2013-11-27

Life itself is a most wonderful fairy tale

Ishalka. De är vad de är just nu. Igår började de ösregna, bussar inställda och gröna gräsmattor dök upp. Som om de skulle vara vår.. Fick också veta att det har duggregnat i malmberget idag, seriöst. De är november. Nej, inte är det global uppvärmning.. inte alls. I alla fall så har man utöver halkat sig fram, varit i skolan där det flyter på och snart är det redan helg igen. Ska nu upp till mbgt på fredag- ser verkligen framemot de. Ska bli underbart att träffa alla igen. Dock finns en dag innan, torsdag och imon kommer vi inte ha vanlig lektioner. All tid kommer gå åt till- Estest förställningar- genrep, teknisk koll och finslipning. Vara från 8 till 1-4 på eftermiddagen. Sedan från 17.30-? Tiderna är väl de enda som man inte är så pepp på. Därimellan hade jag också tänkt gymma med Frida. Mycket att hinna med.. 
Alice in Wonderland Illustration

När jag kom hem idag, utan att slå ihjäl sig, fortsatte man skriva på sagan (den jag skapade vid 12-13 års ålder och först nu iår börjat smått arbeta med) då man fick lite inspiration från polare i förmiddags- så tände ljus, satte igång celtic music och skrev i full rulle. Blir väldigt nöjd och är nu på kapitel 6. De tar sig. Går ju tillbaka å läser, ändrar, då kan det sluta med att jag inte alls skriver något nytt under vissa gånger (dem som skrivit en saga/berättelse/novell vet vad jag snackar om).

"Life itself is a most wonderful fairy tale" 

2013-11-23

Breath of the Forest

Veckan har innehållit i mycket kreativitet (skrivit, läst & skissat). Även varit på inpuls med Frida, sovit över hos en polare, bakat, städat m.m i läggan, fotograferat och idag har man spenderat 4 timmar på norrbottensteatern- målat och verka trevlig då det varit öppet hus = komp för en hel dag. Inte alls dumt. Å just nu sitter jag här insvept bland ljusen, celtic music (ex, breath of the forest) & snart ska sagan fortsättas skriva på. - Myslördag ^^
Många av mina tankar har vandrat bakåt i veckan, till barndomen. Får glädje tårar när man inser hur roligt och otroligt bra man haft det i överlag. Bästa "barndomspolarna" ever! De är så konstigt att redan nu, när man bara är 17 år och titta dit, fundera och vela redan tillbaks. Tillbaka till den där enkla tiden då gångertabellen och att sluta vid två var svårt. Inga stora ansvar utan dag in dag ut leka och skapa med sina vänner. Vi var så mycket ute med vilda ideer och gjorde våra egna världar/lekar. Tiden är verkligen dyrbar och tänk så fort den går. Jamena jag har redan gått snart en termin av 2:an och har då bara kvar 1,5 innan man slutar och ska ut i "vuxenvärlden". 
To think we wanted to grow up so fastFast såklart gillar jag ju den här tiden också. Har ju fått en ny start, flyttat, läggan, nya erfarenheter, polare och en bra utbildning. Men hela tiden, varje dag saknar jag om något mina djur och kompisarna man har där uppe. Självfallet familjen. Dock vet jag att dem alltid finns där och att dem inte försvinner än. En trygghet som stannar, som jag kan fara tillbaks till när detta känns för mycket. Nästa helg far man upp igen och då har jag varit som längst borta från dem, 3 veckor. Låter kanske lite för vissa men för just mig är de mycket. 

