2013-04-29

Inte den bästa, men helt ok

Varit en okej helg. Kunde varit bättre, men nu blev det som det blev. Var med jasse, promenerat, fotograferat (fokuserade mig mest på macro denna gång), vandrat i snöstorm, badat madicken (hon kom hem efter att löpt), chillat m.m. Åkte på söndag hem två timmar senare än vanligt. Fick åka med kussarna hem i skön bil. Innan man åkte till moster svängde vi förbi jens å droppade av honom..fick se hans lägenhet för första gången. Sen väntade man där på skjuts med jacob. Kom hem vid halv elva snåret och som tur var hade jag sovmorgon. Men em, finns inte mycket mer att skriva, så avrundar med bilder från helgen- 
 Jackan ^^
















2013-04-26

Gamla datorn

Hemma i Gällvare och sitter på gamla datorn. Galen kväll och är helt slut. Men det blir nog bättre till imorgon då man ska, (dock rensa burar..heh) promenera med bebisarna och bara va. En till semester helg. Fast man nu måste hjälpa till, inte mycket man sitter still, så är det skönt att få fara hem. ^^

Det var ju lite komiskt när jag åkte från Luleå. Gått där under dagen med min nya jeansjacka under ännu ett soligt, varmt väder och så när jag åker uppåt med bussen möts man av oväder och regn. Å när man börjar närma sig hemorten så toksnöar det. Kom tillbaka till vintern ;) Så det var bara att byta till min andra jacka. Förhoppningsvis försvinner det till imorgon.

2013-04-25

Snart helg

Vilken bra dag det varit. Solen har lyst, varmt ute och i skolan gjordes det sista svenska nationella. Bara en drös kvar..hojj.. Men resten av eftermiddagen var man med mikkis. Vi for på stan, fikade och jag köpte mig en ny jacka (lägger upp en bild på den imon). Roligt att träffa henne då det var ett tag sen. Nu är också valborgen planerad! Längtar :)

2013-04-23

Every time

Idag har det regnat hela dan och när jag kom hem från skolan har jag inte gjort mycket, typ inget. Åt middag och sen la jag mig i sängen för att läsa. Ju längre jag låg där ju mer trött blev jag och tillslut kunde jag knappt hålla ögonen öppna. Så lade undan boken, släckte lampan och sov. Vaknade upp 2 timmar senare och insåg att jag som skulle hinna träna å allt. Men, men.. det var skönt. Behövde nog denna vila. Aja, ska nu om en stund, efter massa musik lyssnande se på nån film eller serie å äta kvällsfika.

2013-04-22

Inre lugn, gud vilken härlig känsla

I helgen så for man upp igen, redan på torsdag då vi var ledig på fredag. Där har man gjort det vanliga + tvättstuga & varit med jasse. Mamma fick också komma hem på fredag & en dag gick hon ut för första gången sen operationen. På söndagen bjussade mamma också på pizza och när jag sen satt i bussen påväg tillbaka fick jag en konstig känsla. Den var inte dålig, nej helt tvärtom. Kände mig glad och som att jag fick ett sorts inre lugn. Det var som att jag mitt i allt bara visste att allting kommer bli bra och insåg lite vem jag var som person. Vad jag vill med livet. Helt knäppt... Plus på det hela så fick jag en minneslucka efter vägen på ca 1 timma. Vet inte om jag somnade eller vad fan som hände. För mitt i allt så bara ser jag överkalix skylten och jag tänker för mig själv- "vad snabbt det gick" och sen inget mer fören jag var en bit utanför stan. Då slår det mig, vad hände innan? För det liksom.. alltså det är så svårt att förklara båda känslorna, men jag var lite förvånad efteråt. Jag måste nog ha somnat fast det inte kändes som det när jag bara mitt i allt såg skylten. hojj..


























Idag, sega & trötta måndagen, har faktiskt gått undan. Hade bara 1,5 lektion. Först nk, sen istället för engelskan - teater föreställning- och sen 3 timmars hål då våran klass redan sett teatern som jag egentligen skulle gått på filmkursen. Då skissades det och sen en halvtimmes lektion innan vi fick sluta. Gick då sen vidare till Willys för att handla och nu under eftermiddagen har man haft tvättstuga & hunnit kolla ett avsnitt av en serie medan jag åt en billys som middag. Å nu ska man krypa ner i sängs och sova ut då jag varit ganska degig.

2013-04-17

Counting stars

Så kort om helgen: For då hem till Gällivare för att hjälpa till. Promenerade med hundarna, gav mat, vattnade blommorna osv. Besökte även mamma på sjukhuset och tycker synd om mamma då hon har så ont. Men så klart är det värt det då hon sedan blir bra och slipper all smärta. 

