2014-09-24

När man trippar på tårna

Så himla glad, gick i raska steg mot bussen nu med ett leende på läpparna och the chainsmokers i öronen. Ingenting, inte ens stormen kunde få ner mig. Två barn skrattar åt allt bredvid mig och solen skiner utan att skina, inombords. För efter spenderat första timmarna med att måla med flytande tusch, hålet med att träna på eng (trodde de var kört) å flum och sedan göra provet, med lättnad över att jag i alla fall borde få godkänt (hoppas de). Även i vetskap om att jag kommer ha långhelg då man ska till MBGT imon = skönt!
Resten av denna lill lördag skruvas musiken upp, nedladdning, packning, och cider. Dock liten läxa i hörnet. ^^

2014-09-21

Nordanvinden är på besök

Nordanvinden omslöt kallt och ovanför dansade löven. Vandrande i skogar jag inte kände till i både nyfikenhet och oro. För istället för höst har de redan börjat nalkas vinter ovanför polcirkeln. Något som man inte vill höra en sån här söndag.

Jag tog mig en tur mot ormberget och på väg dit lyste solen o de var ganska behagligt ute men mindre än halva turen runt kom moln från ingenstans och stormvindar for rasande förbi. Väl hemma igen var man ganska nedkyld, ni vet när man har svårt att röra fingrarna. Från att vara en topppen idé slutade i katastrof. Hackade tänder där jag sprang runt i affären. Förhoppningsvis blir man inte värre förkyld. Så resten av denna dag har man ätit fiskpinnar, gått runt i varma kläder, städat, duschat, lyssnat på höstmusik, pratat med mor, skrivit i gröna boken och läst de sista i kafka. Sen så upptäckte jag ohyra som man sprungit runt som en glning för att få död på, rena massakern. Nu på slutet av denna söndag ska jag äntligen efter månader spela wow och bara andas. 

Tidigare i helgen var man då med jen, emelie hos emma där vi - lagade go'middag, flummade, spelade mario kart & sims 4 som var tummen upp. Bakad chokladbollar och for ut med hunden. Helt enkelt en super bra tjejkväll! Tidigare innan jag åkte dit måste jag ju bara beskriva skoldagen som om något var en pratsam en: på psyk. diskuterade jag, felicia, fanny med läraren hela lektionen då vi var klara å hade skadeglädje då sebastian kom inrusande 20 min innan slutet helt andfådd efter en försovning. På rasten massa flum med fanny och på litteraturen hade jag boksamtal. Så var en ganska intressant helg kan man då lugnt säga. 😊

2014-09-15

Sinnesro


Långt in i skogarna jag vandrat med hunden och kameran runt halsen. 
I timmar vi solat under gult ljus och sett världen i smått. 
Höstkylan i nacken och öppet sinne slutat längtat och istället hamnat i sinnesro. 

Ah, for upp på torsdagen med buss 44 och satt bredvid en ägare av en übersöt kattunge i 4,5 tim medan musiken dunkade i öronen. Under fredagen planerades in banken då man fixade ett nytt vuxet bankkort och sen ut på promenix för fotografering resten av den dagen. Under lördagen ordnade man sig på morgonen och for sedan ut på en 4 tims promenad mot abborrtjärn fast istället för att följa stigarna vandrade jag bara ut i ingenstans. Befriande. Väl hemma mumsades i plättar, tog ut kaninen/fågeln/marsvinet och under kvällen tittades anime. Tidigt nästa morgon åkte jag och mamma för att välja till valet på gunilla. Både lite smått nervösa och så sen for man ut med hundarna på en sista promenad med mamma, pratade svammel med pappa, planerade nästa gång och packade innan man drog med bussen ner igen. Lite tråkigt att helgen redan är över men nästa helg ska man till Emma med Jen o Emelie. Så ser framemot de!
 Idag efter en tröttsam morgon åkte årskurs 1,2,3 bildare mot havremagasinet i boden för att kolla på utställning. Om protestkonst från ryssland och bildkonst från bodensare. Rätt intressant och skumt. Men skönt bara att få göra något annat som omväxling. Å nu resten av denna kväll ska man väl göra bort lite läxor och kolla nå tv-serier.

