen, 3 timmar senare. Utöver de åkte man med en liten packning efter skolan till Emma på fredagen (spel, flum, mat, prat osv.). Å annars sysslat med de vanliga. Du vet de där med tvättstuga, dammsuga, titta film, trocca, flum, läsning, matlagning etc.

Men nu är då helgen över och även denna långa muren av måndagen. Brukar vara så att så fort denna dag är över bara studsar resten av veckan iväg och så är de helg igen. Med sovmorgon, bildlektioner och tidig slut på skolan sista dagen. Känna friden i en stressig vardag gör att själsfriden hamnar i musiken och promenaderna. Där i det nuet kan man andas och lägga allt annat bakom sig. Utöver dagdrömmarna & böcker är nog de min verklighetsflykt antar jag. Helst nu när läxorna börjar läggas på hög och de är inte länge kvar till jul (redan julreklamer på spotify, glögg..m.m).
Men ser verkligen framemot dessa helger framöver, i alla fall fyra utav de - händer en del spännande!