2013-11-17

My room

Har spenderat en del av lördagen på stan med Olli & Issy, sen kom Emma, Emelie och Jennifer till mig för att kolla in läggan. Fick till och med en present av dem! (vacker ljuslykt från indiska) Vi åt middag och tog det lugnt innan vi bussade vidare mot Emma där vi spelade spel, kollade film, flummade och sov sedan över. Inte så dålig helg ^^, dock så har man idag tvättstuga.. suck.. är så trött just nu och sen måste man även handla.. bläblä, vill bara krypa ner i kojs å titta på anime. 
Bilder på rummet-

2013-11-15

Friday, friday, oh finally friday

Smile its friday
Lång vecka, känns skönt att det nu är helg med massa mys & gött. Har haft fullt upp med läggan & rummet med mamma. Har nog inte åkt så mycket bil som nu. Fram och tillbaka, hit och dit. Men värt det. Rummet har blivit perfekt, jah hela läggan. Självfallet är inte allting klart fast det kommer med tiden. De enda som saknas i mitt rum är en hylla. 
(bilder på rummet dyker väl upp här nån dag)

Så nu sitter man här efter att kollat anime i några timmar, med en aning öm kropp efter idrotten igår & dricker älskade "drogen" trocca ^^ 
Lite synd bara att mamma & vovvarna farit hem, far ju inte upp på två hela veckor! Jajaj, de går väl fort bort dessa dagar som alla andra veckor gjort. Nåmen det är ju om bara ca 5 veckor kvar till jullovet.. Då har man redan gått en termin och nää, de går bara helt enkelt för fort tycker jag. Nog för att man alltid ser framemot loven så är ju resan dit lika kul oftast. ;)
Snow is falling

2013-11-08

Veckorna trippar fort bort


Under veckan har man hunnit komma in i rutinerna och skolaskola. Även ett pass med Frida på inpuls (så slut/skönt efteråt), firat att roliga redovisningen var över (fika & vandrat runt på stan med Jenna), umgåtts med Emma & Olli och idag råkade jag försova mig. Var så slutkörd igår att jag somnade som en stock utan att stoppat alarm. Så det var bara tur att Olli ringde på morgonen vid halv 8. Annars vem vet hur länge man hade försovit sig.. hojj.. I alla fall så kom jag tillslut till lektionen efter handlat frukost/lunch och tur är att vi bara har estest på morgonen. Har faktiskt köpt lunch oftare & oftare dessa dagar då det är mycket bekvämare att sitta i biblo med en bok i andra handen. Å vid 12 tiden sen var man på utvecklingssamtal med mamma och därefter fotokurs där vi fick gå hem o fota istället. 

Det gjorde jag och nu när mamma kommit ner blir det i helgen att inreda, packa & flytta in i läggan. Så otroligt glad! ^^

2013-11-04

I'll never forget

Ett tag sen man skrev men har helt enkelt struntat i de. Haft fullt upp med annat. Lovet har varit otroligt roligt och inte alls som jag tänkt mig. Dock då en nackdel.. hann inte med allt jag velade. I alla fall så jag åkte med tåget upp på torsdagen- hälsade på alla m.m, dagen efteråt bilade jag ner till Luleå med Ollis föräldrar i några timmar. Vi skulle fixa med lägenheten- målat väggar, köpt saker, ätit smarrig frukost & massa gött, flummat & helt enkelt haft de trevligt. Var där från fredag-tisdag. Åkte med bussen upp och dagarna efter det hade man hemma mys, promenader, en titt förbi byn där man åt tacos med massa folk, for på fest hos mikkis (spårade lite.. -men var skitskoj, träffade på nytt såväl välkända ansikten).

Fredagen var som gått "förstörd", låg i typ 3 timmar i sängen kollandes på tv innan jag ides gå ut på en längre promenad med hundarna. Kunde inte följa med å lämna av margona, linnea & johan i Kiruna för då skulle jag nog spytt i bilen.. Fast jag och mamma hade fredagsmys med film & godis sen under kvällen. ^^ 
På lördagen fyllde mamma år och då fikades det, tittade på MAMA & på kvällen var jag med jasse & hampus. Där spelades det spel, deeptalk innan han kom, flum och utmaningar. Sista dagen på detta lov for vi ut på en sista promenad med hela drösen, busade med hundarna m.m & därefter var jag på tåget tillbaks. Tråkigt och härligt!