2014-08-28

Svårt att stoppa tårarna

Rörd och svårt att hålla tårarna bort under tiden man såg den omtalade "Fault in or stars". Wow.. finns knappt ord för att beskriva hur underbart vacker den filmen är. Hur sann och ren, tragisk och lärofull.. De var värt mina timmar. Så min kväll kan man lugnt säga blev lyckad. Även dagen har väl varit okej. Fast känns som att timmarna försvinner så fort du kommer hem efter skolan. Förståeligt varför åren flyger iväg. På sätt och vis klagar jag inte men tycker inte jag hinner med så mycket här hemma. Laga mat, ringa några samtal (etc) och sen hitta på något intressant under kvällen. Helst på måndagen.

Nånå, om annat så kommer jag bara gå från 8.15-9.35 imon och sedan bila hem hit igen.. Varför? Jo mamma kommer ner imon och far vidare mot Piteå. Därefter åker vi (mamma & syrran) upp till malmberget. Första gången för denna termin och längtar efter att få träffa saknad bebi.

2014-08-27

Finding myself

Är riktigt nöjd med mina nya skor men efter att vandrat med de under skolan, så kände jag en smärre smärta på en av tårna och insåg att jag måste fått en blåsa, inte en liten heller. Utöver blåsor var inte 3 tims hålet så farligt, nog för att en timma av den åt man lunch och for till ica en sväng. Men annars satt jag i bibblo och läste "ondvinter". Blir stunden för läxor etc. Känns verkligen som hemma och välbekant. Mår inte alls dåligt över att vara borta förutom med hunden åså. Insåg de idag att jag är överlycklig över att vara här faktiskt. Kommer bli hur skoj som helst detta år med bästa gänget o allt! I alla fall väl hemma igen efter en okej skoldag har man hunnit med i kort: 
  • Lagat middag - nuggets & ris
  • Pratat med mamma om nya nyheter
  • Fixat och dånat
  • Tjafsat & efter de for man ut på en promenad
Den promenaden vart ganska lång. Dock välbehövd för mådde bättre sen. Ju längre ju fortare försvann problemen. Andra tankar dyker upp. Gick förbi parken, mot björksgatan och sen vandrade man runt, nyfiken, och fann nya roliga stigar att följa. I störtregn så vart ganska blöt men de brydde jag mig ej om. Jag var bara tvungen att få ordning på hjärnan så märkte knappt av dropparna. Väl här igen märkte jag dock hur kall mina kropp blivit så en varm ducsh o en kopp te välkomnades varmt.

2014-08-24

Kall promenad

Fredagen var inte alls hemsk, de att man var ledig och så for man på en längre promenad förbi stan där man mötte upp syrran då hon skulle bussa hem. (Mgbt) Efter hört de ena å andra tills bussen kom fortsatte jag runt sjön och sen till den nyfunna parken. Skönt att veta att jag inte behöver gå till kina för att komma bort från stadslivet. Väl hemma blev de att laga mat och förvånad hur gott de blev - kyckling, ris & wook. Kan trots allt! Å så pyssel, musikdunk, filmtittande och myskväll med ljus tända o pennan redo. Dock är de fortfarande kallt och grått ute - höst. Har sina för- och nackdelar. Så igår klädde man på sig lite varmare och packade väskan, för åkte iväg till Emma med Jen. Blev en rolig lördag innehållande en stor flaska flum, bordspel och munnar som inte går att stänga. 

Å idag öppnade man ögonen till ett bättre väder och smarrig frukost medan vi tittade på början av sagan om ringen. Sedan vid 3 bussade man hem med ett busskort som äntligen funkar. Great! Väl här köptes en trocca, fixat nästan klart ena skon men råkade bryta sönder nålen.. hehe suck.. Nånå funderade en stund och beslutade mig för att duscha, göra sig nattiklar & kolla film. Dock är de nog dags för att sova om man ska orka upp till första skoladen ^^

2014-08-21

Nere i LÅ

"One word can turn your world upside down
and smiles can hide the truth
but warm gestures can melt your heart"

Myser på förfullt här nu efter en rätt så lugn första dag på skolan, eller ja upprop. Dricker te och ljusen lyser upp rummet. Är som kanske uppenbart här nere i luleå och 90% positiv åt allting. De andra 10% innehåller plugg & regnvädret som fallit ner de senaste dagarna. Kul att se alla och spännande att se hur detta läsår kommer utspela sig. Såhär ser mitt schema ut -- - >

Om annat så har jag under veckan hunnit klippa mig, se syrran skola och varit med Emma. Grans var verkligen ett mysigt stället, i alla fall området. Byggnaderna & djuren nära. Hittills verkar hon trivas = glad för hennes skull. Få se hur hon kommer hantera hemlängtan å så. Tänker tillbaka på hur jag hade de och hur nervös man var etc. Nu går hon igenom nästa kapitel i livet och får vigda sina vingar.

2014-08-15

Ett rike som faller sönder till ruiner

Gårdagen var en blandning av sysslor och umgänge. Var ute och skuttade med kaninen/marsvinet promenerade och sedan for man med Agnes ner till Linette där efter några koppar te promenerade ut med kamerorna = fina bilder o massa flum. Kommer sakna de två fast de bara var för en kort tid.

Idag var en helt underbar torsdag där man efter att kollat film gått med vovven till malmberget för att fota staden som försvinner. Tycker att de är så synd att fina områden/hus bara "poff. Tänk bara på när mina föräldrar var små, vad samhället var större/vackrare och nu i princip kommer de bara rivas ner. Är lite deprimerande att se stängsel överallt. Fast de mer uppmuntrande var att komma till svanparken och se en mamma med sitt barn mata alla duvor som sprang nedanför fötterna, flög upp på armarna och gässen som plaskade runt. Tillslut kom pappa efter jobbet o plockade upp mig. För att sedan med syrran & leo fara till Nirra. Massa bad, bra bilder och övningskört - en av de bästa hittills.

 Malmberget

 Nirra