2014-09-07

Poem

 
Even a soul with a heart filled with joy can break.
Even a mind with thoughts of dreams can 
fall into darkness and forever be lost.
Even eyes that knows what it sees can 
wander itself lost in the wilderness
 
Monsters and beasts hunting you like a prey 
and never forgets the taste of blood. 
But still we smile and pretend as nothing is our endless road

Blooms like red roses and fall asleep like crows.
Not even the light in the horizon can give us hope.
Our hero left us with autumn wind and 
the wolf beyond the mountains still walks alone.
~ NB

2014-09-06

Rastlös?

I torsdags provade vi studentmössor och fick information. Så fort jag steg in i denna atmosfär och såg all koas var de som jag inte passade in. Att de var som om vi tagit fel vid korsningen och hamnat i fel rum. Jag menar, studenten? Är de redan så pass.. Har inte tänkt så långt fram, lever rätt här o nu. Efteråt verkade allting så spännande, tankarna/snacket rullade runt om dem, framtiden, i nån dag. Är också ganska paff över hur lite jag hinner göra när jag kommer hem efter skoldagarna. Timmarna rinner som sand genom mina fingrar och poff så vart de kväll.
Redan så var veckan över och helgen kom. For till Emma efter att spenderat några timmar på stan med syrran, väntandes på hennes buss uppåt. Väl hos henne - anime (tokyo ghoul), spel, skratt m.m- de vanliga. Fast jag sovit ut från igår verkar min kropp inte alls pigg. Seg och har ej gjort något vettigt de timmarna man varit hemma. Känner mig stressad fast jag inte borde vara de, har ju inget som måste vara klart varken idag eller i veckan. Är som att jag inte orkar göra något men försöker tvinga mig att vara kreativ, effektiv, produktiv och ånger bubblar svagt. Varför? Hatar den här känslan!

2014-09-03

Walking next to autumn



Helgen är förbi och var bättre än förväntat:

  • Fredag: Råkade försova mig till 9 så blev ingen lektion för mig den dagen. Fick en chock när jag vaknade upp... hade inget minne av att ens stängt av något alarm. Nånå, förbi tankarna fick jag mig att ringa till mamma som just var påväg att sväng in till skolan, vände hit och kom in med drösen av hundar. Fick vara deras hundvakt medan hon körde ner till piteå. Jag hann ha tvättstuga, rasta hundarna i kaoz och försöka vakna upp innan de kom tillbaka. Därefter åkte vi med bilen riktat norr. Fast de blev en liten avvikelse till stugan där ljungen sakta har blommat ut. På kvällen kom vi först hem och där åt man middag, busade med hundarna o la sig. 
  • Dagen därpå: Efter en tidig uppstigning for jag, hundarna och mamma till hirrvas där vi i några timmar vandrade runt och ner till leden, över små sjöar och snår. Hösten har verkligen slagit rot med färggranna skogar och råhet. Ja en rolig o ovanlig tur med soligt väder. Tillbaka hemma åts middag, gick till pappa, rasta rocky, handla och hade ut bubblan innan klockan redan slog sent. 
  • Sista dagen spenderades morgonen med att ha ute marsvinet å läsa. Sen promenera ner till kaptensgården med alla, prata om alla möjliga problem och skratta åt klumpsötisarna. Packat, ut med bubblan och andas in sista kalla höstluften för att sedan med syster bussa neråt hit igen.
Så summeringen av de hela är att de var en toppen helg och nästa vecka åker jag upp redan på torsdag. Jippi! Om annat har man här nere hunnit känna smärta i foten efter såret rejält så skaffat himmelplåster" som jag kallar de - är som en extra hud. Vandrat nyfiket runt i områdena å funnit vägen till ormberget från oss. Läst, skola, haft myskväll med ljus tända & cozy music. Tittat film och hunnit vara med Emma. Känner mig positiv om livet just nu fast en aning trött haha ... Ne men de är väl bra just nu. Allting verkar bekant dock nytt. Ser i princip allting med nya ögon. 👌🍁