2015-02-07

Emelie

Tillbaka för stunden. Svårt att finna inspiration eller tanken alls att skriva här. Men Emelie påminde en häromdag och velade ha mer inlägg - så hej emelie! 

Om annat så var man hemma förra helgen. Först förbi Emma under torsdagen under snökaoset... eller man kan ju egentligen inte kalla det kaos då vi är vana med snöstorm.. så i andra ord, kan man väl säga att det har kommit mer snö än vanligt, rekord på 1,5m från i tisdags. Det första jag tänkte när jag vandrande runt i staden var på Malmberget och på att det inte alls ser ut som Luleå med så mycket snö. Ganska vackert i sig ser det ut men liten irritation över att få i ansiktet och ej ha något fotfäste.
Men under den kvällen hos henne såg man nya animer, bakade och hade det allmänt lugnt, vaknade upp tidigt och fortsatte se hur stormen aldrig verkade vela sluta. Jag for sedan hem på eftermiddagen och gjorde i ordning i lägenheten för mysfaktor = ljus, musik, uppladdning av filt, böcker, papper, pennor, och datorn inne i vardagsrummet. Med en del gött.
Så i princip såg hela helgen ut, med sysslor och kontakt med familj, pojkvän, andra och ut nån sväng.

Under veckan har skolan bara rullat på som den brukar med roliga bildlektioner, tråkiga teorier men härliga hål med gänget. For ut till hamnen å fotade, i kylan, solnedgången till fotolektionen, for på stan med Olli där vi vandrade runt - inhandlade, snackade med en gammal estetare etc., haft deep talk med henne som man inte haft på ett tag, bestämdes sen i tisdags att jag nu officiellt är vegetarian.
Har ju funderat på det i över ett år men har som aldrig riktigt blivit det. Utan trappade ner med kött, provade på vegetariska maträtter och fått lite mer kunskap. Men så igår hade vi ett rejält samtal om djurplågeri m.m och hon frågar mig varför jag inte är det. Jag har ju som sagt pratat om det men beslutsångesten har legat mellan det att man gillar kött och att sen titta på industrin får jag ångest. Så när jag dem senaste veckorna tittat på kött har man gjort det med mothugg. Så nu är man då vegetarian.
Slingade mitt hår, ska boka tatuering och Axel kom å överraskade mig i ondags. Bestämdes att han skulle komma ner istället men visste inte när. Skumt hur jag bara efter haft snack, funderat och tänkt blev paff över hur typ nervös jag blev och kunde inte få mitt hjärta att sluta pumpa snabbt, kramade om han och se han med nya ögon. Väldans konstigt när man tänker tillbaka på det.

I helgen blev det en flumhelg med han å olli, fredrik- for förbi dollars, myskvällar med film och bara massa skratt o gött. Men har en dag kvar, är ju trots allt bara lördag och natten är ung som man säger. Så nu blir det ut i solvädret, promenad med Olli- fotografering. Sen ser man resten av dagen bär vägen.