2014-04-23

Paranoid.. ?

Untitled
Tillbaka. Fast åker igen på fredag. Inte länge man stannar här. Men å andra sidan är jag inte ledsen över det. Tycker de bara ska bli skönt med ett till lov. Snart maj med majbrasa! Igår åkte jag ju som sagt, med en nästan 1 timmas försenad buss, satt bredvid världens sötaste valp, tänkte och väl här hemma spenderades de första timmarna med att handla, snabbtvätta å kolla serier. Har äntligen börjat se "The Originals"- grymt bra! Är helt fast som med tvd. Inget mer över de vanliga hände väl den dagen och vaknade upp nästa morgon vid 5-6 tiden av någon konstig anledning. Undra om rutiner från förra veckan sitter i? Inte dumt men har ju varit ganska slut de sista dagarna. Skäms dock lite över att de bara är mitt ansikte som är brunt och inte halsen, att folk ska tro man är en liten fjortis som stoppar för brun foundation.. är jag paranoid? Om inte annat får jag väl ligga uppe på något berg, solandes min hals hahaha..

2014-04-20

Kan knappt hålla ögonen öppna

 Igår for vi iväg ett större gäng till moffas älgkojja i Rottoma (stavning..) De är i närheten av Avvakko. Vi + bjarne med otto å barn + moffa. Ordnade med maten och någon timma senare åkte jag och johan på gammelskotern efter bjarne å några mot avvakko berget för att dem skulle få åka ner. De var nog min galnaste & roligaste körning hittills (de var tö och genomslag) - först fastnar jag bakom bjarne men kommer själv lös med hjälp av johan. Sen mitt i allt svänger de och lilla jag hänger inte med så gasar järnet över myren men fastnar inte och vi kör vidare. Ojoj  vad man fått parera, efter leden kom en backe som fick oss att flyga å nästan volta. Ni vet en sådär brant backe med en liten driva högst upp. Nånå vidare upp mot toppen av berget och där blåste de rejält. Mössan fick jag hålla i handen medan vi körde upp. Där bestämdes de att vi måste ner igen, så johan fick åka madrass ner, och att besöka avvako byn och jag som aldrig varit där hängde på. Ett riktigt fint ställe men brant ner dit. Dock var inte han/hon som de tänkte besöka där så vi åkte hemåt. Jag är ganska imponerad av mig själv på hur bra jag faktiskt kan köra, bevisar att även gammelskotern kan hänka på. Tur att även johan kom hem helskinnad.. haha. Nog för att vi höll på att fastna några gånger var de verkligen skoj. Väl tillbaka for jag en sväng å fota och sen en stund senare åkte vi hemåt. Den resan var också härlig, med monty i famnen och solen nerstigande i horisonten, skotrar bumrar omkring lite varstans och en själv bara ler av lycka. 

Idag var de rätt så bra före så vi bestämde att åka till Pauki igen. Den här gången ännu bättre. Bästa vädret hittills - knappt någon blåst, varmt och blå himmel, ni kan tänka er. Direkt när vi kom dit så körde jag, linnea & johan upp till toppen (fotograferade + hade inte tidigare hunnit upp dit). Vilken syn de är därifrån. Ser ändå bort mot de höga fjällen norr som en skugga i horisonten. Johan åkte madrass ner och skotern sakta efter. Sen var man igång, tolkade/ körde skotern hit och dit, föll rejält av och en gång var när jag och johan åkte från halva bergstoppen. Nästan nere kom ett djupt spår och det tog stopp. Båda han och jag bara flög åt helvete. Men vi bara garvade bort som de alla de andra gånger. En annan gång dök båda våra huvuden nerstupa i snön av att madrassen abrupt stannat. Vid ett annat tillfälle flög jag några steg innan jag landade pladask ner. Är så öm i hela kroppen, brunbränd, trött fast som sagt lycklig! Tur att man åker upp igen nästa helg på ett till lov. ^^ 

