2013-08-29

Spänning, popcorn & fikastunder

Igår efter skolan mötte jag upp Frida då vi skulle fa å fika. Under tiden som vi pratade på så nämnde jag om inpuls och det slutade med att vi gick dit å kollade upp priser osv. De kanske blir så att man börjar träna i alla fall. Efter det promenerade vi till hennes lägenhet och där diskuterade vi om allt möjligt. Tog bussen sen hem efter 10 och då kommer jag på att jag skulle boka biobiljetter. Så fick börja göra det... kom väl inte i säng fören vid 12 och då kan ni tänka att stiga upp halv 7 för att hinna duscha åså.. heh. Men hade en riktigt rolig eftermiddag ^^ 
Idag var man än en gång i skolan- skönt med den lilla sovmorgon, tacosbufén och ingen ombytes gympa lektion. Å innan man åkte hem har jag laddat på busskortet. De blev inte stugan i helgen utan far till Gällivare. Great!  
Aja, måste väl fixa till mig innan man ska dra iväg till stan på bio med Klara & Emelie - "Mortal Instruments" 

2013-08-27

Händelserik fotodag

Solen bländade mig där jag steg ur skolan, klockan slog 11.45 och vi hade slutat för dagen. (Kändes lite konstigt att sluta så tidigt på en tisdag..) Bussade hem och hoppade ner i soffan, åt lunch och kollade på en gammal serie på tv:n. Någon timma senare bestämde jag mig för att fara ut på en cykeltur. Tog med mig kameran och de nödvändigaste. Jag hamnade längs en gammal asfaltväg som går mot ssab vägen. Mamma och jag hade gått där tidigare å jag hade sett en riktigt vacker skogsväg som ledde rakt in i skogen. Så dit for jag. När jag närmade mig avvikelsen tryckte jag hårt in bromsarna och sneglade in. Där mitt på spåret står en ung älg & betar bara nån meter ifrån mig. Blir ganska paff men som i en reflex tar jag sakta upp kameran, den tittar lite på mig men springer inte iväg.. Just när jag för kameran mot ansiktet så börjar den trippa iväg, fast inte långt, utan bara en bit bort å fortsätter beta. Vågade inte gå av cykeln fören den hade begett sig iväg och jag vandrade in. Fotograferade en del, en kvinnas hund hälsade på mig, såg en näbbmus och en baby trollslända landade på min hand - den hann jag tyvärr inte fota.
Sedan klack det i skallen att jag måste nog tillbaka och laga mat. (Hade tvättstuga vid 5) Lagade friterade kycklingbitar & ris. (Mums ^^)
Resten av kvällen har man då haft tvättstuga och nu när man är "fri" tänkte jag kolla på serier, läsa m.m 

2013-08-25

Workout

Stay strongVaknade med paniken i tanken. Snabbt tittade jag på klockan och den var bara kvart i 9. Somnar man utan att egentligen planerat det så händer det att paniken kommer smygande på. Morgon fortsatte med att man mumsade på start flingor & hallonfil medan jag kollade på filmen "without a paddle". Hann inte kolla hela då man bussade till stan för att träna på inpuls med Jennifer & Emelie - indoorwalkning pass. Det var helt annat än jag förväntat mig. Tungt och roligt. Så får se om man skaffar sig ett månadskort så jag kan gå på det. Jag brukar inte annars tycka om gym men det där passade mig solklart. 

For sedan hem och lagade middag, duschade och gjorde mig i ordning för att fara på bio med polarna. Vi tittade på "Percy Jackson -2 3D" och den var bra. Men ogillade scenen med Kronos. Tyckte den var alldeles för kort.. I alla fall så gick vi till Emelie sen en sväng där vi hann snacka/skratta ett tag innan vi var tvungna att åka med bussarna hem. Här hemma har jag pratat med mamma så hon vet att man lever, kollat klart filmen från imorse och även börjat se på serien "the boondocks". Ska väl strax sova, känner mig rätt så trött. `Imorgon är en ny dag att ta itu med´ 

2013-08-23

Dreams are reality waiting to happen

Nästan en vecka sen jag skrev.. som sagt, var i stugan och på utställningen fick leo bättre meriter men inte mer än "very good". Sent på söndag eftermiddag åkte vi vidare till luleå. Här har man haft fullt upp nu: 

  • Packat upp, storhandlat (mat för säkert månader..) på storheden, umgåtts med mamma & hundarna (promenerat, badat osv.) och umgåtts med polare
  • Varit i skolan - träffat alla igen (första dagen gick galant), fått schemat (det duger) Vi gick först till kvart i fem på fredagar men nu har vi fixat det. Fan om vi hade varit tvungna att gå så länge, skulle fått ta 4,5 tim. bussen varje gång jag åkt hem till Gällivare. I alla fall har vi då vandrat runt, haft riktigt lugnt på lektioner, hunnit låna en ny bok & druckit bibliotekets choklad.. hehe..
Å idag, fredagar, har vi först estest - där fick vi lyssna på vad vi skulle göra & diskutera. På fotokursen blev det genomgång & testa fota (uppg. porträtt). Sista lektionen bild gjorde vi inte värst mycket, ändrade när vi framöver ska ha lektionen o inget mer så vi fick sluta tidigare. Efter det åkte jag och mamma på storheden och väl hemma igen åt man middag och hjälpte henne att packa in i bilen. Nån timma senare gav man en avskeds kram & en sista vink. Tråkigt att hon var tvungen att åka men skönt att vara helt ensam i läggan. Så nu ska man ha filmkväll med massa gött ^^ 
 en bild från hemma då det var dimma ute
fin kväll i stugan 
bilder från idag som vi fotade på lektionen 

2013-08-16

Förvriden av tårar och skrattanfall

Näst sista dagen hemma och kan inte fatta att sommarlovet är över nu.."suck".. Nu är det bara att ta sig igenom nästa år. De senaste dagarna har jag gjort de vanliga i princip. Badade för första gången i Abborrtjärn med vovvarna och det var inte de varmaste vattnet haha.. Åh idag har jag packat klart mina kläder och varit ute på en långprommis till Abborretjärn med monty & rocky. Denna gång tog jag en helt ny stig och jag har aldrig känt mig så borta från världen. Helt borta i ingenstans. En promenad som skulle tagit ca 1 timma tog minst 2 timmar innan jag slutligen kom fram. Jah, för det första så gick man inte fort (tittade ju runt) och jag fotograferade en del. Gick nästan in i en gren med massa myror på sig och ramlade nästan över en stor rot.. menmen nog lär man gå den stigen oftare. Fick sedan skjuts hem och blev bjuden av pappa på pizza. Så nu på kvällen har jag inte gjort så mycket, ska väl ut med leo på kort prommis och sen blir det att sova. Vi ska trots allt till stugan imon och sen efter att leo har ställts ut på söndag drar vi vidare till Luleå. Hinner inte blogga nått på ett tag efter detta. Dyker dock väl upp nått nästa vecka..