På tal om annat. Så skönt att fått göra bort matte provet och nationella muntliga i svenskan idag. Det gick väl sisådär men guud vad jag kände mig mycket lättare och gladare. Ska bli fint att få helg i morgon och fara upp igen med bara en lill läxa. Kommer ju troligen fara upp varje helg för att hjälpa till då mamma inte kommer få göra något på 3 månader. I alla fall så efter gympan åkte jag till Emma och spenderade eftermiddagen där. Vi åt billys pizza, gick ut med hennes hund och spelade lol med Jennifer. En rolig dag och sen missade jag nästan bussen och fick kuta allt vad jag kunde. Hoppade av i stan, handlade och satt i en halvtimma å väntade på nästa buss. När jag tillslut kom hem duschade jag direkt, packat lite och sen kollat ett avsnitt av "hart of dixie". Är ganska trött så ska väl ta å sova. En bonus är ju att man har sovmorgon till 11.20 imorgon ^^ 

en snart utnött men jävligt bra låt *

2013-04-12

Smiling

En bra dag att le på, för idag är det fredag och jag drar mig hemåt

2013-04-11

Har bara inte lust med redovisning

Jamen äntligen är det snart helg. Har nu under veckan fått reda på idrottsprovet (C+ & A-), gjort bort samhälls provet & grammatiken, träffat på alla igen, skrattat och glatt mig över att det är snart sommarlov, varit orolig över mamma (men operationen hade gått bra) och seg+trött på morgnarna osv. Jaah, en till vecka som gått snabbt undan.

Idag var man då i skolan - under långrasten läste man en bok & drack choklad och hade efterlängtade bildlektion. Blev nästan klar med min sista bild, bara lite finjustering. For sedan iväg i solvädret ner till busstationen för att ladda på kortet och sen till coop där jag hade det svårt att bestämma mig vad jag skulle köpa. Har ju bestämt mig att jag ska sluta med godis, dricka m.m till sommarlovet. Får ju se hur det går.. >.< När jag väl kom hem åt man helt underbar god mat - chicken nuggets, ris + sötsur sås och bosatte mig framför dator i några timmar för att skriva klart den där förbannande svenska nationella redovisningen.. blää. Men nu, tror jag, är jag klar. Rätt så svårt att få det till bara 4 minuter. Aja, glömde matten i skolan så kan inte göra den. Så.. nu när man kan vara uppe senare då bruden här har sovmorgon kommer jag väl kolla massa serier och läsa igenom svenskan en sista gång här på kvällskvisten.
Jomen juste, pratade med mamma för första gången efter hennes operation (förutom ett sms) och lilla mamma lät trött, åt värktabletter och kunde knappt gå på grund av smärt. Tycker så synd om henne men det är de nog värt då hon kommer må mycket bättre när allting har ordnat upp sig. Hoppas att hon kommer hem imon eller till helgen så vi kan hälsa på henne där (i gelkas sjukhus).  

2013-04-08

Sluta tänk och släpp loss

Oj, de senaste dagarna har varit händelserika. For på onsdag till Ollis stuga. Där hoppade vi från tak, grillade korv, åkte skoter/tolkade med madrass, läste, skissade, spelade spel, tog det chill, snackade om allt möjligt osv. Sara kom på torsdagen och vi var där till lördagen. Fick också lite färg i ansiktet då det var fint väder i stort sett varje dag. Sen när man kom hem for jag med mamma, hundarna & Tuula upp på berget igen. Där var det en hel del folk men vi kom upp till toppen och just innan träffade vi på en man som ägt företag, gjort malmgubben i malmberget och inte behövt göra mat i hela sitt liv. Vilken fru han måste ha! I alla fall så fixade jag mig när vi kom hem, åt middag och åkte ner till Olli. Där blev man bjuden på pizza, vi tog det lugnt och träffade på folk. Hade det awesome! 

Söndagen blev dagen man packade in allting igen.. och inte lite var det. For också ut med Rocky på en sista promenad, tog farväl av mamma (hon ska opera sig i Umeå denna vecka) och åt middag medan man kollade tv tills jag skulle fa ner till bussen. Resan var inte alls jobbig och några timmar senare var man tillbaks i Luleå. Tråkigt att lovet redan är över men nu är det bara 8 veckor och några dagar kvar innan sommarlovet!! :D

Så idag då. Jo den var otroligt seg i början. Gäspade och ville bara sova. Men som tur var fick vi se film på nk och på engelskan lyssnade vi på ett stycke och fick plugga grammatik  Under filmlektion skulle vi egentligen på en sorts studiebesök men det hade blivit inställt så vi fick redigera klart filmerna istället. Innan jag sen for hem handlade man på willys och nu resten av dagen kommer man göra bort läxor och kanske se ett avsnitt av nån serie.