 
 Pauki

2014-04-18

Glad påsk

Så idag for vi iväg till Pauki, har varit perfekt väder. Åkte kälke dit och vägen var väl inte de bästa. Mamma voltade vi ett tillfälle så fick stå på skoterns sida medan hon gasade. De har inte varit skare ute. Men tillslut kom vi upp till berget efter att mött på bjarne å dem. Vi fixade iordning platsen och fixade korvgrillning, åt och sedan tolkade jag, maja & syrran madrass bakom skotern. Dem andra åkte upp och ner från toppen men vi kom inte längre än halvvägs med gammelskotern, fast de dög, fick en jävla fart. Åkte ner med ansiktet ett antal gånger i snön, yrde i ansiktet när man for genom pudersnön och de var verkligen skit roligt! Turades om att köra hit och dit, blöt var man verkligen efteråt.. hahah.. 
Några timmar senare körde vi hemåt och då fick lilla jag köra skoter hem, vi tog en annan väg hem. Å nu sitter man här igen, väntar på syrran då vi ska se film och vila min kropp.. känner att de värker i rygg/svank.. hehe, men värt de ^^ (tyvärr blev de inga bilder då jag glömde kameran, duktigt..huh.) Jojsute glad påsk! 
 Easter

Bilder från föregående turer

Lite bilder från-
Kibbli 
å här Gutchi (hur de nu stavas..)
 
 
 
'
 
 

2014-04-15

Andra turen

Rödbrunt ansikte, blåmärken, röklukt, öm, trött och superglad. De blev så att vi åkte till Kibbli (stavning) idag då de har varit perfekt före -skare + blå himmel å sol. Dock var de väl inte så skönt med en blåst som fick en att nästan frys bort. Resan dit då jag satt på kälken var väl förjävlig (kallt om ansiktet). Nåmen sen kom vi fram och efter en stund fann vi en plats med fungerat lä. Snön bara yrde, dansade sig genom fjället. Vi ordnade upp grillplatsen, skottade och sen fick man mat i magen. For även iväg å fotade, brummade runt med skotern, tolkade med madrass och uppe i backarna nerför på stjärtlapp haha. På eftermiddagen begav vi oss hem och då fick jag köra skotern. De är så härligt, är så naturligt. Njuter varje sekund, gupp och fart. De känns som när man promenerar i skogen, att man är fri, borta från verkligheten. Bara är i nuet, njuter av frisk luft och har skoj. Jag älskar verkligen dessa äventyr som kommer en gång per år. Att få träffa margona och dem och få komma ut, ut. (Maja, syrrans polare, hade följt med oss idag så därav åtkomst till madrass) 
Å imon om vädret tillåter de far vi iväg mot gutchi (stavning..) och far upp och ner för brantbacken. Menmen man får väl se, annars spenderas dagen hemma.
(bilder dyker upp imon)

2014-04-14

Första turen ut

Så vi for väldigt tidigt hemåt efter en tur till Piteå, sen hem och vidare till tjotti för att kolla på skotertävling. Dagen därpå kom vi inte längre än på Margonas tomt då de tog så länge för att få igång skotrarna. Fast de gick lika bra - sol, korvgrillning, joel kom förbi, första körningen blev med en humla, leos första springtur efter skoter & massa mys. Å idag blev första äventyret till nippori (om de nu stavas så..) där man fotade, grillade, solade och hade de allmänt trevligt. Några vi kände kom å sa hej, Leo åkte skoter/kälke för första gången och efter nått gnäll var de ingen stor sak. Fick ju även köra skoter så jag är då nöjd. Känner mig helt slut men de är dehär som är livet. Och imon blir de troligen att åka till Pauki, hoppashoppas! ^^ Dock är de inte bästa föret, tö.. -.-
 

2014-04-11

Huvudvärk, sockerrus och busfrön på fyra ben

Fredag äntligen och lovet har väl börjat okey. Hade inte mycket till lektioner idag. Gjorde inte ett skit på psykologin- läraren pratade sen fick vi gå och på foto har jag kollat på anime. Sen fick man skjuts hem, handlat, ätit pizza, promenerat, kollat film med mamma och fixat de sista i läggan, innan man far fyra på morgonen imon till piteå (hämta upp margona) och sedan hemåt. Ska bli sååå underbart att få komma upp igen. Dock har man inte hört av polarn som av någon anledning inte har förstått min vinkel och en syrra som gått en på nerverna. Och jag borde egentligen sova men här sitter man, lyssnande på avslappnande musik och funderar, som vanligt då.

