2014-05-27

Färgrant på språng

Snabbt och smidigt har den anlänt, gröna sköna sommaren. De senaste veckorna har blommorna och träden bara bombat ut sina nya skott. Vädret har dock haft sig en upp- och nergång med, sol å 25+ för att sedan bli mulet med 7+. Nåmen lika glad är man ändå för de är bara 2 veckor till vi får lovet och hittills har allting flutit på. 
  • I skolan har vi bit för bit avslutat projekt, så chillar mest.
  • Varit hem en sväng - efterfirat lill syrran som fyllt hela 16år, umgåtts sent på natten med polare, spelat basket och haft nostalgi, rensat holkar, lekt i lekparken med kussarna, mer firande och spenderat tid med familjen.
  • Sprungit milen - nöjd 1.09, klart bättre än förra året, gått som en gumma efteråt dock. 
  • Sett på live debatt partier emellan och sen sett EU-valet. Är rädd för hur SD stiger och skakar på huvudet över hur folk kan rösta på de. Rasister hela bunten. Men glad att MP har stigit, dags att ta itu med klimatfrågan.
  • Sysslor, sysslor och mer sysslor.. haha.. och ser ett span här och där ^^
  • Hälsat på hos Ollis mammas vän ute mot havs, Gälön - där vi drack te, åt blåbärskaka, mös med två söta katter, hjälpte till och hörde svanarna sjunga. 
  • Handlat till läggan och rustat upp den lite till. Börjar se riktigt bra ut nu. Detalj efter detalj.
Denna vecka går vi bara idag och imon skola och sen reser jag bil uppåt för ett mindre lov. Ganska skönt med lite extra ledighet såhär på slutet av terminen. Väl däruppe blir de nog att hjälpa arbetsgalne mamma i trädgården, nämen är så glad för hennes skull att hon äntligen efter operationen kan få komma ut o göra de hon älskar. I år kommer de bli en snygg bakgård i granna färger & former. Även blir de att umgås med vänner och busa med min vovve, ta långa promenader, fotografera och kanske åka en dag ut till Råneträsk. Fast vi ser väl vad denna vecka bringer och nu ska jag avsluta mina sista uppgifter så man kan vara ledig resten av dagarna bekymmerslösa. (Förövrigt provade man på fisheye-effekt i kameran)

2014-05-14

Sommarväder

I måndags efter skolan med nationella hela förmiddagen, for man ut på powerwalk/jogging med Olli i regn. Tyckte först hennes ide var knäpp men för ovanlighetens skull var de skönt. Påminde lite om när man var liten och hoppade och skuttade i spöregn på kilen med gänget. Gårdagen var nog den längsta och riktigt härlig dag. Först hade jag sovmorgon till 10 och en snabb tur ut till stan för att kolla på 3ornas slutprojekt med resten av klassen, därefter ett pass  på gymmet. Har inte varit där på länge så körde på och sen hem i fin vädret. Var slutkörd, kroppen kändes som en zombie så for direkt å handla och hängde i soffan görandes på läxor och solade. For innan spel med Emma ut på promenad senare mot kvällen.
Å idag hade man igen sovmorgon.. heh men höll nästan på att försova mig, var såå seg. Började skoltimmarna med att titta på musik och bildspel utav 3orn i aulan - toppen! Sedan väntades på margareta (his lektion). Efter en kvart, bestämmer alla för att gå och när jag och Emma står vid dörren ut väntande på Klara från korridoren, ser jag maggan komma gående. Jag bara nejnej... och först pratar hon med några från klassen längre bort och sen med mig när hon nickar åt mig att komma. Jag förklarar att vi väntade en kvart och sen bestämde sig alla att gå. De slutar med att jag och några till blir lite informerade om situationen och att vi ska läsa om en viss grej till imon. Vojvoj.. aja, sen bildform där man täljer med gips och tar det lugnt. Nu här hemma har inte mycket hänt, ska väl kolla nå serier /spela.
 Bilder från tidigare dag
Vad de verkligen känns som sommar, går med korta jeansjackan, de syns grönt i träd och mark, blommorna blommar och fåglarna i alla varianter sjunger - ljuvligt! Bara typ 4 veckor kvar till lovet.. helt otroligt... men glädjande. ^^

2014-05-11

Att minnas de glömda

 
Jag fann mig djupt grävd i en oändlig tunnel där skrik tynade bort
Jag rev i sår och grät över misstag
Jag orkade inte resa mig
Jag orkade inte leva
Jag fann mig i en gråzon mellan gott och ont
För evigt vandra mellan vad man borde och vad man vill 
Vad man borde sagt och inte sagt
 --
Ur mörker räcktes en knappnalles hand
Med tröstande ord om lycka
Över bergen vi flög
Fri äntligen
Ur buren
Frihet
Vad jag trodde
Vad jag ville tro på
Ack fick kastat i ansiktet 
En tomhetskänsla likt aldrig något skådat förut
Jag fann mig i sorg driven av ångest
Fann ingen glädje
Fann ingen känsla
Grät
 --
Men ett ljus brann
Jag kom ihåg vad som blev förglömt
Om kärlekens värme som värmde mitt kalla hjärta
Ej med ömma läppar utan med styrkans ord och handlingar
Jag kom ihåg dem som inte har 
Jag kom ihåg vad jag tog för givet
Jag kom ihåg att kämpa för livets gåva
För den snirklar sig i vågor och i cirklar, lätt att tappa bort sig
I vimlet av röster och ilskna ögon
I dimman lekandes runt din kropp 
I trycket från pressen och stressen
 --
Men livet, som alla vet, har ingen riktigt lycka
Så fort du lämnar allt finns ro väntande med nära och kära
Man kan aldrig glömma men man kan förlåta
Skapa de liv du vill leva, gå vidare, lär dig och älska de eviga
--
NB