2014-12-24

Christmas X

Om några timmar är julen över och vill inte. Dagen har varit från första morgonstund helt underbar. Att vakna upp med charmi och sen spendera hela dagen med familjen, äta julmat, kalle anka, besöka mommo & sen hem för att öppna alla paketen. Har fått så mycket fina klappar. Bara i massor av sådant jag velat ha, allt från böcker, koppar till skönhetsprodukter. Ja, oj vad julen är en mysig högtid. Nu här under kvällen, så full i mat att det känns som man ska sprängas, har man satt igång ljusen, musik och ska snart spela kort med systeryster (om hon inte är för inne i sin serie haha) eller annars kanske skriva i min nya bok, läsa, mysa ut dem sista timmarna. Leo har i alla fall nöjt somnat bredvid. 

2014-12-17

Upsidedown

November. | via Tumblr Allting är bara så upp och ner, på ett positivt sätt. Vet inte vad jag känner riktigt, som i en dröm. Driven i mina egna lilla tankebubbla. Glädje blandat med kaos och ren rama paniken. Förvirringen med klarheten. Dessa dagar går ju knappt att beskriva alls. Kan bara säga att man haft de mys o en sak som jag aldrig kommer prova på igen... aldrig.. 
Kort å gott, trevliga dagar och om några till åker man upp för jullov. Längtar så!

2014-12-08

Likt ett spöke far dimman över stan

 Blir bara bättre och bättre dessa helger och veckorna. Tiden går verkligen såå fort. Redan 5 veckor har gått sen jag var upp sist och mindre än 2 veckor till jullov.. wow, inte länge innan sista året på gymnasiet är förbi och man ska ut å flyga ännu en gång. Men till dess kommer jag njuta, gråta och allt därimellan.

Insåg när jag satt på bussen i torsdags, innan verkligen jätte glad och taggad inför vad som väntade, att de känns som jag förut kände när jag åkte från Gällivare - saknad. Att känna sig lite ledsen att behöva fara iväg. Mer ju längre bort man kom. Så fort jag insåg hur jag tänkte slog de mig att jag verkligen känner mig så hemma här och bara med de att dessa 5v varit underbara med många händelser. Positivt självfallet men de blev som en ögonöppnare över hur jag ändrats med inställningen och att jag kan klara mig längre och längre utan att känna impulsen för att åka upp. Resan gick lugnt, rullande band med tankar o somnade för stunden. Inte alls många som åker med den här sena bussen, till fördel. Väl hemma hann jag inte göra mer än att packa upp, hälsa på alla, äta och sen sova.
Dagen därpå vaknade man upp vid 9, såg hur fint färgerna flöt på därute med sol. Så de första man gjorde var på med kläderna å ut för fotografering, sen frukost och mot stan med syrran. Vandrade runt där ett tag, funderade på julklappar och åter hem. Mörkret hade redan fallit så blev en promenad med mamma innan maten slank ner i magen, tv tittande och sen kortspel, deep talk o gött med syrran. Först efter 2 tiden kom båda i säng. De där med mörkret tidigt piggar inte alls upp en.. blää..

Under lördagen for man ut på en lång promenad med rocky, hade ut kaninen, kolla läget med pappa m.m. På eftermiddagen fick man skynda sig med fixningen, packandet av de lilla man skulle ha med och for sedan till Jasse. Där fortsatte samtal efter samtal tills vi bestämde oss för att dra till hennes arbetskompis, sen på krogen, impulsivt.. dock innan for man en runda i gelka med kitok. Trodde först att de skulle bli lite stelt hos denna arbetsvän, ida + kompani, men var bekvämt o skoj, vid halv 12 for vi till krogen. Var fundersam om de skulle vara mycket folk och jodå, många ansikten man kände igen å vissa som jag inte sett på vääldigt länge. Vi dansade, for runt och pratade här o var. Efter stängning-vidare mot manuella o sen hem. Kortfattat med inga detaljer, nej, men kan väl säga att de var en igen superrolig kväll som jag blev riktigt nöjd med. (orkar inte ta med alla heller hehe)

Under söndagen skulle jag äntligen umgås med Agnes som man inte sett sen jag vet inte när. Även här timmar med babbel och komma ikapp varandra. Så slutade med att i sista minuten hann vi gå runt på marknaden i kåkstan. Men bestämt att vi ska göra om det & krog till lovet. En lugn, harmonisk, kall kväll. Idag fick man vakna upp vid sju för att sedan bila ner till Luleå å här sitter jag, nerbäddad, musiken igång, uppackad i väntan på mamma o syrran då vi ska fa på willys å max. Skönt att omväxlingens skull få åka bil och jag bara ler, ler o har glädjefylld själ som räcker hur länge som helst. Springer verkligen på lyckorus. Blir som en energiladdning att åka hem.. oftast.

Så ser framemot dessa veckor då utöver planer med Agnes, Linette så har man med Jasse + de att vi i slutet av nästa vecka ska fira Emma som fyller 18 år! Planerna till dess är göra bort läxor, prov och handla/göra julklappar osv. Inte så dum första termin.
Vad montro kan man förvänta sig av nästa?