Jag vet inte vad jag gör fel i vissa situationer. Jag känner att jag inte räcker till eller att jag inte gör allt i min makt. Att jag måste vara glad hela tiden för annars är de fel, jag försöker göra andra lyckliga när jag inte ens kan göra en själv lycklig i många fall. Är de bra? Är de underligt att man bara vill va ibland och slippa lite av livets ansvar som ges. Är de konstgt att man förnekar vad som händer i omvärlden för att kunna få en fungerande vardag? För här, just nu sitter jag och skriver massa skit, i min verklighet, i min värld, medan någon annan ex. skriker av skräck då ett bombplan just attackerat staden. Jag känner mig maktlös och galen då man vet mycket som händer men gör inget. Jag vet nog inte vart jag ska börja. Jag lever här och nu, i en värld där alla hemskheter bara är som en historia långt bort. Då hemskheterna inte är i närheten går de inte att sätta sig lika personligen. Man kanske inte kan, eller tänker på det, då man nästan inte tar in informationen som kommer, vad är sant och vad är falskt? Vem kan säga egentligen vad som är rätt och fel, vem är normal och vad vore en värld om alla fick lika mycket? 
De här är bara en handfull bunt ur vad som kan poppa upp i min skalle under en dag. Förstå hur man ibland kan känna huvudvärken dyka upp. Fast man är väl inte ensam..

2014-04-08

Ute i tänkande timmen

Tisdag, solen lyser och en liten blom har farit hit och dit här i mossen. Städning, plugg och tvättstuga. Finfin dag och imon kommer mamma ner med gänget. Lill syrran ska till piteå och en annan ska upp på lördag. Jajamen snart närmar sig ledigheten. Fast innan vi far framåt kanske man ska skriva lite om dåtiden. Helgen - var ju på festen där med olli & klara, den var helt ok, träffade på nya ansikten, drack, skrattade, sjöng och hade de allmänt trevligt. Sen dagen därpå for jag och olli ut på promenad. Blev lite längre än tänkt. Var ute i 4 timmar och tittade omkring i områdena, fann en sjö, sett svanar, första maskrosen, nya stigar att följa, sjunkit i lera, tittade förbi en estetare, klättrat, sett hus som inspirerat, plockat vass, fotat (hade dock inte systemkameran) och sen sent på kvällen kom vi hem. Ett fint avslut på den helgen. Och igår efter att pluggat for vi ut på en till promenad men en mycekt kortare en, på 2 timmar. Fast större delen satt vi i en lekpark snackades om allt möjligt skit. Jadu, måste pysa iväg till tvätten och sen blire de mer plugg. Menmen får härda ut, bara några dagar kvar.

2014-04-04

Feeling free

FreedomTillbaks efter ett längre uppehåll och kan väl säga att man varit i full rulle. Förra helgen spenderades hos Emma, vi spelade, firade earth hour, åt grillat, promenerade, pratade om jorden, universum och allt du kan prata om, såg en husbrand, for förbi mig och hon hjälpte mig ladda ner wow! 
Under veckan har man - pluggat, de vanliga sysslorna, gymmat, skola, ätit veganmat å tagit en grogg, kollat på teater, målat, läst, myst och allmänt tagit de lugnt.

Å idag är de helg igen, yiipppii. Ganska skönt att de fortfarande är ljust ute och en timme fortare går de mot sommaren (stoppat en timme fram) Så nu verkligen försvinner dagarna i blinkningar och nästa vecka får vi påsklov, redan!? Helt otroligt. Å de kommer bli så roligt - skoter, korvgrillning, utflykter och vänliga leende. Längtar! + kommer mamma ner å hämtar mig (utvecklingsamtal) så får lyxskjuts upp. Inte dumt, nej.
Känner mig rätt så fri, har bara en svenska bok att läsa som läxa och imon ska man på fest, kommer nog inte vara så dum helg, eller veckor ^^